Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΛαμπροπούλου (από μητέρα Απειραθίτισσα) στο δρόμο για την Καναδική βουλή (Video)

Λαμπροπούλου (από μητέρα Απειραθίτισσα) στο δρόμο για την Καναδική βουλή (Video)

|

Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου με καταγωγή από την Τρίπολη (πατέρα) και Νάξο (μητέρα και δη Απείρανθο) είναι ένα βήμα πριν από την είσοδό της στην Καναδική βουλή… 

Πολλές πιθανότητες να πάρει το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων και να διεκδικήσει στις 3 Απριλίου την εκλογή της στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά συγκεντρώνει η 26χρονη Εμμανουέλα Λαμπροπούλου.

Η υποψηφιότητα της προσελκύει ήδη μεγάλο αριθμό υποστηρικτών στην εκλογική περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ. Η έδρα έμεινε κενή μετά την παραίτηση του έως πρότινος Υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τριντό, Στεφάν Ντιόν (στην φωτογραφία ο Στεφάν Ντιόν με την Εμμανουέλα Λαμπροπούλου), ο οποίος τοποθετήθηκε Πρέσβης του Καναδά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Η Εμμανουέλα, καθηγήτρια στο Rosemount High School, είναι  μια από τις τρεις γυναίκες που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος των Φιλελευθέρων και την εκλογή της στην Καναδική Βουλή, στην οποία σήμερα δεν υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.

Οι άλλες δυο υποψήφιες για το χρίσμα είναι η πρώην βουλευτής Γιολάντα Τζέϊμς και η οικονομολόγος Μάρβα Ρίζκι.

Η 26χρονη καθηγήτρια, που κάνει master στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ (με υποτροφία), σε ανακοίνωση της προς την πολυπληθή ελληνική κοινότητα της περιοχής αναφέρει ότι “όπως γνωρίζετε, είμαι η μοναδική υποψήφια που διαμένω στην περιοχή και παίρνω μέρος στην διεκδίκηση του χρίσματος, για την εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια του Saint Laurent. Βασίζομαι στην υποστήριξη και στην ψήφο σας. Μαζί γινόμαστε ισχυρότεροι. Για να γίνετε μέλος του κόμματος και να συμμετάσχετε στην εκλογική διαδικασία του χρίσματος, καθώς επίσης και να με υποστηρίξετε κατά την εκλογική διαδικασία επικοινωνήστε με τον αριθμό 514-924-6939, προκειμένου να μιλήστε με την ίδια την υποψήφια”.

Ευχή και στόχος όλων των Ελλήνων του Μόντρεαλ είναι η Εμμανουέλα – που συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Νίκο Παγώνη και τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ Γιάννη Θεοδοσόπουλο- να επικρατήσει τόσο στην διεκδίκηση του χρίσματος όσο και στις εκλογές, ώστε ο Ελληνισμός ν’ αποκτήσει μια ισχυρή φωνή στην Ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά, όπως έγραψε χθες το greekpost.ca. 

Η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου κατάγεται, από τους γονείς της, από την Τρίπολη (ο πατέρας της) και την Απείρανθο Νάξου (η μητέρα της).

Στην συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο και συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη για τα «Ελληνικά Χρονικά» (ΒΙΝΤΕΟ) περιέγραψε την έως τώρα πορεία της στα πολιτικά δρώμενα, επισημαίνοντας ότι με την ενεργό πολιτική ενεπλάκη σε ηλικία μόλις 17 ετών.

(ΠΗΓΗ: greekpost.ca)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Okalio Mining: λανσάρει ένα πρόγραμμα εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης

Η Okalio Mining λανσάρει ένα πρόγραμμα εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης, με τους χρήστες να μπορούν να κερδίζουν σταθερές αποδόσεις κάθε μέρα χωρίς κανένα όριο.

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης