Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΕυρώπη - Μάλτα: Κλείνει την ... είσοδο στους ανεμβολίαστους

Ευρώπη – Μάλτα: Κλείνει την … είσοδο στους ανεμβολίαστους

|

Κι όμως είναι αλήθεια.. Η Μάλτα γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κλείνει τα σύνορα σε όλους τους ανεμβολίαστους επισκέπτες

 

Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε. Αλλά από άλλη χώρα (βλ Ουγγαρία)… 

Η Μάλτα θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, από την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουλίου, σε όλους τους επισκέπτες εκτός αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν.

“Θα είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ που το κάνει αυτό, όμως χρειάζεται να προστατεύσουμε την κοινωνία μας”, είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού τα κρούσματα της Covid-19 στο μικρό νησί της Μεσογείου διπλασιάζονται καθημερινά από την Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν τη Μάλτα αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή αν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ PCR. Η μοναδική εξαίρεση ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι περνούσαν μόνο αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, λόγω της παραλλαγής Δέλτα που κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Φερν είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μεταξύ επισκεπτών οι οποίοι, μολονότι επέδειξαν αρνητικό τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, ήταν ανεμβολίαστοι. Εξάλλου, οι περισσότεροι ήταν νέοι που φοιτούσαν σε αγγλόφωνα σχολεία. Από την Τετάρτη τα σχολεία αυτά θα κλείσουν.

Θα αναγνωρίζει μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν η ΕΕ και η Βρετανία

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Μάλτα αναγνωρίζει μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν η ΕΕ και η Βρετανία. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό αφορά εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που έχουν βρεθεί θετικοί ή έχουν αναρρώσει από τον ιό. “Από την Τετάρτη θα αναγνωρίζουμε μόνο εκείνο το μέρος του πιστοποιητικού της ΕΕ που αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους”, υπογράμμισε.

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν μόνο τα ανεμβολίαστα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία θα επιτρέπεται να μπουν στη Μάλτα αν έχουν αρνητικό τεστ και συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένους γονείς.

Η Μάλτα έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα το 79% του ενήλικου πληθυσμού της και προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 85%. Τον Ιούνιο, για αρκετές ημέρες, δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα της Covid-19, όμως αυτήν την εβδομάδα αυξήθηκαν απότομα οι μολύνσεις, φτάνοντας τις 96 σήμερα. Το ποσοστό θετικότητας αυξήθηκε επίσης στο 1,18 ανά 100 τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί