Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΙαπωνία: Αγορά τόνου αξίας 2,7 εκατομμύρια ευρώ και έγινε ...σούσι

Ιαπωνία: Αγορά τόνου αξίας 2,7 εκατομμύρια ευρώ και έγινε …σούσι

|

Ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων σούσι στο Τόκιο αγόρασε έναν τόνο αντί 2,7 εκατομμυρίων ευρώ

Σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε σήμερα ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο.

«Είναι ένας καλός τόνος, αλλά πολύ πιο ακριβός από αυτό που περίμενα», σχολίασε ο αγοραστής Κιγιόσι Κιμούρα, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai. Αυτός κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ της καταβολής πολύ υψηλού χρηματικού ποσού σε πλειστηριασμό για την αγορά ενός μόνο ψαριού, ενός μικρότερου τόνου το 2013, αν και τώρα πλήρωσε το υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε καταβάλει τότε.

“Δείχνει πολύ εύγευστος και πολύ φρέσκος», πρόσθεσε για το πολύ μεγάλο αυτό ψάρι που πιάστηκε ανοιχτά των ακτών της βόρειας επαρχίας Αομόρι της Ιαπωνίας, «αλλά νομίζω ότι έδωσα πάρα πολλά», πρόσθεσε αναφερόμενος στα 333,6 εκατομμύρια γεν που κατέβαλε για το ψάρι. Βάσει του ποσού που έδωσε, ο τόνος αυτός αντιστοιχεί σε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό.

Η «ακριβή» αυτή αγορά έγινε κατά τον πρώτο πλειστηριασμό του έτους στην νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο, καθώς η γνωστή αγορά του Τσουκίτζι έκλεισε πέρυσι για να προσφέρει προσωρινά χώρο στάθμευσης για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ο Κιμούρα κατείχε το ρεκόρ για την καταβολή της υψηλότερης τιμής για ένα ψάρι στους πλειστηριασμούς αυτούς που γίνονται την πρώτη μέρα λειτουργίας της ψαραγοράς μετά την Πρωτοχρονιά για έξι συνεχόμενα χρόνια ως το 2017. Πέρυσι το υψηλότερο τίμημα κατέβαλε ο ιδιοκτήτης άλλης αλυσίδας εστιατορίων.

Μετά τον πλειστηριασμό, το ψάρι μεταφέρθηκε σε ένα από τα καταστήματα Sushi Zanmai που βρίσκονται στην παλαιά αγορά του Τσουκίτζι. Ο τόνος είναι περιζήτητος σε όλο τον κόσμο καθώς χρησιμοποιείται πολύ στο σούσι, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αυξανόμενη ζήτηση έχει κατατάξει το ψάρι αυτό μεταξύ των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Πάρος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Αποδεκτό το αίτημα για κήρυξη του Δήμου Πάρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Νάξος – Ε.ε.ε.ΕΚ.: Δράσεις με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού

Το Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Νάξου διοργανώνει αύριο Τετάρτη (02/04) δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Νάξος – Φιλώτι: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ “Μιχάλης Κατσάνης” χτίζουν ξερολιθιές (photos)

Μαθητές του ΕΠΑΛ Νάξου "Μιχάλης Κατσάνης" χτίζουν ξερολιθιές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (Photos)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.