Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΑμερική: Πέντε λόγοι για να μην πάτε Ελλάδα (!!!)

Αμερική: Πέντε λόγοι για να μην πάτε Ελλάδα (!!!)

|

Γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα προτρέπει τους αναγνώστες να μην επισκεφτούν την Ελλάδα το καλοκαίρι, «για πέντε λόγους», ενώ συνοδεύουν το δημοσίευμα, με βίντεο του TikTok.

«Σκέφτεστε να κάνετε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Ελλάδα; Αν και μπορεί να φαίνεται προφανής επιλογή για ευρωπαϊκές διακοπές, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ίσως πρέπει να επανεξετάσετε τα σχέδιά σας» αναφέρει το traveloffpath.com.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα «προβληματικά» ζητήματα για έναν τουρίστα στην Ελλάδα, όπως τα περιγράφει είναι τα παρακάτω:

Υπερτουρισμός
«Ακόμα και ιστορικά μνημεία όπως η Ακρόπολη, αισθάνονται τις επιπτώσεις του υπερτουρισμου και νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή για να βοηθήσουν στη διάσωση του ιστορικού πολιτισμού της χώρας .

Ενώ η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός διακοπών, το καλύτερο είναι να περιμένετε μέχρι να αραιώσει πραγματικά ο κόσμος και να πάτε εκεί τον Οκτώβριο. Είναι ο ιδανικός μήνας, καθώς ο καιρός είναι ακόμα αρκετά ζεστός για να απολαύσετε μεγάλες ηλιόλουστες ημέρες και τα νερά είναι αρκετά ζεστά για να κολυμπήσετε.

Επιπλέον, οι τιμές είναι χαμηλότερες, καθώς είναι το τέλος της τουριστικής σεζόν. Μια επίσκεψη τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή ακόμη και τον Σεπτέμβριο θα έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστο έως καθόλου προσωπικό χώρο, μια αγχωτική εμπειρία και τεράστιες ουρές για τα πάντα.

Ζέστη, ζέστη, ζέστη…
Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά και ο ζεστός καιρός παρατείνεται κάθε χρόνο, αυτό που κάποτε ήταν ένα ωραίο ζεστό καλοκαιρινό hotspot έχει πλέον γίνει σχεδόν ανυπόφορο, σε ορισμένα μέρη της χώρας.

Όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα αναφέρει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών τα τελευταία χρόνια- δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ανεβαίνεις σκαλοπάτια, να εξερευνάς αρχαίους χώρους και να παλεύεις με πλήθη μέσα στην αποπνικτική ζέστη.

Φυσικά, τα νησιά είναι ένα ωραίο μέρος για να πάτε, αλλά οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι υψηλές, καθιστώντας τον ύπνο στο χαριτωμένο μικρό αυθεντικό κατάλυμά σας χωρίς κλιματισμό, σχεδόν αδύνατο.

Υψηλές τιμές
Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, είναι και η πιο ακριβή.

Μια επίσκεψη αυτή την περίοδο θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές σε όλους τους τομείς, από τις πτήσεις μέχρι τα ποτά, τα θαλάσσια ταξί, τα ξενοδοχεία και όλα τα συναφή με τον τουρισμό.

Οι τιμές είναι περίπου 50% υψηλότερες. Αν επισκεφτείτε την χώρα λίγο μετά το καλοκαίρι θα εχετε τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων.

Δεν θα βρείτε δωμάτια
Με την αύξηση του αριθμού των τουριστών, η εύρεση καταλύματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση. Ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε για ένα Airbnb, ένα πολυτελές ξενοδοχείο ή έναν ξενώνα, επί το πλείστον είναι κλεισμένα για την περίοδο που θέλετε να μείνετε, αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει πως ό,τι έχει απομείνει θα είναι υπερτιμημένο ή δεν θα είναι ιδανικό.

Παρόλο που έχουν ανοίξει περισσότερα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα για να καλύψουν τις απαιτήσεις, ο αριθμός των ακινήτων εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη ζήτηση.

Οι (μη) φιλικοί ουρανοί
Δεν είναι είδηση να αναφέρουμε ότι οι πτήσεις αυτήν την εποχή είναι ένας εφιάλτης για πολλούς λόγους.

Ρεκόρ συνωστισμού, υποστελέχωση, απεργίες και πολλοί άλλοι λόγοι συνδυάζονται για να κάνουν τα αεροπορικά ταξίδια ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο απ’ ό,τι ήταν κάποτε.

Γλιτώστε τον εαυτό σας από το άγχος και μην πετάξετε αυτό το καλοκαίρι, αν είναι δυνατό περιμένετε μέχρι το φθινόπωρο, όταν οι περισσότεροι θα έχουν επιστρέψει. Η πιθανότητα καθυστερήσεων, αγενών επιβατών και άλλων ενοχλήσεων είναι πολύ μικρότερη με ένα ταξίδι αργότερα μέσα στο χρόνο, απ’ ό,τι στην κορύφωση του καλοκαιριού», καταλήγει το δημοσίευμα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο