Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΈρευνα: Η εργασία σε δεύτερο πλάνο στη ζωή των εργαζομένων

Έρευνα: Η εργασία σε δεύτερο πλάνο στη ζωή των εργαζομένων

|

Γιατί να ανεβείτε την εταιρική σκάλα αν είστε απόλυτα ευχαριστημένοι εκεί που βρίσκεστε; Όσο κι αν ακούγεται από πρώτη ματιά παράδοξο, ωστόσο πολλοί εργαζόμενοι προτιμούν να επιλέγουν το status quo αρκούμενοι στους σημερινούς τους εργασιακούς ρόλους παρά να ανεβούν σκαλί στην εταιρεία που εργάζονται, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη μεγαλύτερη υπηρεσία προσωπικού στον κόσμο.

Η ετήσια έκθεση Workmonitor της Randstad που εδρεύει στο Άμστερνταμ, και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη για το 2024, διαπίστωσε ότι το 39% των εργαζομένων δεν θέλουν να προαχθούν επειδή τους αρέσουν οι τρέχουσες θέσεις εργασίας τους. Και περίπου αντίστοιχο ποσοστό – 34% – δεν επιθυμεί ποτέ να γίνει μάνατζερ.

«Αυτό σημαίνει ότι τα κίνητρα των ανθρώπων στη δουλειά δεν σχετίζονται αποκλειστικά μόνο με κάποια προαγωγή», όπως δήλωσε στο Business Insider ο Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, Sander van ‘t Noordende. «Το ταλέντο είναι να ξανασκεφτείς τι σημαίνει φιλοδοξία, να βάλεις την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την ευελιξία, την ισότητα και τις δεξιότητες στο επίκεντρο των επαγγελματικών αποφάσεων».

Η μελέτη περιλάμβανε 27.000 άτομα σε 34 αγορές σε όλη την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό και την Αμερική. Οι ερωτηθέντες, ηλικίας 18 έως 67 ετών, εργάζονταν για τουλάχιστον 24 ώρες την εβδομάδα, ως ανεξάρτητοι συνεργάτες ή ήταν άνεργοι, αλλά σκέφτονταν να αναζητήσουν εργασία στο μέλλον.

Αξίζουν η παραπάνω εργασία και πίεση;

Τα ευρήματα συνάδουν με τις τάσεις σταδιοδρομίας των τελευταίων ετών, όπως η «ήσυχη παραίτηση», η «δουλειά της τεμπέλας» (lazy girl jobs) και οι «ελάχιστες Δευτέρες» (Bare Minimum Mondays), που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αφήσουν την εργασία σε δεύτερο πλάνο στη ζωή τους. Μερικοί νεότεροι εργαζόμενοι, όπως αυτοί που ανήκουν στην Gen Z και στους millennials, διστάζουν να αναλάβουν θέσεις εργασίας με διευθυντικές ευθύνες λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην ανώτερη ηγεσία, μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή πεποίθησης ότι τα επιπλέον χρήματα δεν αξίζουν την επιπλέον δουλειά και εργασιακή πίεση.

Για τους εργοδότες που θέλουν να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα που έχουν στους χώρους εργασίας τους, το μήνυμα είναι σαφές.

«Οι εργοδότες πρέπει να εξετάσουν την πρόοδο πέρα από την παραδοσιακή κλίμακα σταδιοδρομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές φιλοδοξίες κάθε ατόμου», δήλωσε ο van ‘t Noordende. «Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι η επαγγελματική εξέλιξη και η διατήρηση μιας υγιούς προσωπικής ζωής είναι αλληλένδετα και πρέπει να είναι ισορροπημένα».

Πληροφορίες από: https://www.ot.gr/

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έρχονται εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά, sταθερές τιμές και μέτρα στήριξης για νησιώτες και τρίτεκνους

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας ανακοίνωσε εκπτώσεις, επενδύσεις σε λιμάνια, δράσεις για ΑμεΑ, καθώς και έργα ύδρευσης σε δεκάδες νησιά.

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Άνδρου, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για το Γαύριο

Σημαντικό βήμα για τις υποδομές του νησιού με την ένταξη του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην Κωμιακή χτυπά ξανά η μπάλα για τον Δημήτρη Κεραμιώτη

Σάββατο 9 Αυγούστου, οι παλαίμαχοι της Κορωνίδος και οι επίλεκτοι του χωριού τιμούν στο γήπεδο της Κωμιακής τη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες.

Σώστε τις παραλίες της Νάξου: 34η συνέλευση την Πέμπτη στο Βίντσι – Στο επίκεντρο μνημεία, περιβάλλον και προστασία

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες για συμμετοχή – Συζήτηση δράσεων, ενημέρωση του κοινού και συμβολική παρέμβαση στην Πορτάρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Κυκλάδες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, σε Νάξο και Άνδρο

Η Πολιτική Προστασία σε αυξημένη ετοιμότητα – Ισχύει απαγόρευση πρόσβασης σε δασικές περιοχές από τις 14:00 έως τις 06:00

Θέρινο Θέατρο Σκιών – Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στα χωριά της Νάξου!

Θέρινο Θέατρο Σκιών στη Νάξο: Ο Καραγκιόζης του Πάνου Χατζηαναγνώστου σε τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις σε Σαγκρί, Φιλώτι, Απείρανθο και Τρίποδες – Είσοδος ελεύθερη.

GReco Islands: 1,5 εκατ. ευρώ για πράσινη μετάβαση σε 39 μικρά νησιά

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027, οι Δήμοι μικρών νησιών εκπονούν Τοπικά Σχέδια Δράσης για την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ενημέρωση – Υπουργείο Πολιτισμού: «Προσωρινή η περίφραξη της Πορτάρας»

Μετά τις αντιδράσεις, το ΥΠΠΟ διευκρινίζει ότι η εργοταξιακή περίφραξη θα απομακρυνθεί μόλις εφαρμοστεί η μόνιμη διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου

Plastic Free Greece στην Τήνο: Σχεδόν 400 κιλά απορριμμάτων λιγότερα σε θάλασσες και ακτές

Εθελοντές, δύτες και τοπικοί φορείς ένωσαν δυνάμεις σε παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο νησί

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού