Ο Ναξιώτης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετικός στις ακροάσεις των νέων επιτρόπων σε θέματα πολιτισμού και αγροτικής ανάπτυξης
Μπορεί να είναι +90 ετών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περνάει απαρατήρητος. Άλλωστε στον ένα χρόνο που θα καθίσει στα έδρανα της Ευρωβουλής έχει αποφασίσει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή τη παρουσία του. Ο λόγος για τον Ναξιώτη Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται ιδιαίτερα…. ενοχλητικός με καυστικές τοποθετήσεις (σ.σ. προκαλούν ουκ ολίγα σχόλια στο διαδίκτυο) κατά τη διάρκεια των ακροάσεων για τις τοποθετήσεις των νέων επιτρόπων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πρώτα… περιποιήθηκε τον Ούγγρο υποψήφιο επίτροπο Παιδείας και Πολιτισμού Τibor Navracsics, όταν του είπε: «Συγκινήθηκα, ως γιος δασκάλας, διαπιστώνοντας ότι είστε εκπαιδευτικός, από οικογένεια εκπαιδευτικών. Απογοητεύθηκα, όμως, επειδή καλούμαστε να επικυρώσουμε το διορισμό σας, αντί να έχουμε τη δυνατότητα να σας εκλέξουμε ανάμεσα σε άλλους. Άλλο επικύρωση, άλλο εκλογή. Πώς όμως είναι δυνατό να οικοδομηθεί ο “ευρωπαϊκός δήμος”, που οραματίζεστε, όταν: Η Γερμανία δεν επιστρέφει στην Ελλάδα τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που άρπαξε το Γ΄ Ράιχ; Η Αγγλία αρνείται να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα; Η Γαλλία ούτε καν συζητά να επιστρέψει την Αφροδίτη της Μήλου; Αν, όπως λέτε, “ο πολιτισμός είναι το πιο δυνατό σημείο της Ευρώπης”, δεν μπορεί να στηρίζεται στην αρπαγή, τη λεηλασία και τη λαφυραγωγία».
Και στη συνέχεια ήρθε η σειρά του Ιρλανδού υποψήφιου επιτρόπου Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Phil Hogan, στον οποίον ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφηγήθηκε μια… ιστορία: «Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα. Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο. Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά. Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;».