Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία: "Εφυγε" από τη ζωή η Ραφαέλα Καρά (video)

Ιταλία: “Εφυγε” από τη ζωή η Ραφαέλα Καρά (video)

|

Θρήνος στην Ιταλία για τον θάνατο της σπουδαίας τραγουδίστριας και παρουσιάστριας Ραφαέλα Καρά – Εφυγε σε ηλικία 78 ετών (video) 

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και θρυλική τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά. Την τραγική είδηση ανακοίνωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA. «Η Ραφαέλα μας άφησε. Πήγε σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το αδιαμφισβήτητο γέλιο της και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμψουν για πάντα». Με αυτά τα λόγια, ο Sergio Iapino δίνει τη θλιβερή ανακοίνωση που ενώνει τον πόνο των λατρευτών ανιψιών Federica και Matteo, της Barbara, της Paola και της Claudia Boncompagni, δια βίου φίλων και στενών συνεργατών.

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Έγινε γνωστή στη χώρα μας τη δεκαετία του’70 με το τραγούδι της A far l’amore comincia tu, το οποίο χορεύεται μέχρι σήμερα στις ντίσκο. 

Ήταν μια πολυτάλαντη κοπέλα που χόρευε, τραγουδούσε και παρουσίαζε εκπομπές, με την ίδια πάντα επιτυχία. Εκτός από το καλλιτεχνικό ταλέντο της, ξεχώρισε και για την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση και καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως «το κορίτσι με το ξανθό καρέ»….

Ποια ήταν η Ραφαέλα Καρά
Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά, ήταν ιταλίδα παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός γεννημένη στις 18 Ιουνίου 1943. στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Από μικρή έδειξε το ενδιαφέρον της για τον καλλιτεχνικό χώρο και ιδιαίτερα για τον χορό, παρακολουθώντας ανελλιπώς μαθήματα. Σε ηλικία 9 ετών εμφανίστηκε στην πρώτη κινηματογραφική ταινία της καριέρας της. Το 1965 έλαβε μέρος σε μια καθοριστική για την προσωπική της ταινία. Στο «εξπρές του Φον Ράιαν» με πρωταγωνιστή τον Φραν Σινάτρα. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60 είχε πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 20 ταινίες, χωρίς όμως να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών. Το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα της έγινε στην τηλεόραση όταν έφερε τα πρώτα τηλεοπτικά σόου 

Η πρώτη της τηλεοπτική εκπομπή ήταν ένα πρωτοποριακό για την Ευρώπη σόου, που συνδύαζε τραγούδι και χορό ενώ η ίδια η Καρά αυτοπαρουσιάστηκε στο κοινό με τον τίτλο της show woman, που ήταν άγνωστος ως τότε. Σε μία από τις εκπομπές της, χόρεψε συρτάκι με τον Ντέμη Ρούσο.

Το 1970 παρουσίασε την μουσική εκπομπή Canzonissima, με απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης. Ήταν η πιο αγαπητή γυναικεία τηλεοπτική παρουσία, μαζί με την τραγουδίστρια Μίνα. Αμέτρητα τα ρεκόρ της: από τις μεγάλης επιτυχίας περιοδείες της, ως τραγουδίστρια, στην Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και την Ρωσία, μέχρι και την επαγγελματική της ευρηματικότητα. Με τις εκπομπές της ξεκίνησε η μεσημεριανή ζώνη στην ιταλική τηλεόραση, στην δεκαετία του 1980, όταν όλη η Ιταλία προσπαθούσε να μαντέψει πόσα φασόλια περιείχε μια τεράστια γυάλα. Χορεύοντας έδειξε τον αφαλό της και φόρεσε μίνι, «σκανδαλίζοντας» μια πουριτανή, ακόμη, Ιταλία.

Ήταν η μεγάλη, αξεπέραστη κυρία της μικρής οθόνης. Πάντα χαμογελαστή, αλλά ποτέ υπερβολική. Η συνεργασία της με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι αποτέλεσε μια μικρή παρένθεση. Όλοι την είχαν ταυτίσει με τα κανάλια και τις εκπομπές της Rai.

rafaella5

Συνέχισε να δουλεύει μέχρι πριν από δυο χρόνια, με εκπομπές συνεντεύξεων αλλά και συμπαρουσιάζοντας το ιταλικό μουσικό τάλεντ σόου. Κανείς δεν ήξερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, μόνον λίγα κοντινά της πρόσωπα.

Με την είδηση του θανάτου της, όλα τα κανάλια της ιταλικής τηλεόρασης διέκοψαν το πρόγραμμά τους και πρόβαλαν ειδικά αφιερώματα στην «εθνική Ραφαέλα», την Raffaella Nazionale. «Η Ραφαέλα μας άφησε, πήγε σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το μοναδικό της χαμόγελο και το εξαιρετικό της ταλέντο θα λάμπουν για πάντα», έγραψε ο πρώην χορευτής και σκηνοθέτης Σέρτζιο Γιαπίνο, επί σειρά ετών σύντροφος της μεγάλης αυτής Ιταλίδας τηλεπαρουσιάστριας, σουμπρέτας και τραγουδίστριας.

Με πληροφορίες από τη σελίδα protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται (16/07) για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα

Ο αγαπημένος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στον Μουσικό Περίβολο, με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Γαλιάτσου

«ΜΗΛΩΣΙΑ 2025» στο Φιλώτι: Αθλητισμός, μνήμη και πολιτισμός (πλήρες πρόγραμμα)

Το Φιλώτι τιμά πρόσωπα και παραδόσεις μέσα από δυναμικές διοργανώσεις του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» – Ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα για όλους

Πάρος: Ώρα μηδέν για τη νέα δομή υγείας, δύο εκτάσεις στο τραπέζι, αποφασίζει το Υπουργείο

Ομόθυμη η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για σύγχρονες υγειονομικές υποδομές – Το κάλεσμα του Δήμου Πάρου για τεχνική και νομική αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο

Αρχιερείς, τοπικές αρχές και ευλαβείς προσκυνητές τίμησαν τον Άγιο Νικόδημο στην πατρίδα του, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό στην πόλη της Νάξου

Τήνος – Μελωδίες και μήνυμα ζωής στην Τήνο: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού από τη Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσική και ανθρωπιά, με παράλληλη δράση στήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Ποντάροντας πέρα από την παραλία: Γιατί οι νησιώτες επιλέγουν το Hexabet από το σπίτι

Ποντάροντας Πέρα από την Παραλία: Γιατί οι Νησιώτες Επιλέγουν το Hexabet από το Σπίτι

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.