Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΚατάρ: Οι γερμανίδες λένε "όχι" στο τουρνουά beach volley λογω ... μπούργκας

Κατάρ: Οι γερμανίδες λένε “όχι” στο τουρνουά beach volley λογω … μπούργκας

|

Η Κάρλα Μπόρκγερ και η Τζούλια Σουντ, ασημένιες Ολυμπιονίκες beach volley το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο επίσημο τουρνουά FIVB World Tour στη Ντόχα – Ποιος είναι ο λόγος και η αντίδραση της βασιλικής οικογένειάς του Κατάρ

Η εθνική γερμανική ομάδα μποϊκοτάρει το παγκόσμιο τουρνουά στο Κατάρ, επειδή η εκεί κυβέρνηση απαιτεί να βγουν στην άμμο φορώντας… μπούρκα!

Η Κάρλα Μπόρκγερ και η Τζούλια Σουντ, ασημένιες Ολυμπιονίκες beach volley το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο επίσημο τουρνουά FIVB World Tour στη Ντόχα, καθώς το Κατάρ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που υποχρεώνει τις γυναίκες αθλήτριες να φορούν πουκαμίσα και μακριά παντελόνια ώστε να μην αφήνουν ακάλυπτο κάποιο σημείο του σώματός τους. «Είμαστε πάντα έτοιμες να κατακτήσουμε κάθε έπαθλο, αλλά δεν γίνεται να παίζουμε βόλεϊ στην άμμο χωρίς να φοράμε τα βασικά ρούχα της δουλειάς μας», δήλωσε η Μπόρκγερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk την περασμένη Κυριακή.
 
«Το Κατάρ είναι πραγματικά η μόνη χώρα στον πλανήτη που απαιτεί τέτοιες απίστευτες δεσμεύσεις σε αθλητές, με μια κυβέρνηση που θέλει να καταστρέψει τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Αναρωτιέμαι, εάν ακόμη πιστεύουμε ότι πρέπει να διεξάγονται αθλητικοί αγώνες γυναικών εκεί, την ίδια στιγμή που το Κατάρ έχει διοργανώσει αγώνες beach volley ανδρών τα τελευταία επτά χρόνια, χωρίς τους ίδιους περιορισμούς στην αθλητική ενδυμασία».
 

Σε άλλη συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel, το αγωνιστικό δίδυμο δήλωσε ότι δεν θα συμμορφωθεί με τις απαράδεκτες απαιτήσεις των διοργανωτών της εκδήλωσης στη Ντόχα (το πρώτο παγκόσμιο τουρνουά beach volley με συμμετοχή γυναικών), με την Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ –FIVB- να δηλώνει: «Σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε αθλητή να αποφασίζει σε ποιες διοργανώσεις θα συμμετάσχει», προσθέτοντας ωστόσο, πως όταν πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση με όλες τις γυναικείες ομάδες beach volley σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής τουρνουά στο Κατάρ, έλαβε θετικά σχόλια.

«Στις αρχές Ιανουαρίου 2021, τα μέλη της επιτροπής αθλητριών που ανήκουν στην FIVB κλήθηκαν να απαντήσουν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον κρατικό φορέα βόλεϊ του Κατάρ (QVA), ο οποίος παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά beach volley, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών απαιτήσεων αθλητικής εμφάνισης, συνδυαστικά με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούν στον Covid-19», αναφέρει σε επίσημο e-mail το FIVB, με τις περισσότερες γυναικείες ομάδες από όλον τον κόσμο να μην προβάλλουν σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με την αθλητική τους “στολή”, αλλά επιπλέον, να λαμβάνουν και πολλά θετικά σχόλια, που υποστήριζαν την πρωτοβουλία να διοργανωθεί το πρώτο τουρνουά beach volley γυναικών στην Ντόχα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsweek, το Κατάρ έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πόλο έλξης διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, φιλοξενώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου πριν δυο χρόνια, και αναμένοντας τη διεξαγωγή του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2022 με την επίσημη βούλα της FIFA. «Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κατάρ εξακολουθεί να αρνείται το δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν με το σώμα τους σε κοινή θέα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για γυναικείο beach volley», λέει το άρθρο.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, την περασμένη εβδομάδα ο σεΐχης Sheikh Joaan bin Hamad Al Thani -μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, αξιωματούχος της κυβέρνησης και προϊστάμενος της αθλητικής αρχής της χώρας-, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, εξαγριωμένος με την στάση και τις δηλώσεις των Μπόρκγερ και Σουντ, δηλώνοντας στο συμβούλιο της QVA ότι αυτές οι δυο αθλήτριες είναι persona non grata.

Ωστόσο, η επίσημη κυβέρνηση του Κατάρ δήλωσε πως πρόκειται για μια μικρή παρανόηση, λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων COVID-19 που ισχύουν στη χώρα. «Για να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, θεσπίσαμε αυστηρά πρωτόκολλα για όσους θα συμμετέχουν στο τουρνουά, δίνοντας έμφαση στην όσο το δυνατόν ελάχιστη επαφή μεταξύ αθλητών, χωρίς καμία προσβολή των δικαιωμάτων, και ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή τη σωματική ικανότητα», λέει η επίσημη ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα reader.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Island Hopping à la Αμερικανικά: Οι τουρίστες επιλέγουν πολυνησιακές διαδρομές με “καρδιά” τις Κυκλάδες

Από τη Μύκονο και τη Νάξο μέχρι τη Μήλο και την Ίο, οι τουρίστες του 2025 επιλέγουν εμπειρία πολλαπλών σταθμών αντί για μονοδιάστατες διακοπές – Στο προσκήνιο το αυθεντικό και το λιγότερο προβεβλημένο.

Εκεί που γεννήθηκε η “Όμορφη Πόλη” – Χώρος πολιτισμού και μνήμης η οικία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

Η απόφαση του ΚΣΝΜ ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και μνήμης

Καλοκαιρινό γλέντι στην Κεραμωτή με τον Λευτέρη Βαζαίο, Ραντεβού στις 8 Αυγούστου!

Μια αυγουστιάτικη νύχτα γεμάτη μουσική, χορό και νιώματα από τον Σύλλογο Κεραμιωτών Νάξου, με τη συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος του Λευτέρη Βαζαίου.

Ελλάδα: Δώδεκα ακτές χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» για το 2025. Ποιες είναι

Αποσύρθηκαν από τον διεθνή κατάλογο λόγω πλημμελούς οργάνωσης και μη συμμόρφωσης με τα κριτήρια ασφάλειας και εξυπηρέτησης λουομένων.

Σίκινος: Πολιτισμός και βιοποικιλότητα με τη σφραγίδα του Cycladic Identity

Ολοκληρώθηκαν δύο νέα προγράμματα του Cycladic Identity στη Σίκινο Ψηφιακή εφαρμογή «Μονοπάτια Πολιτισμού Σίκινος» & «Καταγραφή και ανάδειξη της χλωρίδας της Σικίνου»

Δονούσα: Το ναυάγιο «ΩΡΙΩΝ» αποκτά φωνή μέσα από μια νέα ενημερωτική πινακίδα

Στον όρμο του Κέδρου, ένα πλοίο-φάντασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διηγείται πλέον την ιστορία του σε ντόπιους και ταξιδιώτες

“Η Νάξος παράγει, εξαιρετικό μέλι”: Ο Ι. Ματζάκος μιλάει για τον “θαυμαστό κόσμο της μέλισσας” (video)

Ο έμπειρος μελισσοκόμος μιλά για τη ζωή στην κυψέλη, την τέχνη της μελισσοκομίας και τη σημασία της τοπικής παραγωγής, λίγο πριν την ομιλία του στην Κωμιακή.

“Μαζί ομορφαίνουμε το χωριό μας”, εθελοντική δράση βαψίματος στα σοκάκια του Σαγκρίου

Οι κάτοικοι του Σαγκρίου δίνουν το παράδειγμα με χρώμα, χαμόγελο και συλλογική διάθεση

Naxos Medical: Τα προγραμματισμένα ιατρεία για τον Αύγουστο 2025

Ουρολόγοι, αγγειοχειρουργός, νευρολόγος, πνευμονολόγος, πλαστικός χειρουργός και άλλες ειδικότητες έρχονται στη Νάξο – Κλείστε έγκαιρα το ραντεβού σας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ του Δήμου Νάξου

Από 30 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου 2025 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών και ΑμεΑ σε δομές δημιουργικής απασχόλησης – Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν