Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

|

H κατηγορία φαγητού-ποτού, με τη λέξη κλειδί «πρωϊνό», συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές αναφορές για τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2023.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση των θετικών και αρνητικών αναφορών, που επεξεργάστηκε το ΙΝΣΕΤΕ, μέσα από τις κριτικές των χρηστών σε 9 πλατφόρμες (με κύριες την Booking και την Google).

Συνολικά προέκυψαν οι top 8 θετικές αναφορές και οι top 18 αρνητικές. Όπως, ωστόσο, υπογραμμίζεται, οι θετικές είναι πολλαπλάσιες των αρνητικών.

Αναλυτικά:

Οι top 8 θετικές αναφορές:

  • Στην πρώτη θέση με 194 χιλ. αναφορές βρέθηκε η κατηγορία φαγητού-ποτού, με τις περισσότερες θετικές αναφορές να εμπεριέχουν τη λέξη κλειδί «πρωϊνό».
  • Ακολούθησε η κατηγορία εγκατάσταση με 115 χιλ. αναφορές εκ των οποίων οι περισσότερες περιείχαν τη λέξη «ξενοδοχείο».
  • 112 χιλ. θετικές αναφορές προέκυψαν για τη θεματική κατηγορία του προσωπικού.
  • Ακολούθησαν η κατηγορία της εμπειρίας με 90 χιλ. και η κατηγορία της καθαριότητας με 76 χιλ. αναφορές.
  • Περίπου 43 χιλ. θετικές αναφορές προέκυψαν στην κατηγορία παραλία με τις περισσότερες αναφορές να περιέχουν τη λέξη-κλειδί «θάλασσα».
  • Ακολούθησε στην έβδομη θέση με 33 χιλ. αναφορές η κατηγορία της ατμόσφαιρας  και λέξη-κλειδί «ησυχία».
  • Τέλος, στην όγδοη θέση βρέθηκε η κατηγορία της εξυπηρέτησης με 33 χιλ. αναφορές.

Οι top 18 αρνητικές αναφορές

Mέσω της σημασιολογικής ανάλυσης των σχολίων προέκυψε το top-18 των κύριων θεματικών κατηγοριών που δημιούργησαν τις περισσότερες αρνητικές αναφορές (mentions) ξενοδοχεία που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο το 2022.

  • Στην πρώτη θέση με 55 χιλ. αναφορές βρέθηκε η κατηγορία δωματίου με τις περισσότερες αρνητικές αναφορές να εμπεριέχουν τη λέξη-οδηγό «κλιματισμός».
  • Ακολούθησε η κατηγορία φαγητού-ποτου ξενοδοχεία, με 54 χιλ. αναφορές εκ των οποίων οι περισσότερες περιείχαν τη λέξη-κλειδί «ποτό».
  • Έπεται η κατηγορία των τεχνικών εγκαταστάσεων με 28 χιλ. και λέξη-κλειδί «νερό». Οι αρνητικές αναφορές που περιείχαν τη λέξη νερό ανάφεραν συγκεκριμένα παγωμένο νερό στις πισίνες, ελλιπή καθαρισμό των πισίνων καθώς και έλλειψη ζεστού νερού στο μπάνιο κατά τη διαμονή.
  • 25 χιλ. αρνητικές αναφορές προέκυψαν για τη θεματική κατηγορία της εγκατάστασης με λέξη-κλειδί «κτήριο».
  • Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η κατηγορία της καθαριότητας με επίσης 25 χιλ. αναφορές και λέξη-οδηγό «βρωμιά» και έπεται επίσης με 25 χιλ. αναφορές η κατηγόρια του μπάνιου.
  • Ακολουθήσε με 22 χιλ. αναφορές η κατηγορία ατμόσφαιρα και λέξη-κλειδί «φασαρία».
  • Στην όγδοη θέση βρέθηκε με 15 χιλ. η κατηγορία της αξίας με λέξη-κλειδί «πληρωμή».
  • 12 χιλ. αρνητικές αναφορές προέκυψαν στην κατηγορία εμπειρία με τις περισσότερες αναφορές να περιέχουν τη λέξη-κλειδί «επισκέπτης».
  • Στην 10η θέση βρέθηκε με 11 χιλ. αναφορές στην κατηγορία τοποθεσία, με τις περισσότερες αρνητικές αναφορές να εμπεριέχουν τη λέξη-κλειδί «ταξί», κυρίως λόγω της έλλειψης σύνδεσης με λιμάνια και αεροδρόμια.
  • Με 10 χιλ. αναφορές η κατηγορία προσωπικό είχε ως κύρια λέξη αναφοράς την επικοινωνία με κύριο άξονα την δυσκολία επικοινωνίας με το προσωπικό λόγω της κακής χρήσης πρωτίστως των αγγλικών και δευτερευόντως των γερμανικών.
  • Στην 12η θέση βρέθηκε η θεματική ενότητα κρεβάτι με 8 χιλ. αρνητικές αναφορές για τα στρώματα.
  • Ακολούθησε η κατηγορία διασκέδαση με 8 χιλ. αναφορές εκ των οποίων οι περισσότερες περιείχαν τη λέξη-οδηγό «μουσική» είτε λόγω δυνατού ήχου είτε λόγω έλλειψης.
  • Στην 14η θέση βρέθηκε η θεματική ενότητα συντήρηση με σχεδόν 7 χιλ. αρνητικές αναφορές με λέξη-κλειδί «σπασμένο/α (broken)».
  • Στην 15η θέση βρέθηκε η κατηγορία της διακόσμησης με λέξη-κλειδί «έπιπλα» (ως προς την παλαιότητα). 8 χιλ. αρνητικές αναφορές προέκυψαν για τη θεματική κατηγορία της εξυπηρέτησης με λέξη-κλειδί «ουρά» και ακολούθησε η θεματική ενότητα υποδοχή με σχεδόν 7 χιλ. αρνητικές αναφορές για την «επικοινωνία» με την υποδοχή.
  • Τέλος, στην 18η θέση βρέθηκε η θεματική ενότητα παραλία με 7 χιλ. αρνητικές αναφορές.

Τύπος Ταξιδιού με βάση την Ανάλυση των Σχολίων

Το 80% των σχολίων προέρχεται από δύο κατηγορίες τύπου ταξιδιών: το 49% αντιστοιχεί σε ταξίδια ζευγαριών και το 31% σε οικογενειακά ταξίδια. Από τα υπόλοιπα, το 11% προέρχεται από μοναχικούς ταξιδιώτες ενώ το 6% αφορά σε γκρουπ. Τέλος, μόνο το 3% αντιστοιχεί σε επαγγελματικά ταξίδια.

Τοp – 9 Πηγών Προέλευσης Σχολίων

Δύο ήταν οι κύριες πηγές προέλευσης σχολίων για το 2023: το Βοοking με 61% και το Google με 23%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε τo Τripadvisor με 8% ενώ οι υπόλοιπες πηγές είχαν ποσοστό μικρότερο από 5%. Στο Ηolidaycheck αντιστοιχεί το 2%, στο Εxpedia το 2% και στο Hotels.com και το Check24 το 1% αντίστοιχα. Τέλος, το top-9 συμπληρώνεται με το Αgoda 0,4% και την ΤUI με 0,3%. Σημειώνεται ότι το top9 αντιπροσωπεύει σχεδόν το σύνολο των πηγών.

Πηγή: Tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Αλεξάντρε Αλεμάο

Κοντά σε πρόταση για τον Βραζιλιάνο φορ η ΑΕΚ

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Πανναξιακός ΑΟ: «Πλήγμα στο 92’, ισοφάριση και ένταση στην Αγιάσο»

Ο Πανναξιακός προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο στη Λέσβο, με τον Όλυμπο να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και να προκαλεί έντονη διαμαρτυρία για οφσάιντ στη φάση του γκολ.

Σαντορίνη: Φιλοξενεί το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ, πρώτη φορά στις Κυκλάδες

Η καρδιά του ελληνικού τουρισμού χτυπά στα Φηρά στις 4 Ιουνίου – Ενώνουν τις φωνές τους ξενοδόχοι, φορείς και επιχειρηματίες για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του τουρισμού

Επακούμβηση του “SAONISOS” στη Λέρο χωρίς τραυματισμούς

Κατά τη διάρκεια της πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Λέρου, το πλοίο “SAONISOS” προσέκρουσε ελαφρά στην προβλήτα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση – Το πλοίο απέπλευσε κανονικά για Λειψούς.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στη Ναυτιλία: Ένας Ωκεανός Ευκαιριών για τις Γυναίκες της Θάλασσας

Η ΣΕΕΝ τιμά τις γυναίκες της ελληνικής ναυτιλίας και αναδεικνύει τη συμβολή τους στον πιο δυναμικό κλάδο της χώρας – Με το βλέμμα στην ισότητα και τη βιωσιμότητα.

Κρήτη: Το Κουφονήσι δεν είναι μόνο παραδείσιες παραλίες, είναι και ένας αρχαιολογικός θησαυρός

Από ρωμαϊκά θέατρα και δημόσια λουτρά μέχρι ψηφιδωτά και λατρευτικά αγάλματα: Το ακατοίκητο νησί Λεύκη κρύβει στα σπλάχνα του έναν εντυπωσιακό αρχαίο πολιτισμό

Ώρα Τελικού στη Νίκαια: Ο Πανναξιακός ΑΟΚ διεκδικεί άνοδο στη National League 1! (video)

Σήμερα στις 13:30 ο Πανναξιακός δίνει τον υπέρτατο αγώνα κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας, με φόντο την άνοδο και τον τίτλο στη National League 2 – Όλοι στο πλευρό της ομάδας των Κυκλάδων!

Express Skopelitis: Ξεκίνησε το κυριακάτικο δρομολόγιο Αμοργός – Σαντορίνη

Το αγαπημένο πλοίο των Μικρών Κυκλάδων ενώνει ξανά την Αμοργό με τη Σαντορίνη κάθε Κυριακή μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Στοίχημα – Premier League: Μπορεί η Νιούκαστλ να κάνει την υπέρβαση;

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από την Αγγλία: Άρσεναλ - Νιούκαστλ: «Κλείνει» εισιτήριο για τα... αστέρια στο 3.75!

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.