Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΓαλλία - Κορωνοϊός: Κανονικά οι εκλογές, έκλεισαν τα καφέ για πρώτη φορά...

Γαλλία – Κορωνοϊός: Κανονικά οι εκλογές, έκλεισαν τα καφέ για πρώτη φορά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

|

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Γαλλία στη σκιά του COVID 19 και των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν στην προσπάθεια αντιμετώπισης πανδημίας – Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα – Τι συμβαίνει στην Ιταλία 

Οι Γάλλοι καλούνται σήμερα σις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές, παρά τα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στη χώρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Τα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία άνοιξαν στις 8.00 τοπική ώρα (9.00 ώρα Ελλάδος) για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο οποίος διεξάγεται παρά το γεγονός ότι από τα μεσάνυχτα έχουν κλείσει όλοι οι χώροι που δέχονται κοινό. Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου.

Χθες το βράδυ, η Γαλλία έκλεισε τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  Edouard Philippe. κι όπως τόνισε ” Υπήρχε πολύς κόσμος στις καφετέριες και τα εστιατόρια. Υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν καλό γιατί είναι η Γαλλία που όλοι αγαπάμε. Για λίγες εβδομάδες όμως δεν πρέπει να το κάνουμε”.

Ο γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους. .

Η Γαλλία κλείνει καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας

Η Γαλλία κλείνει εστιατόρια, καφέ και χώρους ψυχαγωγίας, καθώς όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βάζουν φρένο στη δημόσια ζωή για να πολεμήσουν τον κορωνοϊό.

Οι τράπεζες, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα προχωρήσει κανονικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Edouard Philippe. Ζητήθηκε επίσης από τους πολίτες να περιορίσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων που ακολουθούν τα βήματα της Ιταλίας και του Βελγίου,  ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επεσήμανε ότι πλήθος ανθρώπων συγκεντρώνεται ακόμη σε καφέ και εστιατόρια, συνεπώς οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν περισσότερη πειθαρχία.

Πρόκειται για ένα πολύ δραστικό βήμα για τη Γαλλία, όπου τα καφέ ουδέποτε  έκλεισαν, ούτε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τέλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στόχος και  Μέχρι σήμερα, στη Γαλλία τα καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας ανέρχονται σε 4.499, έναντι 3.661 χθες, και 91 θανάτους, από 79 χθες.

1.441 θανάτους μετρά η Ιταλία – 175 νεκροί σε 24 ώρες

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία είναι 21.157. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.441, ενώ ιάθηκαν 1.966 ασθενείς. Μέσα σ΄ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα.

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 2.644 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 241. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 1.937 μεταδόσεις και υπάρχουν 55 νεκροί. 

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την σελίδα thetoc.gr (Reuters) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.