Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΥπουργείο Ναυτιλίας - Κικίλιας: "Να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των πλοίων πρώτη...

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “Να μην αυξηθούν τα εισιτήρια των πλοίων πρώτη μας προτεραιότητα”

|

Πρώτος στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι να μην αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας και ει δυνατόν να μειωθούν, όπως δήλωσε πριν από λίγο κατά την διάρκεια της τελετής παραλαβής παράδοσης του Υπουργείου  ο νέος υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας για τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου ανέφερε ως πρώτη την μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις και να γίνει επιπλέον κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξουν και μειώσεις.

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια

Μια εξαγγελία που μένει να φανεί πως θα γίνει πράξη δεδομένης της αλλαγής καυσίμων στο κλάδο με την χρήση νέων ακριβότερων από τον προσεχή Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος υπουργός κ. Στυλιανίδης εξέταζε σχέδια παρέμβασης ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κλάδος το νέο αυξημένο κόστος καυσίμων. Μάλιστα στην ομιλία του ο κ. Στυλιανιδης έκανε αναφορά στην ανάγκη οι εταιρείες να είναι βιώσιμες και κερδοφόρες αναφερόμενος στον ακτοπλοϊκό κλάδο.

Ασπίδα στο Λιμενικό Σώμα

Δεύτερη προτεραιότητα για τον κ. Κικίλια είναι η δημιουργία «ασπίδας προστασίας» του Λιμενικού Σώματος από την επίθεση που δέχεται όσον αφορά το έργο του και την δραστηριότητα του στην φύλαξη των συνόρων.

Ναυτική εκπαίδευση

Τρίτη προτεραιότητα η ναυτική εκπαίδευση και η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά αυτό το θέμα θα πρέπει να κλείσει άμεσα σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Η ασφάλεια

Τετάρτη προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η ασφάλεια, λέγοντας ότι είναι κι αυτό μια προτεραιότητα της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς αλλά και στο υπουργείο ναυτιλίας. Σημειώνεται ότι λίγο πριν ο απερχόμενος Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης είχε χαρακτηρίσει την ασφάλεια θέμα πρώτης προτεραιότητας και έκλεισε την ομιλία του με την χαρακτηριστική φράση «η Ελλάδα δε σηκώνει αλλά Τέμπη στη θάλασσα».

Αίσθηση επίσης προκάλεσε σε παριστάμενους παράγοντες των ναυτιλιακών φορέων η φράση του κ. Κικίλια, αναφερόμενος στο έπρεπε του απερχόμενου Υπουργού, ότι θα κρατήσει «ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Ο Στυλιανίδης

Τέλος ο κ Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα έργο του στο Υπουργείο  επισημαίνοντας ότι έχει υπάρξει συμφωνία με την ευρωπαϊκή επιτροπή για την διάθεση μέχρι σχεδόν 1,68 δισεκατομμυρίων € στην ακτοπλοΐα, στη ναυτική εκπαίδευση και στο Λιμενικό Σώμα. Μάλιστα προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο θα γίνει εκδήλωση με την Ευρωπαϊκή Τραπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση των ΣΔΙΤ στις ακτοπλοϊκές άγονες γραμμές.

Η εφαρμογή των ΣΔΙΤ σημείωσε θα φέρει κεφάλαια στην ακτοπλοΐα, νέα πλοία, ένταση του ανταγωνισμού και θα σταματήσουν οι εκβιασμοί προς το κράτος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο κ Στυλιανιδης θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα αυτό ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Στην εκδήλωση, μίλησε και ο υφυπουργός ναυτιλίας κ. Στέφανος Γκίκας ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο του υπουργείου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον απερχόμενο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και καλωσόρισε τον νέο υπουργό Βασίλη Κικίλια.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση ημέρας: Λαζάνια με .. αρώματα της εποχής

Πρόταση ημέρας: Φουρνιστά λαζάνια με αγκινάρες, αρακά, φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τρυφερά ανοιξιάτικα χόρτα.

Βόρεια Μακεδονία – Τραγωδία: 59 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες

Συλλήψεις και σκιές διαφθοράς με φόντο την πολύνεκρη τραγωδία – Δεκάδες τραυματίες σε ελληνικά νοσοκομεία

Βατικανό: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου από το Νοσοκομείο

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Με το μυαλό στον Ολυμπιακό, ήττα εντός έδρας από τον Πανιώνιο με 3-1 σετ

Εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο για τον ΑΟ Θήρας (3-1 σετ) .. .Με το μυαλό στον Ολυμπιακό οι αθλήτριες του ΑΟ Θήρας ελέω final 4 στο κύπελλο - Ποιος ο αντίπαλος στα πλέι οφ

Κυβέρνηση – Εκτακτο: Παραίτηση του Υφυπουργού Ενέργειας, Αρίστου Δοξιάδη

Δοξιάδης «Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα»

Πανναξιακός ΑΟΚ: Κέρδισε τον ΕΦΑΟΖ, εξασφάλισε πλεονέκτημα έδρας στο 1ο γύρο των πλέι οφ

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε εντός έδρας απέναντι στον ΕΦΑΟ Ζωγράφου (80-66), κλείδωσε την 3η θέση και πάει στη Νίκαια για έναν .. πρόωρο τελικό χωρίς όμως ουσιαστικό ενδιαφέρον

Αμοργός: Σεισμός 4,1 R με χαμηλό εστιακό βάθος, αισθητός στο νησί του “απέραντου γαλάζιου”

Σεισμός τώρα στην Αμοργό - 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5,9 χιλιόμετρα

Αλβανία – Εκκλησία: Νέος Αρχιεπίσκοπος ο μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης

Η τελετή ενθρόνισης του νέου προκαθημένου της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει όλοι να εντάξουν στην καθημερινότητα τους

Τα προϊόντα περιποίησης που πρεπει όλοι να εντάξουν στην καθημερινότητα τους - Ποια είναι

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο (17/03) σε περιοχή της Γαλήνης

Σε ποια περιοχή της Γαλήνης αύριο Δευτέρα (17/03) θα έχει πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Νάξος – Υδρομετρητές: Ενεργοποιήθηκε ο “Big Brother”, έπιασε τους .. νεροκλέφτες

Οι νεροκλέφτες, τα πειραγμένα υδρόμετρα / υδρομετρητές και το άγρυπνο «μάτι» του Big Brother που «δούλεψε» καλά!

Blue Star Delos: Εκτακτη προσέγγιση στην Σύρο, ποιος ο λόγος;

Το Blue Star Delos θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ έκτακτη προσέγγιση στην Σύρο - Ποιος ο λόγος;

Νάξος: Το λουτρό της Αριάδνης και ο αρχαιολόγος Νικόλαος Κοντολέων

Που βρίσκεται το "Λουτρό της Αριάδνης" και ο ρόλος του γνωστού αρχαιολόγου Νικόλαου Κοντολέοντα

Σκαδό – Γυμνάσιο: Με μία ιστορία αγάπης και .. μίσους το ταξίδι των μαθητών στην Πάντοβα (video)

Μαθητές από το Γυμνάσιο Σκαδού ταξίδεψαν στην Πάντοβα της Ιταλίας όπου παρουσίασαν την ιστορία αγάπης και μίσους που φέρεται να διαδραματίστηκε στον Πύργο Κόκκου πριν πολλά χρόνια (video)

Καρυστιανού: Ποια είναι η Ναξιώτισσα δικηγόρος στο πλευρό της;

Η Μαρία Γρατσία που είναι συνεχώς στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού, είχε συμμετάσχει στις εκλογές του 2023 με τα ψηφοδέλτια της «Νίκης».

Νάξος – Fast & Easy: Μία δράση που ήρθε να καλύψει κάθε μας ανάγκη

Fast & Easy.. Γρήγορα και απλά... Μία δράση στις .. δύο ρόδες που έρχεται να καλύψει άμεσα κάθε μας ανάγκη

Μύκονος – Λιμενικό Ταμείο: Ανοίγει νωρίτερα φέτος η περίοδος της Κρουαζιέρας

Ανοίγει νωρίτερα (14/03) φέτος η περίοδος Κρουαζιέρας στη Μύκονο - Η αναμονή για το ρεκόρ αφίξεων

Θύελλα Καμαρίου: Ταξίδι είκοσι (20) ωρών μέσω Ιου και Πειραιά για να αναμετρηθεί στη Μήλο με τον Παμμηλιακό

Απίστευτο και όμως Κυκλαδίτικο: Είκοσι (20) ώρες θα ταξιδέψει η Θύελλα Καμαρίου από τη Σαντορίνη στη Μήλο για να αντιμετωπίσει τον Παμμηλιακό το απόγευμα Σαββάτου (15/03)

Aegean Air: Συνδέει την Θεσσαλονίκη με τη Σύρο και την Σμύρνη

Η Aegean Air θα συνδέσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τη Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη και την Σύρο - Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια

2η ΥΠΕ – Νάξος: Ανακοινώθηκε ο Μιχάλης Τσαντουλής, νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου

Ο Μιχάλης Τσαντουλής και με τη ...βούλα είναι ο νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου