Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΑμερική: Ανοίγουν και πάλι (05/03) οι κινηματογραφικές αίθουσες

Αμερική: Ανοίγουν και πάλι (05/03) οι κινηματογραφικές αίθουσες

|

Η Νέα Υόρκη ανοίγει τις κινηματογραφικές αίθουσες από την 5η Μαρτίου – Τι γίνεται στις άλλες χώρες σε Ευρώπη και Ασία

Την απόφαση να ανοίξει ξανά, έπειτα σχεδόν από ένα χρόνο, τις κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης πήρε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Αντριου Κουόμο, αρχής γενομένης από τις 5 Μαρτίου. Φυσικά η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται πακέτο με αρκετούς περιορισμούς λόγω της συνεχιζόμενης πανδημικής κρίσης, ωστόσο είναι μια αρχή, ιδίως αν σκεφθεί κανείς τι συμβαίνει αυτόν τον καιρό στη δική μας γειτονιά.

Με 25% πληρότητα και όλα τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις, καθαριότητα) θα ανοίξουν αρχικά τα σινεμά στην αμερικανική μεγαλούπολη, με το σχέδιο να προβλέπει την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών σταδιακά μέσα στην άνοιξη. Η κινηματογραφική βιομηχανία στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού προφανώς καλωσόρισε τα νέα με ανακούφιση.

Η μετοχή της AMC, της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκινηματογράφων στον κόσμο, σημείωσε άνοδο 13% αμέσως μετά την ανακοίνωση Κουόμο, ενώ οι υπεύθυνοί της αλλά και οι υπόλοιποι αιθουσάρχες δηλώνουν αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά προκειμένου να υποδεχθούν το κοινό με απόλυτη ασφάλεια την ημέρα του ανοίγματος. Ταυτόχρονα, τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο σκέφτονται για πρώτη φορά σοβαρά την έξοδο μπλοκμπάστερ ταινιών στις αίθουσες, κάτι το οποίο ωστόσο θα εξαρτηθεί και από όσα θα συμβούν με την ακόμη σημαντικότερη αγορά της Καλιφόρνιας.

Δεν είναι όμως μόνο το σινεμά. Στη Νέα Υόρκη, ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου «τρέχει» το φεστιβάλ διαρκείας NY Pops Up, με στοχευμένες μουσικές, θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, υπαίθρια και μη, έτσι ώστε να προχωρήσει η επανέναρξη των ζωντανών θεαμάτων με την παρουσία κόσμου. Την ίδια στιγμή, τα (κλειστά) γήπεδα του NBA έχουν αρχίσει επίσης να φιλοξενούν ξανά το κοινό των ομάδων, ξεκινώντας από το 10-15% της πληρότητας και ανεβαίνοντας σταδιακά.

Αν τώρα φύγουμε από την Αμερική και πάμε στην Κίνα, τη χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία, θα δούμε πολύ πιο εντυπωσιακή πρόοδο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, και με αφορμή την κινεζική Πρωτοχρονιά, το εγχώριο κινηματογραφικό box office σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών (!) με 245 εκατ. δολάρια μόνο σε μία ημέρα.

Δεν χρειάζεται να πούμε τι συμβαίνει την ίδια περίοδο στην Ευρώπη. Η (εκτός Ε.Ε.) Βρετανία είναι η μόνη που έχει ανακοινώσει την πρόθεση να ανοίξει τα σινεμά στις 15 Μαΐου. Οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ελλάδας, βρίσκονται ακόμη σε… χειμερία νάρκη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.