Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΚύπρος - Υπόθεση Serial Killer: «Έχουν εξαφανιστεί 22 Φιλιππινέζες» (!!!)

Κύπρος – Υπόθεση Serial Killer: «Έχουν εξαφανιστεί 22 Φιλιππινέζες» (!!!)

|

Εντατικές είναι από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας οι έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό περισσοτέρων θυμάτων του serial killer «Ορέστη» – Αναζητούνται 22 Φιλιππινέζες 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Κύπρο.. Και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ενδεχομένως να υπάρχει συνέχεια στις εγκληματικές πράξεις του «Ορέστη»… Αποτέλεσμα; εντατικές είναι από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν περισσοτέρων πτωμάτων, ενδεχομένως θυμάτων του serial killer «Ορέστη», κατά κόσμον Νίκου Μεταξά, του 35χρονου λοχαγού της εθνικής φρουράς. Ο ίδιος ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι ενδεχομένως τα θύματα να μην είναι ένα ή δύο, αλλά περισσότερα.

«Ψάχνουν για άλλα θύματα του serial killer Ορέστη»

Από το πρωί οι κυπριακές Αρχές επιχειρούν τόσο στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όσο και στο φρεάτιο στο Μιτσερό το οποίο έχει βάθος 130 μέτρων και χθες είχαν ερευνηθεί μόνο τα 60 μ., προκειμένου να βρουν νέα στοιχεία για τη δράση του serial killer Ορέστη. Μάλιστα, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα κατέγραψε το Σάββατο κάποιες σκιές. Η αστυνομία θα διενεργήσει ακόμη έρευνες στο σπίτι, στα δύο αυτοκίνητα και σε ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου καθώς και στην κατοικία του θύματος. Θα ζητήσει επίσης άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Δύο νεκρές Φιλιππινέζες, ομολόγησε ο serial killer «Ορέστης»

Σημειώνεται ότι έχουν βρεθεί δύο νεκρές Φιλιππινέζες, η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ και η 28χρονη Αριάν Παριάν Λοτζάνο, ενώ νεκρό θεωρείται και το παιδί της Μαίρης Ρόουζ, η 6χρονη Σιέρα, τη σορό της οποίας αναζητούν οι Αρχές στη λίμνη Ξυλιατού, η οποία δημιουργήθηκε μόλις πριν μερικά χρόνια και έχει βάθος 130 μέτρα. Την ίδια ώρα, δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα Κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου Λούης Κουτρουκίδης: «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μαΐου, αυτό που έκανε η αστυνομία ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρυσι. Η Φιλιππινέζα, επειδή εν Φιλιππινέζα, εν μαυρομούτσουνη, εν μαυρού τίποτε; Τζιάι είπαμεν εμείς, εν μαυρού ολάν, αφήστε την να πάει στ’ ανάθεμα;», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3-4 τελευταία χρόνια.

Είχε βρεθεί και στην Αθήνα ο serial killer;

Την ίδια ώρα, δεδομένου ότι ο serial killer «Ορέστης» είχε βρεθεί τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο του 2018 στην Αθήνα, εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως και στην ελληνική πρωτεύουσα γυναίκες να είχαν πέσει θύματά του. Ο 35χρονος τελεί υπό 8ήμερη κράτηση, καθώς παραδέχθηκε τη δολοφονία της Μαίρη Ρόουζ και της Αριάν.

Στο δικαστήριο ο 35χρονος ομολόγησε ότι γνώρισε την Αριάν μέσω σελίδας γνωριμιών, είχε μαζί της ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε. Στη συνέχεια, είπε, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Να σημειωθεί ότι δεν ξεκαθάρισε μέχρι στιγμής εάν η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο της φρίκης, ανήκει στην άτυχη Αριάν, που παραδέχθηκε ο 35χρονος ότι σκότωσε, καθώς δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας ανασύρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου γυμνό, δεμένο χειροπόδαρα και σε κατάσταση σαπωνοποίησης, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Μαίρης Ρόουζ.

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτησή του.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κύπρου υπόθεση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα θύματα στο φρεάτιο.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα iefimerida.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Τρίτη 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Αρχέγονα Πάθη στην Αμοργό

Μια λογοτεχνική βραδιά με τον Χρήστο Νομικό – Από το «Πέρασμα στην Αμοργό» σε μια βαθιά συναισθηματική και φιλοσοφική αφήγηση

Καλοκαιρινές προσφορές στα… ύψη σε Σαντορίνη και Μύκονο, διαθεσιμότητα και εκπτώσεις ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο!

Δεκάδες διαθέσιμα καταλύματα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κέρκυρα και Χανιά – Οι τουρίστες προτιμούν last minute κρατήσεις, πιέσεις στα ξενοδοχεία από την υπερπροσφορά της Airbnb

Μαρίνα Σπανού: Μια μουσική βραδιά (03/08) γεμάτη καλοκαιρινές ιστορίες στη Νάξο

Η τραγουδοποιός της γενιάς της, Μαρίνα Σπανού, έρχεται στη Νάξο την Κυριακή 3 Αυγούστου για μια μοναδική συναυλία στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου.

Seajets: Τα δρομολόγια που συνδέουν τη Νάξο με νησιά Κυκλάδων, Κρήτη και Πειραιά (πίνακας)

Η Seajets εξυπηρετεί καθημερινά με δεκάδες αναχωρήσεις σε Κυκλάδες, Ραφήνα, Πειραιά και Ηράκλειο – Δείτε αναλυτικά όλα τα δρομολόγια από Νάξο προς Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα και Ανδρο.

Άνδρος: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας, Μονάδα αφαλάτωσης στο Μπατσί

Σε κατάσταση επιφυλακής η Άνδρος με την τουριστική σεζόν σε πλήρη εξέλιξη – Προσωρινή λύση η κινητή μονάδα αφαλάτωσης, προετοιμάζεται και μόνιμος σχεδιασμός ενίσχυσης του υδροδοτικού δικτύου.

Νάξος – Αντώνης Μανιός: «Στόχος μας η ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας να γίνει μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα» (video)

Στήριξη από Δήμο, Περιφέρεια και πολίτες . Ο Αντώνης Μανιός μιλά για το σχέδιο αναβάθμισης της ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας

Σαντορίνη: Υποδοχή Του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ειρήνης από την ενορία του Εμπορείου

Υποδοχή του Iερού Lειψάνου της Αγίας Ειρήνης και καθημερινές ιερές ακολουθίες μέχρι τις 17 Αυγούστου

Νάξος – Γηροκομείο: Πανηγυρικά τιμήθηκε ο Άγιος Παντελεήμων, την 1η Νοεμβρίου τα εγκαίνια

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Γηροκομείο Νάξου – Τι ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος για την αποπεράτωση του Ιδρύματος

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες