Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Υπουργός Παιδείας προτείνει στους δασκάλους: "να οπλοφορείτε"

ΗΠΑ: Υπουργός Παιδείας προτείνει στους δασκάλους: “να οπλοφορείτε”

|

Η απίστευτη δήλωση της Υπουργού Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός που ανεβάζει στο κόκκινο την αδρεναλίνη “οι εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν την επιλογή να οπλοφορούν”… Δήλωση που έρχεται μερικές ημέρες μετά την επίθεση σε Λύκειο της Φλόριντα όπου σκοτώθηκαν 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί 

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι Ντεβός δήλωσε ότι τα σχολεία έχουν την “επιλογή” οι δάσκαλοί τους να οπλοφορούν, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί για το εάν η ίδια πιστεύει ότι ο οπλισμένος δάσκαλος είναι μια καλή ιδέα. “Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης και πιο θαρραλέας συζήτησης για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα πράγματα”, τόνισε.

Σε δηλώσεις της μετά τον θάνατο 14 μαθητών και τριών μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα, από τα πυρά ενός 19χρονου πρώην μαθητή του, η Ντεβός είπε ότι κάθε πολιτεία και κάθε πόλη χωριστά θα πρέπει να αποφασίσει αν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων τους θα πρέπει να εκπαιδευτούν στη χρήση όπλων.

“Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει όλες οι πολιτείες να εξετάσουν και να διαχειριστούν”, δήλωσε στον Χιού Χιούιτ, οικοδεσπότη της ραδιοφωνικής εκπομπής και τακτικό πολιτικό σχολιαστή στα δίκτυα MSNBC και CNN.

“Έχουν σαφώς την ευκαιρία και την επιλογή να το κάνουν αυτό και υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτείες προσεγγίζουν το θέμα”.

Σε σχέση με όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για τον 19χρονο που άνοιξε πυρ στο σχολείο της Φλόριντα, η Ντεβός είπε: “Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να είναι μέρος της ευρύτερης συζήτησης για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα πράγματα στο μέλλον και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι όταν το παιδί μου, το παιδί σας που πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί, πηγαίνουν σε ένα ασφαλές και εκπαιδευτικό περιβάλλον και θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους έτσι ώστε να αισθάνονται ενθουσιασμό”.

Όταν ο Χιούιτ τη ρώτησε πιεστικά αν η ίδια υποστηρίζει την οπλοφορία των δασκάλων, με την προϋπόθεση ότι είναι αυστηρά εκπαιδευμένοι και υποβάλλονται σε ελέγχους για την υγεία τους, η Ντεβός απάντησε: “Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που οι κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίσουν και έχω δει προσεγγίσεις σε διάφορες πόλεις με διαφορετικούς τρόπους. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε τοπικό και σε πολιτειακό επίπεδο. Οι κοινότητες πρέπει να μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές και τα αποτελέσματα από τα βήματα που λαμβάνουν για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά έχουν ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο φοιτούν”.

Η Ντεβός είπε ότι είναι “συντετριμμένη” από το μακελειό της Τετάρτης και ότι έχουν σημειωθεί “πάρα πολλά παρόμοια περιστατικά”.

Ο δράστης του μακελειού Νίκολας Κρουζ κατηγορείται για 17 ανθρωποκτονίες στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η κυρία Στέλλα της Νάξου: Η ζωντανή κλωστή της μνήμης και του Μικρασιατικού πολιτισμού

Στην ήσυχη διασταύρωση Καππαδοκίας και Μικρασιατών Προσφύγων, η Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου κρατά ανοιχτή τη γυάλινη πόρτα της ζωής, της μνήμης και της τέχνης

Νάξος – Ναυτική εβδομάδα: Τρεις εκθέσεις τιμούν τη θάλασσα και τη μνήμη στη Νάξο

Από τα πολεμικά πλοία έως τις εφημερίδες του χτες: Η Νάξος φιλοξενεί τρεις θεματικές εκθέσεις αφιερωμένες στη ναυτοσύνη, την ιστορία και τους ανθρώπους της θάλασσας

Χιόνια στην έρημο Ατακάμα: Το πιο άνυδρο μέρος της Γης ντύθηκε στα λευκά

Σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε στη βόρεια Χιλή, με την Ατακάμα να καλύπτεται από χιόνι για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία – Εντυπωσιακές εικόνες και επιστημονικός προβληματισμός

Καθαρό διπλό στο 2.65 στον τελικό του EURO U21!

Σε τροχιά τίτλου η Γερμανία U21, απέναντι σε μια Αγγλία που… ανέβηκε καθυστερημένα – Αξία στο 2.65 της νίκης των «πάντσερ»

Wazamba Καζίνο: Ανακαλύψτε παιχνίδια, μπόνους και εγγραφή στην Ελλάδα

Το Wazamba προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία online gaming για παίκτες στην Ελλάδα, με μια ποικιλία παιχνιδιών, γενναιόδωρα μπόνους και μια απρόσκοπτη διαδικασία εγγραφής.

Νάξος: Έκρηξη σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στη Χώρα, αναστάτωση και διακοπή ρεύματος (video)

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε δίπλα στο Δημαρχείο, με παιδιά να παίζουν στο σημείο – Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Αυξημένη επαγρύπνηση για τη Legionella σε τουριστικές εγκαταστάσεις

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου – Υποχρεωτική δειγματοληψία δύο φορές τον χρόνο στα καταλύματα

Καύσωνας στις Κυκλάδες: Στους 37°C η Νάξος (Δαμαριώνας & Λυγαρίδια), ρεκόρ η Σκάλα Μεσσηνίας με 43.2°C

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με 39 σταθμούς να καταγράφουν πάνω από 40°C – Στους 37°C Λυγαρίδια Νάξου και Δαμαριώνας, έντονη ζέστη και στην Πάρο

Δυναμώνει η Μύκονος: Ο Κέντρικ Ρέι στην ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου

Η νεοφώτιστη στη Stoiximan Basket League ομάδα συνεχίζει τις ηχηρές κινήσεις με την απόκτηση του έμπειρου γκαρντ Κέντρικ Ρέι και του Κωνσταντίνου Σιμιτζή

Η Πατινάδα ζωντάνεψε τις Τρίποδες, ένα ποιητικό ταξίδι στο παρελθόν και την καρδιά της παράδοσης

Η Πατινάδα στις Τρίποδες Νάξου αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων και τη Χορευτική Ομάδα “Αξοπατήματα”. Ένα συγκινητικό δρώμενο που τίμησε τη ζωντανή παράδοση του νησιού

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Νάξος: Έφυγε ο “Κρινακογιώργης”, η Κωμιακή αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος, ο άνθρωπος του ταξί, του κυνηγιού και της καθημερινότητας του χωριού, φεύγει πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, χαμόγελα και μια σιωπηλή απουσία.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, πότε και που;

Σύντομη διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Πέμπτη 26 Ιουνίου σε περιοχές της Νάξου, Ηρακλειάς και Σχοινούσας λόγω τεχνικών εργασιών.