Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία: Εντόπισε τη νεκρή σύζυγό του σε μήνυμα πακέτου τσιγάρων

Ιταλία: Εντόπισε τη νεκρή σύζυγό του σε μήνυμα πακέτου τσιγάρων

|

Σοκ στην Ιταλία.. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Il Resto del Carlino”, 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του συνδεδεμένης με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι – Ποια η αντίδρασή του;  

Φανταστείτε την έκπληξη κάποιου, ο οποίος αγοράζει ένα πακέτο τσιγάρα και στη φωτογραφία με αποτρεπτικό μήνυμα για το κάπνισμα αντικρίζει τη φωτογραφία της συζύγου του, που είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο, στο κρεββάτι του νοσοκομείου. Ο 50χρονος από το Μιζάνο, κοντά στο Ρίμινι, έμεινε δυσάρεστα έκπληκτος.

Δεν είναι γνωστό ποιος πήρε χωρίς άδεια αυτήν τη φωτογραφία, πολύ περισσότερο πώς δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του ενδιαφερόμενου, ο οποίος πλέον έχει καταθέσει μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία μία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του συνδεδεμένης με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι. Επιπλέον, ο θάνατος της συζύγου του, τον Νοέμβριο του 2017, δεν συνδέεται με το κάπνισμα. Το θέαμα αυτής της συνταρακτικής φωτογραφίας με τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει στο μυαλό του 50χρονου -που την κοιτάζει και την ξανακοιτάζει, μη πιστεύοντάς το- την αγαθή πρόθεση της μάχης κατά του καπνίσματος.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες τον χρόνο).

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Υψηλές θερμοκρασίες και υγεία: Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες του καύσωνα

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Σαντορίνη – Ε.Σ.Θ.Π.: Ενημέρωση προς τους παραγωγούς για παραλαβές, εκκαθαρίσεις και επιδοτήσεις

Σημαντικές ανακοινώσεις για την παραλαβή Τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π., την εκκαθάριση του πενταετούς προγράμματος αμπελουργίας και την καταβολή ενισχύσεων από το πρόγραμμα Μικρών Νησιών Αιγαίου

Οι Χαΐνηδες ζωντανά στη Μονή Νάξου, τη Παρασκευή 25 Ιουλίου

Η θρυλική κολεκτίβα των Χαΐνηδων έρχεται στη Νάξο για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, ποίηση και ελευθερία, στο Δημοτικό Σχολείο Μονής.

Κίμωλος σε e-book: Το ταξίδι ξεκινά από την οθόνη σου

Το κυκλαδίτικο νησί συστήνεται με ένα σύγχρονο e-book, γεμάτο εικόνες, ιστορίες και πληροφορίες για τον επισκέπτη, στα ελληνικά και αγγλικά.

Rudu Fest 2025: Η Αμοργός γίνεται νησί-σκηνή για το απόλυτο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, η μουσική, ο χορός και η δημιουργικότητα κατακλύζουν κάθε γωνιά της Αμοργού με ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο.

Καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Έκτακτο διαφημιστικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Jet2holidays για να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα του νησιού

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν τα «Νικοδήμεια 2025» από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στη Χώρα Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κήρυξε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, με πλήθος πιστών να συμμετέχει στον εορταστικό Εσπερινό.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)