Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνή«Άνοιξε» Facebook ο Αμερικανός Πρόεδρος

«Άνοιξε» Facebook ο Αμερικανός Πρόεδρος

|

Ετοιμος να …ρίξει το facebook είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα καθότι από χθες έχει τον δικό του προσωπικό λογαριασμό 

Τη δική του αυτόνομη παρουσία στο Facebook απέκτησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Η σελίδα του Αμερικανού προέδρου δεν σχετίζεται με αυτή του Λευκού Οίκου και τα likes αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς καθώς μέσα σε διάστημα 2 ωρών περισσότεροι από 62.000 χρήστες του Facebook δήλωσαν ότι τους “αρέσει” και εκτιμάται ότι θα σπάσουν πολλά ρεκόρ.

Ο κ. Ομπάμα αυτοπροσδιορίζεται στις πληροφορίες της σελίδας ως “πατέρας, σύζυγος και 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών” και δηλώνει πως θέλει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη σελίδα για να καταθέτει τις δικές του απόψεις αλλά και να συζητά με τους χρήστες του Facebook για θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των Αμερικανών πολιτών. Το πρώτο video που δημοσίευσε ήταν πάντως μία βόλτα στους κήπους του Λευκού Οίκου, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια του πριν το δείπνο. Παράλληλα, χρησιμοποίησε τον ιστότοπο των κοινωνικών δικτύων για να στείλει ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

Η οργάνωση Organizing for Action (Οργανωμένοι για Δράση), η οποία βοήθησε να εκλεγεί ο Ομπάμα, είχε προ πολλού εγκαινιάσει λογαριασμό με το όνομα του προέδρου. Αλλά η συγκεκριμένη καινούργια σελίδα επιτρέπει στον ίδιο τον πρόεδρο να μιλήσει απ΄ευθείας, σε πρώτο πρόσωπο, στο κοινό, όπως έγινε και με τον λογαριασμό του στο Twitter, τον ιστότοπο σύντομων μηνυμάτων, που εγκαινίασε ο Λευκός Οίκος τον Μάιο.

Σε τόνο χαλαρής συζήτησης, ο Ομπάμα μίλησε σε βίντεο που ανάρτησε ως το πρώτο του μήνυμα, για την κλιματική αλλαγή. Περπατώντας στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου και θαυμάζοντας την ομορφιά της φύσης, λέει, «Γειά σου, Facebook! Επιτέλους, έχω τη δική μου σελίδα. Την εγκαινιάζω προσκαλώντας σας να με συνοδέψετε σε μια βόλτα μου στην πίσω αυλή του σπιτιού μου – κάτι που προσπαθώ να κάνω στο τέλος της μέρας, πριν πάω για το βραδινό μου φαγητό.»

Στο βίντεο, ο Ομπάμα καλεί τους Αμερικανούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Θέλω να σιγουρευτώ ότι όλη η υφήλιος θα μπορέσει να κληροδοτήσει σε μελλοντικές γενιές τη θεόσταλτη ομορφιά του πλανήτη αυτού,» υπογραμμίζει ο Ομπάμα, ενώ αναφέρεται και στο ταξίδι του στο Παρίσι τον επόμενο μήνα για την διάσκεψη ηγετών για το κλίμα. «Αν όλη η Αμερική ενωθεί γι’ αυτό το σημαντικό έργο, τότε θα μπορέσουμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε το σωστό για τις μελλοντικές γενιές, και [ότι] κληροδοτούμε στα παιδιά μας όλες τις ευλογίες που έχουμε λάβει,» είπε.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

«ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: Καμπάνια κατά της βίας από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου (video)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέλνει ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης με τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. (video)

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Νάξος – Λιμεναρχείο: Περιορισμοί στη διέλευση οχημάτων στη Χώρα Νάξου, τι αλλάζει 2 και 3 Αυγούστου

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Νάξου για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης – Ποιοι εξαιρούνται