Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία (Βενετία): Πτώση λεωφορείου από γέφυρα, χάθηκαν 21 ψυχές

Ιταλία (Βενετία): Πτώση λεωφορείου από γέφυρα, χάθηκαν 21 ψυχές

|

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από γέφυρα ύψους περίπου 10 μέτρων, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς κάποιοι από τους 15 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο, το οποίο, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κινούνταν με αέριο, ξέφυγε για άγνωστο λόγο από την πορεία του, έσπασε τις προστατευτικές μπαριέρες και έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα.

Στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα πολλοί από τους επιβαίνοντες να απανθρακωθούν. «Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί νεκροί», δήλωσε μέλος των σωστικών συνεργείων.

Τραγωδία στη Βενετία: Τουλάχιστον 21 νεκροί λόγω πτώσης λεωφορείου από γέφυρα-1
Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε ομάδα διάσωσης. [REUTERS / Manuel Silvestri]

 

Οι επιβάτες είχαν προορισμό κάμπινγκ της περιοχής του Μέστρε όταν το όχημα έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς.

Τουλάχιστον 40 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ όλες οι υγειονομικές μονάδες και τα νοσοκομεία της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κλήθηκαν να μεταβούν στις θέσεις και δόθηκαν εξιτήρια σε ασθενείς για να απελευθερωθούν κλίνες για τους τραυματίες. Η κυκλοφορία των τρένων μεταξύ του Μέστρε και του σταθμού Σάντα Λουτσία στη Βενετία διεκόπη.

Ημέρα πένθους

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπουνιάρο, ο οποίος κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους για την πόλη, δήλωσε ότι «στο λεωφορείο βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία.

«Είναι σκηνή αποκάλυψης. Είμαι άναυδος» ήταν η ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Βρέθηκαν επίσης διαβατήρια Γερμανών και Γάλλων πολιτών, σύμφωνα με τον νομάρχη της Βενετίας Μ. Ντι Μπάρι. Ο Ιταλός οδηγός, ηλικίας 40 ετών, σκοτώθηκε επίσης, ανέφερε ο Ντι Μπάρι.

«Το λεωφορείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να βγάλουν τις σορούς», δήλωσε ο Ντι Μπάρι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, δήλωσε ότι το λεωφορείο «πέταξε 30 μέτρα».

«Στιγμή μεγάλου πόνου»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα επικοινώνησε με τον δήμαρχο για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Τη συμπαράστασή τους προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασαν επίσης η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο τα δικά μου προσωπικά όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στις οικογένειες και στους φίλους τους. Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Λουίτζι Μπουνιάρο και τον υπουργό Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθώ τα νέα σχετικά με αυτή την τραγωδία», είπε στο μήνυμά της η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν επίσης τα συλλυπητήριά τους. «Οι σκέψεις μας απόψε είναι με τον ιταλικό λαό, τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων αυτής της τρομερής τραγωδίας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών και τις σκέψεις της στους ηγέτες της Ιταλίας σε αυτό που περιέγραψε ως «στιγμή μεγάλου πόνου».

Ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε: «Είμαι βαθιά λυπημένος για το τρομερό δυστύχημα με λεωφορείο στο Μέστρε απόψε».

Με πληροφορίες από τη σελίδα kathimerini.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή, τι συνέβη;

Φώκια Monachus monachus εκβράστηκε νεκρή στο Καστράκι Νάξου – Πνίγηκε μπλεγμένη σε πετονιές, η πιθανότερη αιτία

Νάξος – Παναγία Αργοκοιλιώτισσα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου... Η Νάξος γιορτάζει .. Παναγία Αργοκοιλιώτισσα - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κικίλιας: Το 50% που χάνεται από τα Λιμενικά Ταμεία θα αναπληρωθεί με χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο”

Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει στον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά έχει άλλα όπλα στη φαρέτρα της, που δεν θα επιτρέψουν την στρέβλωση του ανταγωνισμού

Κυκλάδες: Πώς βρέθηκαν 155 επιβάτες του «Blue Star Μύκονος» να ταξιδεύουν για Πειραιά με εισιτήριο για Σύρο;

Οι επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν και ήθελαν να συνεχίσουν για Πειραιά, μολονότι το εισιτήριό τους είχε δηλωμένο τελικό προορισμό τη Σύρο

Ελλάδα – Μητσοτάκης: Κάθε Νοέμβριο επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές

Με εισοδηματικά κριτήρια η επιστροφή του ενοικίου - Θα δοθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Στο 1 δισ. το ύψος των μόνιμων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Σαντορίνη – Αμπέλι: Εκπέμπει SOS, τρόπος αντίδρασης

Το κρασί Σαντορίνης εκπέμπει SOS: Φόβοι ότι η παραγωγή μπορεί να μηδενιστεί

Σαντορίνη: Ανοιχτό κάλεσμα από τη Θύελλα Καμαρίου για το ντέρμπι τίτλου στη Νάξο με τον Πανναξιακό ΑΟ

Δωρεάν εισιτήρια και κάλεσμα συμμετοχής στον ”ΤΕΛΙΚΟ” με τον Πανναξιακό από την Θύελλα Καμαρίου

Νάξος: Φιλοξενεί στο ΔΑΚ “Δημήτρης Περιστεράκης” το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (πρόγραμμα)

Η Νάξος φιλοξενεί στο ΔΑΚ "Δημήτρης Περιστέρακης" το 52ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων (δείτε πρόγραμμα)

Στοίχημα: Συνδυασμός νίκης Παναθηναϊκού και γκολ στο Σίτι – Αστον Βίλα

Η πρόταση της ημέρας μέσα από συνδυασμό μπάσκετ (Euroleague) και ποδόσφαιρο (Premier League).

Νάξος: Πωλείται οικόπεδο έκτασης 750 m2 στο Χαλκί

Πωλητήριο σε ακίνητο (οικόπεδο) στην Κοινότητα Χαλκίου και κοντά στον δρόμο προς Μονή - Εκταση και τιμή, πληροφορίες εντός

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.