Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαVILLUM CLAUSEN: “Ο νέος πύραυλος της SEAJETS!”

VILLUM CLAUSEN: “Ο νέος πύραυλος της SEAJETS!”

|

Το εντυπωσιακό ταχύπλοο VILLEM CLAUSEN είναι το τελευταίο απόκτημα της SeaJets που όπως όλα δείχνουν διαλύει κάθε ανταγωνισμό στο Αιγαίο καθότι το συγκεκριμένο ταχύπλοο είναι περισσότερο …πύραυλος αγγίζοντας ακόμη και τους 47 κόμβους (έστω και στα …νιάτα του) 

Πριν καλά-καλά η αγορά προλάβει να “χωνέψει” την απόκτηση του HSC KALLI P. από την εταιρεία του κ. Μάριου Ηλιόπουλου, ένας νέος “πύραυλος” έρχεται να προστεθεί στο στόλο της δυναμικής SeajetsΠρόκειται για αγορά έκπληξη, που μας προϊδεάζει να φανταστούμε ακόμη και ότι η συναλλαγή για την απόκτηση του KALLI P. ενδέχεται να μην έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, καθώς το εν λόγω πλοίο έχει ήδη αρκετά βάρη (!!!)

Του Σπύρου Ρούσσου (www.nautilia.gr

Το νέο απόκτημα της εταιρείας, όπως είχαμε προβλέψει σε παλαιότερη αναφορά μας στις 19 Δεκεμβρίου 2017, είναι το εντυπωσιακό ταχύπλοο VILLEM CLAUSEN της δανέζικης Danske Færger A/S. Την είδηση, αλιεύσαμε από έγκυρη πηγή και αφορά στις ετήσιες δρομολογήσεις που κατέθεσαν οι εταιρείες στις 30 Ιανουαρίου 2018, στις οποίες το εν λόγω πλοίο φαίνεται να έχει δηλωθεί στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη. Όμως, δεν αποκλείεται να το δούμε και σε άλλη γραμμή, είτε από Ραφήνα, είτε από Πειραιά απέναντι από το HIGHSPEED 4 !

1280px-Ship_Villum_Clausen_2011

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σκάφος, υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ του Guinness, καθώς όταν κατασκευάστηκε ήταν το ταχύτερο catamaran του κόσμου. Η συγκεκριμένη διάκριση, σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 και αφορούσε την κάλυψη της απόστασης Sumatra-Cochin των 1.063 ναυτικών μιλίων σε μόλις 24 ώρες, με μέση ταχύτητα 44,9 κόμβους και ανώτατη καταγεγραμμένη ταχύτητα 47,7 κόμβους!

Η αγορά του συγκεκριμένου σκάφους, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τον ερχόμενο Μάιο, αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ανταγωνισμό, ο οποίος πλέον αδυνατεί να παρακολουθήσει το βηματισμό της “ασταμάτητης” SEAJETS, που “πετά” τα ταχύπλοα στον Πειραιά σαν το “χαλάζι”. Μοναδικός της στόχος -ξεκάθαρα πλέον- είναι η απόλυτη κυριαρχία στο Αιγαίο. Στόχος, που επισφραγίζεται με την αγορά του συγκεκριμένου εντυπωσιακού ταχυπλόου!

Με το VILLEM CLAUSEN, η SEAJETS αναβαθμίζεται σημαντικά και διαθέτει ένα στόλο από 17 ταχύπλοα, πλέον των 3 συμβατικών πλοίων (TALATONAQUA BLUEWIND SOLUTION), καθώς μέχρι πέρσι με τα πλοία της εξυπηρέτησε 17 λιμάνια με 140 συνδέσεις.

Σήμερα, η αγορά αναμένει με αγωνία την τελική δρομολόγηση όλων αυτών των ταχύπλοων, την ερχόμενη θερινή σεζόν, ενώ η δυναμική SEAJETS σαλπίζει “κατά μέτωπο” επίθεση –σε όλες τις πιθανές γραμμές- εναντίον όλων των επίδοξων ανταγωνιστών της. Γεγονός, που έχει προκαλέσει εύλογα έντονη ανησυχία στα “αντίπαλα στρατόπεδα” του ανταγωνισμού και που αναμφίβολα αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Τα πρώτα σύννεφα, μάλιστα, έχουν ήδη μαζευτεί γύρω από τη μεγάλη “κόντρα” που εξελίσσεται μεταξύ της SEAJETS και της Golden Star Ferries για τα φετινά δρομολόγια. Μια “κόντρα”, που αναμένεται να φτάσει στα άκρα στο επόμενο Σ.Α.Σ. που θα λάβει χώρα στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμείς αναμένουμε τις εξελίξεις –που θα είναι ραγδαίες- με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, ας γνωρίσουμε καλύτερα το νέο ταχύπλοο της SEAJETS.

Το HSC VILLEM CLAUSEN ναυπηγήθηκε το Μάρτιο 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships, για λογαριασμό της δανέζικης lessors Borholmstrafikken. Δρομολογήθηκε στη γραμμή Rønne (Bornholm Δανία) – Ystad (Σουηδία) και διακρίθηκε τότε ως το ταχύτερο πλοίο/catamaran στον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2015, μεταβιβάστηκε στην Danske Færger A/S, ενώ από το 2011 χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρικό πλοίο.

Εχει χωρητικότητα 6.400gt (485 dwt), μήκος 84 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα και βύθισμα 4 μέτρα. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 36.000 kwκαι αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 41 κόμβων και μέγιστη 48 Κόμβων! Στο 85% της ισχύος του καταναλώνει 7,4 τόνους/ώρα, ενώ φέρει την κλάση του Νορβηγικού Νηογνώμονα (Det Norske Veritas).

Το VILLEM CLAUSEN ήταν το πρώτο ταχύπλοο σκάφος που εξοπλίστηκε με το RFD Marine Evacuation System, ενώ διαθέτει 4 σταθμούς MES με τρεις αυτοδύναμες σωσίβιες σχεδίες, ικανές να μεταφέρουν 275 άτομα η κάθε μια σε περίπτωση εκκένωσης.

VILLUM_CLAUSEN (2)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πλοίο έχει άλλα 6 υπερσύγχρονα αδελφά. Πρόκειται για τα: Adnan MenderesCarmen ErnestinaJonathan SwiftLilia ConcepcionTanger Jet II και Turgut Ozal.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές ανέμου στη Τήνο

Το Αιγαίο σε χειμωνιάτικη διάθεση μέσα στο κατακαλόκαιρο – Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια, με εξαίρεση τον Αργοσαρωνικό

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Μεγάλη επιτυχία για τη “Λυσιστράτη” στα Ύρια – Μια νύχτα θεάτρου κάτω από τα αστέρια της ιστορίας (video)

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Νάξο, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, ειρήνης και συλλογικής φωνής στο σήμερα.