Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΑμερική: Εφτασαν αισίως τις 307 μαζικές δολοφονίες μόνο το 2018

Αμερική: Εφτασαν αισίως τις 307 μαζικές δολοφονίες μόνο το 2018

|

Τυφλή, άλογη βία με θύματα φοιτητές που διασκέδαζαν υπό τους ήχους της κάντρι. Για μία ακόμη φορά – την 307η για φέτος – η Αμερική έρχεται αντιμέτωπη με μια μαζική δολοφονία…. Ο τελευταίος απολογισμός; Μία ντουζίνα νεκροί από το χέρι πεζοναύτη 

Επτά μήνες στον πόλεμο του Αφγανιστάν το 2010. Η εμπειρία αυτή ήταν αρκετή για να σημαδέψει για πάντα τη ζωή του 28χρονου δράστη και αυτόχειρα, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης σκόρπισε τον θάνατο σε φοιτητικό μπαρ στο ήσυχο Θάουζεντ Οουκς της Καλιφόρνιας. Δώδεκα νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του πρώην πεζοναύτη Ιαν Ντέιβιντ Λονγκ, ο οποίος εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Εντεκα από τους νεκρούς ήταν εργαζόμενοι και πελάτες του μπαρ, που φιλοξενούσε βραδιά φοιτητών με μουσική κάντρι, ενώ ο δωδέκατος ήταν ο πρώτος αστυνομικός που έφθασε στον τόπο του φονικού. To αιματοβαμμένο Borderline Bar & Grill, οι πελάτες του οποίου πετούσαν απεγνωσμένα καρέκλες στα παράθυρα για να τα σπάσουν και να πηδήξουν έξω, γράφτηκε στον τραγικό κατάλογο των 307 μαζικών δολοφονιών που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής φέτος στις ΗΠΑ. Ως μαζικές δολοφονίες περιγράφονται οι δολοφονίες τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων στο ίδιο σημείο, ενώ τα περιστατικά αυτά είναι ένα μικρό μέρος των δεκάδων χιλιάδων θανάτων τον χρόνο από πυροβόλα όπλα στη χώρα.

Ο Λονγκ είχε λευκό ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ, αν και η θητεία του ως χειριστής πυροβόλου στην αμερικανική δύναμη στο Αφγανιστάν και τα πολυάριθμα παράσημα και διακρίσεις που απέσπασε παραπέμπουν μάλλον σε φρικτές εμπειρίες πολέμου. «Πιθανό μετατραυματικό στρες» ήταν η εξήγηση που έδωσαν για τη συμπεριφορά του και οι αστυνομικοί που εκλήθησαν πριν από λίγους μήνες στο σπίτι του από 70χρονο γείτονα ο οποίος άκουγε φωνές και δυνατούς χτύπους. Ψυχολόγος που τον εξέτασε, εν συνεχεία έκρινε ότι η περίπτωσή του δεν έχριζε περαιτέρω διερεύνησης. Βετεράνοι των πολέμων εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής και άλλης βίας σε δυσανάλογα μεγάλη συχνότητα.

Δεν είναι σαφές πώς περνούσε ο Λονγκ τον χρόνο του αφότου έληξε η πενταετής θητεία του στους πεζοναύτες, το 2013, πέρα από το να ζει με τη μητέρα του στο σπίτι τους στην ευχάριστη περιοχή Νιούμπερι, που απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από το μοιραίο μπαρ. «Δεν έχουμε προσδιορίσει κίνητρο. Προφανώς είχε ζητήματα στο κεφάλι του που τον οδήγησαν να κάνει κάτι τέτοιο», είπε ο σερίφης της κομητείας Βεντούρα Τζοφ Ντιν.

Με πληροφορίες (και φωτο) από την “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Αλεξάντρε Αλεμάο

Κοντά σε πρόταση για τον Βραζιλιάνο φορ η ΑΕΚ

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Πανναξιακός ΑΟ: «Πλήγμα στο 92’, ισοφάριση και ένταση στην Αγιάσο»

Ο Πανναξιακός προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο στη Λέσβο, με τον Όλυμπο να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και να προκαλεί έντονη διαμαρτυρία για οφσάιντ στη φάση του γκολ.

Σαντορίνη: Φιλοξενεί το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ, πρώτη φορά στις Κυκλάδες

Η καρδιά του ελληνικού τουρισμού χτυπά στα Φηρά στις 4 Ιουνίου – Ενώνουν τις φωνές τους ξενοδόχοι, φορείς και επιχειρηματίες για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του τουρισμού

Επακούμβηση του “SAONISOS” στη Λέρο χωρίς τραυματισμούς

Κατά τη διάρκεια της πρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Λέρου, το πλοίο “SAONISOS” προσέκρουσε ελαφρά στην προβλήτα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση – Το πλοίο απέπλευσε κανονικά για Λειψούς.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στη Ναυτιλία: Ένας Ωκεανός Ευκαιριών για τις Γυναίκες της Θάλασσας

Η ΣΕΕΝ τιμά τις γυναίκες της ελληνικής ναυτιλίας και αναδεικνύει τη συμβολή τους στον πιο δυναμικό κλάδο της χώρας – Με το βλέμμα στην ισότητα και τη βιωσιμότητα.

Κρήτη: Το Κουφονήσι δεν είναι μόνο παραδείσιες παραλίες, είναι και ένας αρχαιολογικός θησαυρός

Από ρωμαϊκά θέατρα και δημόσια λουτρά μέχρι ψηφιδωτά και λατρευτικά αγάλματα: Το ακατοίκητο νησί Λεύκη κρύβει στα σπλάχνα του έναν εντυπωσιακό αρχαίο πολιτισμό

Ώρα Τελικού στη Νίκαια: Ο Πανναξιακός ΑΟΚ διεκδικεί άνοδο στη National League 1! (video)

Σήμερα στις 13:30 ο Πανναξιακός δίνει τον υπέρτατο αγώνα κόντρα στον Ιωνικό Νίκαιας, με φόντο την άνοδο και τον τίτλο στη National League 2 – Όλοι στο πλευρό της ομάδας των Κυκλάδων!

Express Skopelitis: Ξεκίνησε το κυριακάτικο δρομολόγιο Αμοργός – Σαντορίνη

Το αγαπημένο πλοίο των Μικρών Κυκλάδων ενώνει ξανά την Αμοργό με τη Σαντορίνη κάθε Κυριακή μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Στοίχημα – Premier League: Μπορεί η Νιούκαστλ να κάνει την υπέρβαση;

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από την Αγγλία: Άρσεναλ - Νιούκαστλ: «Κλείνει» εισιτήριο για τα... αστέρια στο 3.75!

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.