Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΑμερική: Βάζει ... stop στην είσοδο πολιτών από 43 χώρες, σε ποιες...

Αμερική: Βάζει … stop στην είσοδο πολιτών από 43 χώρες, σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται

|

Μόνο στην Αμερική και μόνο επί προεδρίας Τραμπ... Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν ή να θέσουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς για την είσοδο στο έδαφός τους ταξιδιωτών από 43 χώρες, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενη αξιωματούχους που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, η εφημερίδα γράφει ότι οι χώρες αυτές θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη, η «κόκκινη», περιλαμβάνει το Αφγανιστάν, το Μπουτάν, την Κούβα, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Βόρεια Κορέα, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία, τη Βενεζουέλα και την Υεμένη. Στους πολίτες των χωρών αυτών θα απαγορευτεί πλήρως η είσοδος στις ΗΠΑ.

Aλλες 10 χώρες (Λευκορωσία, Ερυθραία, Αϊτή, Λάος, Μιανμάρ, Πακιστάν, Ρωσία, Σιέρα Λεόνε, Νότιο Σουδάν και Τουρκμενιστάν) θα αποτελέσουν τη δεύτερη κατηγορία, την «πορτοκαλί». Οι εύποροι επιχειρηματίες και όσοι ταξιδεύουν για δουλειές θα παίρνουν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ, όχι όμως και εκείνοι που θέλουν να μπουν στη χώρα με τουριστική βίζα ή ως μετανάστες. Οι πολίτες των χωρών αυτών θα περνούν επίσης από προσωπική συνέντευξη προκειμένου να λάβουν βίζα.

Οι 22 χώρες που αποτελούν την τρίτη, «κίτρινη» κατηγορία, θα έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να απαντήσουν στις ανησυχίες των ΗΠΑ, διαφορετικά θα τεθούν σε κάποια από τις άλλες, πιο περιοριστικές κατηγορίες.

Οι αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα είπαν ότι ο κατάλογος συντάχθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εδώ και αρκετές εβδομάδες και ενδέχεται να γίνουν αλλαγές μέχρι να φτάσει η λίστα στον Λευκό Οίκο.

Αφού ανέλαβε την εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ πάγωσε το πρόγραμμα εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνησή του να κρίνει οι υπήκοοι ποιων χωρών δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας.

Κατά την προηγούμενη θητεία του, ο Τραμπ είχε υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο απαγορευόταν η είσοδος στις ΗΠΑ στους πολίτες πολλών μουσουλμανικών χωρών, μεταξύ των οποίων ήταν και η Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)