Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΑυστραλία-πλημμύρες: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους - Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...

Αυστραλία-πλημμύρες: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλά νοικοκυριά

|

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων συνεχιζόταν σήμερα το πρωί στη βορειοανατολική Αυστραλία, η οποία επλήγη το σαββατοκύριακο από πλημμύρες που οδήγησαν στην απομάκρυνση πάνω από 2.000 κατοίκων από τα σπίτια τους, στην κατάρρευση γέφυρας και σε διακοπές ρεύματος σε περίπου δέκα χιλιάδες νοικοκυριά.

“Θα έχουμε βροχές και γενικευμένες καταιγίδες σε μεγάλο μέρος του βορείου τμήματος της Κουίνσλαντ”, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας αυτής, ο Ντέιβιντ Κρισαφούλι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

“Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την προοπτική νέων βροχών και την πιθανότητα νέων πλημμυρών“, πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έκαναν 11 “επιχειρήσεις διάσωσης” στη διάρκεια της νύχτας και αρκετές περιοχές της Τάουνσβιλ, δημοφιλούς παραθαλάσσιου τουριστικού προορισμού που βρίσκεται κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, χαρακτηρίστηκαν “μαύρη ζώνη”.

Οι αρχές ζήτησαν από 2.100 κατοίκους της κοινότητας να εγκαταλείψουν την περιοχή στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αλλά περίπου ένα 10% μεταξύ αυτών αρνήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η στάθμη των υδάτων ανέβηκε σε έως και ένα μέτρο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε ορισμένα μέρη της Κουίνσλαντ. Τα νερά παρέσυραν τμήμα γέφυρας από μπετόν, αποκόπτωντας τον βασικό παραλιακό δρόμο της πολιτείας, τον αυτοκινητόδρομο Μπρους Χάιγουεϊ.

Μια 60χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της χθες, Κυριακή, όταν η σωσίβια λέμβος στην οποία επέβαινε ανατράπηκε στην αγροτική πόλη Ίνγκχαμ, η οποία επλήγη από τις πλημμύρες, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τάουνσβιλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σχεδόν 11.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα στο βόρειο τμήμα της Κουίνσλαντ, ανακοίνωσε παράλληλα το δίκτυο παροχής Ergon Energy.

Πληροφορίες από: https://www.amna.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ένωση Γονέων Πάρου κρούει τον κώδωνα: Σοβαρά προβλήματα σε Γυμνάσιο Παροικίας και Δημοτικό Αγκαιριάς

Με επιστολή προς τον Δήμο, ζητούνται άμεσες παρεμβάσεις σε καθαριότητα, φθορές και εξοπλισμό, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Λιμάνι Πάρου: Ο Αύγουστος των ρεκόρ – 366.812 επιβάτες και 40.710 οχήματα έκαναν… απόβαση!

Η τουριστική «καρδιά» της Πάρου χτύπησε δυνατά, με το λιμάνι να καταγράφει ιστορικά υψηλά σε επιβάτες και οχήματα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή άνοδο του νησιού.

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.