Ο Κάρλο Ακούτις, ένας έφηβος που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών, αναμένεται να είναι ο πρώτος millennial Αγιος της Καθολικής Εκκλησίας.
Παιδί – θαύμα της πληροφορικής, ο Ακούτις είχε προλάβει να βοηθήσει στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας μέσω του διαδικτύου, πριν από το θάνατό του το 2006.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, την Πέμπτη, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε ότι ένα δεύτερο «μεταθανάτιο θαύμα» αποδίδεται στον Ακούτις, προκρίνοντας έτσι τον έφηβο για αγιοποίηση.
Ο Ακούτις γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 και μετακόμισε στο Μιλάνο με τους Ιταλούς γονείς του, όταν ήταν ακόμη παιδί. Στη διάρκεια της ζωής του, συνέβαλε στη διαχείριση ιστοσελίδων καθολικών οργανισμών γι’ αυτό και έχει αναφερθεί και ως «προστάτης του διαδικτύου».
Ακόμη, δημιουργούσε και δικές του σελίδες με χριστιανικό περιεχόμενο, ενώ σύμφωνα με ορισμένους πιστούς, φέρεται να είχε καταγράψει στο διαδίκτυο online… θαύματα.
Τους μήνες πριν τον θάνατο του, ο Ακούτις κατέγραψε όλα τα ευχαριστιακά θαύματα της Καθολικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο και δημιούργησε έναν πλήρη ψηφιακό κατάλογο τους, τον οποίο ανέβασε στο διαδίκτυο.
Η αγιοποίηση του Ακούτις είχε ανακοινωθεί το 2020, όταν το Βατικανό είχε κρίνει ότι έσωσε με θαύμα τη ζωή ενός άλλου αγοριού.
Σημειώνεται ότι το Βατικανό προϋποθέτει δύο «θαύματα» προκειμένου να δώσει το χρίσμα του Αγίου σε κάποιον. Η πορεία προς την «αγιοποίηση» του Ακούτις επισφραγίστηκε όταν ο Πάπας αποδέχτηκε πως το 2013 ο Ακούτις είχε «μεσολαβήσει από τον παράδεισο» για να θεραπεύσει ένα παιδί από τη Βραζιλία που έπασχε από μία σπάνια ασθένεια.
Αναφερόμενος στο πρόσωπο του, ο ποντίφικας είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ότι ο Ακούτις είχε βαθιά γνώση και των κινδύνων που απέρρεαν από την τεχνολογική εξέλιξη. «Ο Ακούτις έβλεπε ότι πολλοί νέοι άνθρωποι, θέλοντας να είναι διαφορετικοί, γινόντουσαν τελικά σαν όλους τους άλλους, κυνηγώντας ό,τι τοποθετούσε μπροστά τους ο παντοδύναμος μέσω των μηχανισμών του καταναλωτισμού και του περισπασμού», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.
Με πληροφορίες από Guardian και BBC