Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήAirbne - Ρώμη 2025: Πρόκληση για μονομαχία στο "Κολοσσαίο"

Airbne – Ρώμη 2025: Πρόκληση για μονομαχία στο “Κολοσσαίο”

|

Τον Μάιο του 2025, το Κολοσσαίο της Ρώμης ξαναζωντανεύει την πιο διάσημη πτυχή της ιστορίας του, φιλοξενώντας «μονομαχίες» για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν δύο χιλιετίες. Μέσα από μια μοναδική εμπειρία που διοργανώνει η Airbnb, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε μονομάχους και να ζήσουν μια νύχτα γεμάτη δράση, ιστορία και αδρεναλίνη.

Η εμπειρία, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Μαΐου 2025, πραγματοποιείται υπό το φως του φεγγαριού, μεταφέροντας τους συμμετέχοντες σε μια αυθεντική αναπαράσταση της Ρωμαϊκής εποχής. Η επιλογή αυτών των ημερομηνιών δεν είναι τυχαία, καθώς συνδέεται με την κυκλοφορία της ταινίας Μονομάχος II, η οποία αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τη μαγεία και τη δόξα της αρχαίας Ρώμης.

Οι επισκέπτες ξεκινούν την εμπειρία τους στο εμβληματικό αμφιθέατρο, καθοδηγούμενοι από έναν ευγενή πάτρωνα. Ο πάτρωνας, που υποδύεται έναν χαρακτήρα εμπνευσμένο από την ιστορία, τους υποδέχεται στο Κολοσσαίο μετά τη δύση του ηλίου και τους οδηγεί στους σκοτεινούς διαδρόμους του υπογείου, άλλως hypogeum. Αυτοί οι υπόγειοι θάλαμοι αποτελούσαν τον χώρο προετοιμασίας των μονομάχων, και είναι γεμάτοι από ιστορίες θριάμβων και ηρωισμού.

Εκεί, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τον τύπο μονομάχου που τους ταιριάζει: Murmillo, βαριά οπλισμένος μονομάχος με μεγάλη περικεφαλαία, θώρακα και ασπίδα, thraex, μονομάχος εμπνευσμένος από τη Θράκη, οπλισμένος με κυρτό σπαθί και μικρή ασπίδα, provocator, μονομάχος που συχνά ξεκινούσε τις μάχες, φορώντας θώρακα και φέρνοντας μακρύτερο σπαθί, retiarius, ελαφρά οπλισμένος μονομάχος με δίχτυ, τρίαινα και στιλέτο, ιδανικός για ταχύτητα και ελιγμούς ή contrarete, ο αντίπαλος του retiarius, εξοπλισμένος με ασπίδα και ξίφος για να αποκρούσει τις επιθέσεις του δικτυοφόρου μαχητή, αλλά και να φορέσουν την ιστορική πανοπλία. Το σκηνικό, φωτισμένο μόνο από πυρσούς, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που αποπνέει την αίγλη και την αγωνία της αρχαίας εποχής. Καθώς διασχίζουν τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους του υπογείου, οι συμμετέχοντες αισθάνονται τον παλμό της ιστορίας, ακούγοντας τον ήχο του μετάλλου και το αντίλαλο των παλαιών μονομάχων που κάποτε διέσχιζαν αυτά τα μονοπάτια.

Η εμπειρία περιλαμβάνει επίσης παρακολούθηση επίδειξης μονομαχίας από έμπειρους μαχητές, οι οποίοι αναπαριστούν με ακρίβεια τις τακτικές και τις κινήσεις των αρχαίων πολεμιστών. Οι επισκέπτες καλούνται να παρατηρήσουν προσεκτικά αυτές τις μάχες, καθώς αμέσως μετά θα εκπαιδευτούν οι ίδιοι στην τέχνη της μονομαχίας.

Για να διατηρηθεί η ιστορική αυθεντικότητα, το δείπνο των μονομάχων περιορίζεται σε μια λιτή, αλλά θρεπτική επιλογή τροφών, όπως σταφύλια, ρόδια, αμύγδαλα και καρύδια. Αυτή η διατροφή, σχεδιασμένη για να διατηρεί το σώμα ελαφρύ και ευκίνητο, αντανακλά τις πρακτικές των αρχαίων μαχητών, οι οποίοι δεν είχαν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν πλούσια γεύματα πριν από τις μάχες.

Η κορύφωση της βραδιάς είναι η δοκιμασία στην αρένα. Οι συμμετέχοντες, υπό την επίβλεψη του summa rudis, του διαιτητή της μονομαχίας, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και θα αγωνιστούν για τη νίκη. Οι επιτυχημένοι μαχητές θα λάβουν την ένδειξη infestus pollex, την παραδοσιακή χειρονομία της νίκης, και θα μπουν στην ιστορία ως οι νικητές της νύχτας.

Η εμπειρία προσφέρεται δωρεάν, αλλά οι συμμετέχοντες πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για τη μετακίνησή τους στη Ρώμη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, με κάθε τρίωρη εμπειρία να φιλοξενεί έως 16 άτομα. Σημειώνεται ότι οι κρατήσεις ανοίγουν στις 27 Νοεμβρίου και κλείνουν στις 9 Δεκεμβρίου.

Στόχος της ανωτέρω πρωτοβουλίας, δεν είναι μόνο να δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες, αλλά και συνεισφέρει και στην αποκατάσταση της κληρονομιάς του Κολοσσαίου. Ταυτόχρονα, συνεχίζει την παράδοση των «Icons» εμπειριών, που έχουν εντυπωσιάσει με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι, παρά τη μοναδικότητα της εμπειρίας, οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν στο Κολοσσαίο, καθώς πρόκειται για χώρο μάχης και όχι ανάπαυσης. Άλλες αντίστοιχες, πρωτότυπες εμπειρίες που προσφέρονται στην πλατφόρμα, είναι η παραμονή σε ένα τεράστιο σπίτι Polly Pocket, η διαμονή σε ένα στοιχειωμένο σπίτι εμπνευσμένο από τον Σκαθαροζούμη, αλλά και η δημιουργία χειροποίητου κοστουμιού βασισμένου στους Απίθανους.

Με πληροφορίες από τη σελίδα tornosnews.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Μια μεγάλη συναυλία-φόρος τιμής στον αξέχαστο ερμηνευτή, με τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον Δημήτρη Μπάκουλη, τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στον Προαύλιο Χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Θήρας.

Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους,οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα

Αυξάνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντελεστές και τα τεκμήρια – Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.