Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΕυρώπη: Η PJ Morgan μας λέει "Θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Ευρώπη"

Ευρώπη: Η PJ Morgan μας λέει “Θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Ευρώπη”

|

Θα κάνει Χριστούγεννα φέτος η Ευρώπη; Θα αποδώσουν τα lockdowns αρκετά γρήγορα ώστε οι οικονομίες να ανοίξουν εγκαίρως για τις γιορτές; Μελέτη της JP Morgan απαντά.

Θα κάνει Χριστούγεννα φέτος η Ευρώπη; Θα αποδώσουν τα lockdowns αρκετά γρήγορα ώστε οι οικονομίες να ανοίξουν εγκαίρως για τις γιορτές; Μελέτη της JP Morgan καταλήγει σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. 

«Με δεδομένη την τεράστια ποσότητα οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα το Δεκέμβριο, είναι κρίσιμο να γνωρίζει κανείς εάν τα σημερινά χρονοδιαγράμματα (για το τέλος των lockdowns) θα τηρηθούν», παραδέχεται ο οικονομολόγος της JP Morgan, Ντέιβιντ Μακί.  «Η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα τηρηθούν». 

Σημειώνεται ότι τα νέα lockdowns είναι προγραμματισμένα να διαρκέσουν έως τα τέλη του Νοεμβρίου στη Γερμανία, την 1η Δεκεμβρίου στη Γαλλία και τις 2 Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

«Τα lockdowns αναμένεται να χαλαρώσουν έως τις αρχές του Δεκεμβρίου, κάτι που θα επιτρέψει μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας εν όψει της περιόδου των γιορτών», αναφέρει η έκθεση της JP Morgan, σύμφωνα με το CNBC.

Βέβαια, ο Μακί της JP Morgan αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός ακόμα ευρωπαϊκού lockdown κατά τους πρώτους μήνες του επόμενου χρόνου, τονίζοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου. «Αλλά για τώρα, έχουν γίνει αρκετά ώστε τα κρούσματα να περιοριστούν», σημειώνει.  

Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η JP Morgan συνέκρινε τα στοιχεία της κινητικότητας των πολιτών στην Ευρώπη με εκείνα του πρώτου κύματος της πανδημίας. Η τράπεζα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα νούμερα της κινητικότητας έχουν μειωθεί αρκετά ώστε η διασπορά του ιού να πέσει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. 

Αλλά και στη Ιρλανδία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία, όπου τα περιοριστικά μέτρα εντάθηκαν νωρίτερα στο δεύτερο κύμα, τα νούμερα των κρουσμάτων έχουν μειωθεί την τελευταία εβδομάδα. 

«Αυτές οι εμπειρίες δείχνουν ότι οι περιορισμοί που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες θα είναι αρκετοί για να ανακτηθεί ο έλεγχος έναντι του ιού, τουλάχιστον για την ώρα», σημειώνει ο Μακί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.