Αστυνομικός στην Αμερική σταμάτησε αυτοκίνητο της Google… χωρίς οδηγό επειδή ήταν αργό με σκοπό να δώσει …κλήση
Ένα αξιοπερίεργο γεγονός συνέβη χθες σε έναν μοτοσικλετιστή αστυνομικό, στην Σίλικον Βάλεϊ, στις δυτικές ΗΠΑ, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο της Google χωρίς οδηγό, λόγω υπερβολικής βραδύτητας.
Η εταιρία έσπευσε να καυτηριάσει το συμβάν, δημοσιεύοντας φωτογραφία στη σελίδα Google+ συνοδευόμενη από το εξής μήνυμα: «Οδηγεί υπερβολικά αργά. Στοιχηματίζουμε ότι δεν σταματάνε συχνά κάποιον άνθρωπο γι’αυτόν τον λόγο», προσθέτουν.
Η αστυνομία του Μάουντεν Βιου, στην Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, όπου βρίσκεται η έδρα της Google, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι ένας από τους αστυνομικούς της παρατήρησε να σχηματίζεται μια ουρά πίσω από ένα αυτοκίνητο που πήγαινε με 24 μίλια (38 χλμ) την ώρα σε δρόμο στον οποίο το όριο ταχύτητας είναι τα 35 μίλια (56 χλμ) την ώρα.
«Όταν ο αστυνομικός πλησίασε στο αυτοκίνητο που πήγαινε αργά, συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Google», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, η οποία αναγνωρίζει επίσης ότι η «συμπεριφορά» του αυτοκινήτου της Google ήταν «νόμιμη».
Στην Καλιφόρνια ο νόμος επιτρέπει την κυκλοφορία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στους δρόμους στους οποίους το όριο ταχύτητας είναι τα 35 μίλια (56 χλμ) ή λιγότερο. Στην ανακοίνωση της αστυνομίας διευκρινίζεται εξάλλου ότι ο αστυνομικός είπε στον επιβάτη του Google Car ότι καθυστερεί την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων.
Για λόγους ασφαλείας, η Google περιορίζει στα 25 μίλια (40,2 χλμ) την ώρα την ταχύτητα των αυτόνομων οχημάτων της. «Θέλουμε να δίνουν μια φιλική εντύπωση κι όχι να τρέχουν με τρομακτικό τρόπο στους δρόμους», υπογραμμίζει τη εταιρεία. Η Google εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στο πρόγραμμα αυτό του αυτοκινήτου της χωρίς οδηγό, με το αυτόνομο όχημά της να έχει διανύσει ήδη περισσότερα από ένα εκατομμύριο μίλια (1,6 εκατομμύριο χιλιόμετρα) σε τεστ στους δρόμους των ΗΠΑ.
«Έπειτα από 1,2 εκατομμύρια μίλια αυτόνομης οδήγησης (το οποίο αντιστοιχεί σε 90 χρόνια οδήγησης για έναν άνθρωπο) μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι δεν έχουμε λάβει ποτέ κλήση!», καταλήγει η Google.
Πηγή: Koolnews.gr