Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαZante Ferries: Αρνητικοί οι μικρομέτοχοι για τη πώληση των πλοίων, εκδίκαση ασφαλιστικών...

Zante Ferries: Αρνητικοί οι μικρομέτοχοι για τη πώληση των πλοίων, εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων

|

Αντί για χαμόγελα και χειραψίες για την αλλαγή ιδιοκτησίας, μάχη στα δικαστήρια…

Μπορεί για τους περισσότερους να ήταν θέμα χρόνου η πώληση των δύο συμβατικών πλοίων “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries στην εταιρία Fast Ferries, αποδεικνύεται όμως ότι θα υπάρξει καθυστέρηση.

Ο λόγος; Μικρομέτοχοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ματαιώσουν την πώληση των δύο πλοίων της ΖΑΝΤΕ Ferries στην εταιρεία του Γιάννη Παναγιωτάκη Fast Ferries. Αλλά και κάποιοι άλλοι που θεωρούν ότι θα πρέπει να συνεχίσει ως έχει η εταιρεία την πορεία της… Οπότε; Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Δικαστήριο την 9η Οκτωβρίου…

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Τι έχει συμβεί; Οπως είναι γνωστό η διοίκηση της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Μεταφορικής Εταιρείας Ζακύνθου (Zante Ferries) έχει συμφωνήσει (σ.σ. φέρεται να υπάρχει και προσύμφωνο) να πουλήσει τα δύο πλοία έναντι 26,5 εκατ. ευρώ. Ομως, μπήκε στο παιχνίδι, η Levante Ferries, που φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά 28 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δύο πλοίων.

Καπνίση: “έχει ασκηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων”

Και πάμε στα Δικαστήρια… “Την περασμένη Παρασκευή το πρωί εξεδόθη προσωρινή διαταγή με την οποία διατάχθηκε η αναστολή της διαδικασίας πώλησης των πλοίων που είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο, καθώς επίσης και να μην καταρτιστεί σύμβαση οριστική με την εταιρεία συμφερόντων Παναγιωτάκη έως την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είναι στις 9/10”, δήλωσε η δικηγόρος των μικρομετόχων Στεφανία Καπνίση.

Επίσης, όπως αποκάλυψε η δικηγόρος Στεφανία Καπνίση οι μικρομέτοχοι ζητούν και να κατατεθούν τα έγγραφα αντί της προφορικής ενημέρωσης.

“Μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι έχουμε ζητήσει επανειλημμένως δεν μας έχουν χορηγηθεί τα έγγραφα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι έγινε ενημέρωση και όχι χορήγηση εγγράφων, όπως είχαμε ζητήσει εξ αρχής.

Για αυτά έχουμε κοινοποιήσει εξώδικα. Μας έγινε μια ενημέρωση σχετικά με την συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο που έχει κάνει τη σύμβαση , το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με την εταιρεία Παναγιωτάκη, όμως εμάς δεν μας έχουν δώσει τα έγγραφα. Οι μέτοχοι θέλουν το συμφερότερο για την εταιρεία και να τηρηθεί η διαδικασία.

Η διαδικασία είναι να πάρει απόφαση η Γενική Συνέλευση και αυτοί να αποφασίσουν για την πορεία. Κινούμαστε σε αυτό το πλαίσιο πολύ έντονα , στο να λάβουμε δηλαδή γνώση εκ των εγγράφων”, τόνισε η Στεφανία Καπνίση.

Με πληροφορίες από τη σελίδα mononews.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Επίσκεψη του Πνευμονολόγου Νικολάου Κουφού στο Naxos Medical στις 28 Αυγούστου

Τρία χρόνια λειτουργίας του Naxos Medical και ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Metropolitan General δέχεται προγραμματισμένα ραντεβού στη Νάξο.

Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αμοργού από 30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου

Η κα Γονή Διατσέντα από το Νοσοκομείο Νάξου θα εξετάζει παιδιά και θα καλύπτει και επείγοντα περιστατικά στο νησί.

Ρουβίκωνας προς δήμαρχο Αμοργού: «Οκ δήμαρχε, let’s dance»

Μήνυμα με νόημα από τον Γιώργο Καλαϊτζίδη μετά την απόφαση του Δήμου Αμοργού να ζητήσει την ποινική δίωξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας σε πανηγύρι.

Νάξος – Σχολή Μπαλέτου Μαρίας Κατσικάρη – Μαρκοπουλιώτη: 18 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 15 Σεπτεμβρίου.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.