Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΕυρώπη: Τρεις ελληνικές πόλεις που βούλιαξαν φέτος το καλοκαίρι από τον τουρισμό

Ευρώπη: Τρεις ελληνικές πόλεις που βούλιαξαν φέτος το καλοκαίρι από τον τουρισμό

|

Τρεις Ελληνικοί προορισμοί είναι ανάμεσα στις 11 Ευρωπαϊκές πόλεις που συγκεντρώνουν την υψηλότερη αναλογία τουριστών προς κατοίκους τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Holidu.

Η έρευνα της Holidu βασίστηκε σε δεδομένα του Euromonitor International αναλύοντας τον αριθμό των αφίξεων του 2023 σε σύγκριση με τον πληθυσμό κάθε πόλης προορισμού, αναδεικνύοντας εκείνους που εμφανίζουν υπερσυγκέντρωση επισκεπτών, και, επομένως όσους θα πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Ρόδος είναι η δεύτερη πόλη στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη αναλογία τουριστών προς κατοίκους, η οποία ανέρχεται σε 26,33 τουρίστες ανά κάτοικο, μετά το Ντουμπρόβνικ που βρίσκεται στην κορυφή της Ευρωπαϊκής κατάταξης με 27,42 τουρίστες ανά κάτοικο.

Όπως αναφέρεται, η Ρόδος, ένας άλλοτε ήσυχος Μεσογειακός προορισμός με την ιστορική παλαιά πόλη και ονειρικές παραλίες, γίνεται με ραγδαίους ρυθμούς το θύμα της ελκυστικότητάς της ως προορισμός καθώς πλημμυρίζει από μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Τα γοητευτικά λιθόστρωτα δρομάκια της έχουν μετατραπεί σε πολυσύχναστους τουριστικούς διαδρόμους, ενώ η παρθένα ακτογραμμή της κατακλύζεται από λάτρεις του ήλιου. Η πλατφόρμα προτείνει, εάν το καλοκαίρι είναι η μόνη ευκαιρία για τους ταξιδιώτες να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους, να εντοπίσουν όμορφα και ήσυχα μέρη στο νησί κάνοντας αναφορά στην παραλία Βλύχα, στο Γεννάδι και στον Απόλλωνα.

Στην 4η θέση, μετά τη Βενετία, ακολουθεί το Ηράκλειο όπου ένας κάτοικος αντιστοιχεί σε 18,43 τουρίστες, ενώ στην 11η θέση βρίσκεται η Αθήνα με 8,99 τουρίστες ανά κάτοικο.

Για το Ηράκλειο, η Holidu αναφέρει ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε πιο “ψαγμένα” σημεία σε απόσταση χιλιομέτρων από την πόλη προκειμένου να απολαύσουν ήσυχες διακοπές. Προτείνει αποδράσεις στην παραλία Φόδελε και Παναγιά οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης καθώς και την παραλία Παντάνασσα. Παρά την υπερσυγκέντρωση τουριστών, το Ηράκλειο αποτελεί ιδανικό συνδυασμό ιστορίας, όμορφων παραλιών και εξαιρετικού φαγητού, αναφέρει η πλατφόρμα.

Πηγή: tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο δρομολόγιο του “HIGHSPEED 4” για την Αμοργό στις 15 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για έκτακτο δρομολόγιο από τον δήμο Αμοργού

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

“Μια βραδιά κάτω από την ελιά 2025”: Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου συνδέει γαστρονομία, μουσική και παράδοση (αφίσα)

Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» (1–3 Οκτωβρίου 2025) στη Νάξο συνδυάζει γαστρονομία, μουσική και παράδοση με διεθνείς σεφ και τον Μανώλη Μητσιά.

Νάξος – Rugby League επιστρέφει: Ο Μανώλης Παπαντωνίου και το νέο ξεκίνημα με το Naxos Sphinx Rugby Club (video)

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων (101,3) ο προπονητής μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με έδρα τη Μονή και όνειρο συμμετοχής στη Β’ Εθνική.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζωντανεύει στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας παρουσιάζει την κλασική σάτιρα του μεγάλου Ναξιώτη συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Νάξος – δήμος: Ορισμός νέου Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συνεδριάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, με πρώτο θέμα την πλήρωση της θέσης Προέδρου της Κοινότητας Κεραμωτής, μετά τον θάνατο του προκατόχου.

«Τι είναι αγάπη;» – Διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στη Νάξο

Η Κατερίνα Γαβαλά και η θεατρική ομάδα Φ.Α.Κ.Α. φέρνουν στη σκηνή του Ιάκωβου Καμπανέλλη μια εμπειρία καρδιάς

Big Bag: Ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή αποθήκευση και μεταφορά υλικών

Το Big Bag αποτελεί την πιο αξιόπιστη και πρακτική λύση για αποθήκευση και μεταφορά υλικών. - Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας