«Αναβάλλονται» τα φετινά Χριστούγεννα για τους Ρωμαιοκαθολικούς, καθώς δεν θα υπάρξει συμμετοχή πιστών στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες στις οποίες θα χοροστατήσει ο Πάπας Φραγκίσκος. – Επεισόδια στον Ιταλικό Βορρά ως αντίδραση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία, η Σουηδία και η Πολωνία έχουν καταγράψει τις τελευταίες ημέρες αριθμό νέων κρουσμάτων ρεκόρ, καθώς το φθινόπωρο δίνει τη θέση του στον χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο και οι πολίτες έχουν αρχίσει να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους σε κλειστούς χώρους, όπου οι ρυθμοί μετάδοσης είναι υψηλότεροι. Πάνω από 43,4 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό παγκοσμίως και 1,16 εκατ. έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών.
«Αναβάλλονται» τα φετινά Χριστούγεννα για τους Ρωμαιοκαθολικούς, καθώς δεν θα υπάρξει συμμετοχή πιστών στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες στις οποίες θα χοροστατήσει ο Πάπας Φραγκίσκος.
H Σουηδία επιμένει στην πιο ήπια αντιμετώπιση της πανδημίας και στην πειθώ αντί της υποχρέωσης, παρά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό. Παρά τη χαλαρή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από τη σουηδική κυβέρνηση, η πίεση στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί σοβαρά μετά τον διπλασιασμό των νοσηλειών σε ΜΕΘ.
Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, Aλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι εφόσον το εμβόλιο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές, η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί εντός εβδομάδος από την ανάλυση των δεδομένων της κλινικής μελέτης. Ετσι, είναι άκρως απίθανη η δημοσίευση των στοιχείων πριν από τις αμερικανικές εκλογές, στις 3 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή, διακόπτεται η έρευνα της πειραματικής θεραπείας με αντισώματα της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly, καθώς ερευνητές των εθνικών ινστιτούτων υγείας κατέληξαν ότι δεν συμβάλλει στην ανάρρωση ασθενών με βαριά COVID-19. Ωστόσο, θα συνεχιστούν οι μελέτες για να διαπιστωθεί κατά πόσον η έγκαιρη χορήγηση της θεραπείας μπορεί να βελτιώσει την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς με πιο ήπια μορφή της.
Τέλος, τάχιστα εξαλείφονται τα αντισώματα ατόμων που νόσησαν από COVID-19. Μελέτη των επιστημόνων του Imperial College, η οποία προδημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα medRxiv, διαπιστώνει ότι το ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού με αντισώματα κατά του κορωνοϊού μειώθηκε από 6% στο τέλος Ιουνίου στο 4,4% τον Σεπτέμβριο, κάτι που, βεβαίως, δεν θα έχει κατ’ ανάγκην επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Με πληροφορίες και φωτογραφία από το ΑΠΕ – ΜΠΕ