Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΧριστούγεννα: Ο Αϊνστάιν στο πλευρό του Αη Βασίλη για την διανομή των...

Χριστούγεννα: Ο Αϊνστάιν στο πλευρό του Αη Βασίλη για την διανομή των δώρων (!!!)

|

Ο Άη Βασίλης δέχεται αμέτρητα γράμματα από παιδιά που του ζητούν δώρα. Κάποια παιδιά τον ρωτούν πώς καταφέρνει σε λίγες ώρες να παραδίδει τόσα δώρα και η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι πρόκειται για «ένα μαγικό κόλπο». Όμως το «μαγικό κόλπο» είναι ίσως μια εφαρμογή νόμων και θεωριών της Φυσικής.

Στο ερώτημα πώς καταφέρνει ο Άη Βασίλης να παραδώσει τα εκατοντάδες εκατ. δώρα στις λίγες ώρες που έχει στη διάθεση του σε όλο τον κόσμο αλλά και στο ερώτημα του πώς παραμένει πάντα στην ίδια ηλικία οι απαντήσεις δίνονται από τον κόσμο της Φυσικής ενώ για το πώς καταφέρνει να κουβαλάει τόσα δώρα στο έλκηθρο του την λύση δίνει η νανοτεχνολογία.

Για να καταφέρει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά της Γης ο Αη Βασίλης μέσα στις περίπου 31 ώρες που έχει στην διάθεση του (με τις διαφορές ώρας στην υδρόγειο) πρέπει να κινείται με ταχύτητα περίπου 10 εκ. χλμ/ώρα. Κινούμενος με αυτή την ταχύτητα ο Αη Βασίλης λόγω του φαινόμενου Ντόπλερ στα μάτια ενός παρατηρητή αρχικά θα άλλαζε χρώμα και η στολή του από κόκκινη θα φαινόταν πράσινη ώσπου τελικά κάποια στιγμή θα γινόταν αόρατος.

Το φαινόμενο Ντόπλερ εκτός από αόρατο κάνει τον Άη Βασίλη και αθόρυβο αφού τόσο οι ήχοι του έλκηθρου όσο και της φωνής του περνούν σε συχνότητες που δεν συλλαμβάνει το ανθρώπινο αυτί. Έτσι ο Άη Βασίλης δεν γίνεται αντιληπτός ακόμη και από τα παιδιά που τον περιμένουν με αγωνία ξύπνια όλη την νύχτα.

Γήρανση και δώρα

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο Αη Βασίλης παραμένει πάντοτε στην ίδια ηλικία χωρίς να γερνάει περισσότερο από όσο έχει γεράσει αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα εξηγείται από την ειδική θεωρία της σχετικότητας. Οπότε εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και ο Αϊνστάιν. Αν ο Άη Βασίλης κινείται με ταχύτητα 10 εκ. χλμ./ώρα βάση της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας ο χρόνος θα σταματά να λειτουργεί επιβαρυντικά για τον Άη Βασίλη. Θα μεγαλώνει αλλά με πολύ αργό ρυθμό και σίγουρα πιο αργό από εμάς που ζούμε και κινούμαστε σε φυσιολογικές ταχύτητες.

Επιπλέον η κίνηση με αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα θα ενεργοποιήσει ένα ακόμη φαινόμενο που διευκολύνει και αυτό τον Άη Βασίλη. Κινούμενος με αυτή την ταχύτητα ο Άη Βασίλης θα μπορεί να «ρουφήξει» την κοιλιά του και γενικά να προσαρμόσει το σώμα του έτσι ώστε να χωράει από τις καμινάδες και τα παράθυρα των σπιτιών.

Για την μεταφορά των δώρων που με μια συντηρητική εκτίμηση ζυγίζουν περίπου δύο εκατομμύρια τόνους η απάντηση των ειδικών είναι ότι ο Άη Βασίλης έχει μαζί του ένα προηγμένο μηχανισμό νανοτεχνολογίας ο οποίος κατασκευάζει δώρα. Ο μηχανισμός έχει τροφοδοτηθεί με την επιθυμία δώρου κάθε παιδιού και έχει δημιουργηθεί ο σχετικός κωδικός για κάθε δώρο. Έτσι κάθε φορά που φτάνει με το έλκηθρο του ο Άη Βασίλης σε ένα σπίτι το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει τον κωδικό στον μηχανισμό για να φτιάξει άμεσα επιτόπου το δώρο και να το αφήσει στο κάθε σπίτι.

Με πληροφορίες από τη σελίδα Naftemporiki.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Κατερίνα Μονογυιού: Συνεχείς οι παρεμβάσεις για την επιστροφή του Σκοπελίτη στις Μικρές Κυκλάδες

Το “Express Σκοπελίτης” είναι ο σύνδεσμος ζωής, πολιτισμού, υγείας και επικοινωνίας των μικρών νησιών.

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο