Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΓερμανία: παράταση του lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου

Γερμανία: παράταση του lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου

|

Ολα εξαρτώνται από την έγκριση του εμβολίου από την ΕΕ – Θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης

Παράταση ισχύος του «μερικού lockdown» έως και τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των γερμανικικών κρατιδίων.

«Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την Ε.Ε. αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα».

Η γερμανική έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.

Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις αρχές Νοεμβρίου ο αριθμός των ατόμων σε συνευρέσεις στους δημόσιους χώρους περιορίζεται στα δέκα άτομα από το πολύ δύο νοικοκυριά. Πέραν αυτού γίνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν «μη αναγκαία» ιδιωτικά ταξίδια, ακόμη και σε συγγενείς. Η διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και ξενώνες επιτρέπεται μόνο για «αναγκαίους λόγους», αλλά όχι σε τουρίστες. Επιπλέον, επισημαίνεται η αναγκαιότητα της προστασίας ειδικά των αρρώστων, μη αυτοεξυπηρετουμένων ανθρώπων και ηλικιωμένων. Προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κοινωνική απομόνωση τους, όπως στο πρώτο lockdown την άνοιξη, αποφασίστηκε ότι «τώρα θα χρησιμοποιούνται γρήγορα και με προτεραιότητα» σε νοσοκομεία, νοσηλευτήρια, γηροκομεία τα «διαθέσιμα» τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. 

Κλειστά θα παραμείνουν τον Νοέμβριο θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών, καζίνο, οίκοι ανοχής, κολυμβητήρια, γυμναστήρια. Οι αγώνες στον επαγγελματικό αθλητισμό, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, θα διεξάγονται ξανά χωρίς θεατές, ενώ απαγορεύονται οι δραστηριότητες των  ερασιτεχνικών σωματείων. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στη γαστρονομία (μπαρ, δισκοθήκες, ταβέρνες, ρεστοράν), αλλά θα επιτρέπεται η πώληση φαγητού σε πακέτο για την κατανάλωση στο σπίτι. Αντίστροφα, ανοιχτές θα παραμείνουν οι καντίνες στις επιχειρήσεις και αλλού. Επίσης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και τα καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – φωτογραφία: deutsche welle


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Island Hopping à la Αμερικανικά: Οι τουρίστες επιλέγουν πολυνησιακές διαδρομές με “καρδιά” τις Κυκλάδες

Από τη Μύκονο και τη Νάξο μέχρι τη Μήλο και την Ίο, οι τουρίστες του 2025 επιλέγουν εμπειρία πολλαπλών σταθμών αντί για μονοδιάστατες διακοπές – Στο προσκήνιο το αυθεντικό και το λιγότερο προβεβλημένο.

Εκεί που γεννήθηκε η “Όμορφη Πόλη” – Χώρος πολιτισμού και μνήμης η οικία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

Η απόφαση του ΚΣΝΜ ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και μνήμης

Καλοκαιρινό γλέντι στην Κεραμωτή με τον Λευτέρη Βαζαίο, Ραντεβού στις 8 Αυγούστου!

Μια αυγουστιάτικη νύχτα γεμάτη μουσική, χορό και νιώματα από τον Σύλλογο Κεραμιωτών Νάξου, με τη συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος του Λευτέρη Βαζαίου.

Ελλάδα: Δώδεκα ακτές χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» για το 2025. Ποιες είναι

Αποσύρθηκαν από τον διεθνή κατάλογο λόγω πλημμελούς οργάνωσης και μη συμμόρφωσης με τα κριτήρια ασφάλειας και εξυπηρέτησης λουομένων.

Σίκινος: Πολιτισμός και βιοποικιλότητα με τη σφραγίδα του Cycladic Identity

Ολοκληρώθηκαν δύο νέα προγράμματα του Cycladic Identity στη Σίκινο Ψηφιακή εφαρμογή «Μονοπάτια Πολιτισμού Σίκινος» & «Καταγραφή και ανάδειξη της χλωρίδας της Σικίνου»

Δονούσα: Το ναυάγιο «ΩΡΙΩΝ» αποκτά φωνή μέσα από μια νέα ενημερωτική πινακίδα

Στον όρμο του Κέδρου, ένα πλοίο-φάντασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διηγείται πλέον την ιστορία του σε ντόπιους και ταξιδιώτες

“Η Νάξος παράγει, εξαιρετικό μέλι”: Ο Ι. Ματζάκος μιλάει για τον “θαυμαστό κόσμο της μέλισσας” (video)

Ο έμπειρος μελισσοκόμος μιλά για τη ζωή στην κυψέλη, την τέχνη της μελισσοκομίας και τη σημασία της τοπικής παραγωγής, λίγο πριν την ομιλία του στην Κωμιακή.

“Μαζί ομορφαίνουμε το χωριό μας”, εθελοντική δράση βαψίματος στα σοκάκια του Σαγκρίου

Οι κάτοικοι του Σαγκρίου δίνουν το παράδειγμα με χρώμα, χαμόγελο και συλλογική διάθεση

Naxos Medical: Τα προγραμματισμένα ιατρεία για τον Αύγουστο 2025

Ουρολόγοι, αγγειοχειρουργός, νευρολόγος, πνευμονολόγος, πλαστικός χειρουργός και άλλες ειδικότητες έρχονται στη Νάξο – Κλείστε έγκαιρα το ραντεβού σας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ του Δήμου Νάξου

Από 30 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου 2025 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών και ΑμεΑ σε δομές δημιουργικής απασχόλησης – Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν