Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑκτοπλοΐαVILLUM CLAUSEN: “Ο νέος πύραυλος της SEAJETS!”

VILLUM CLAUSEN: “Ο νέος πύραυλος της SEAJETS!”

|

Το εντυπωσιακό ταχύπλοο VILLEM CLAUSEN είναι το τελευταίο απόκτημα της SeaJets που όπως όλα δείχνουν διαλύει κάθε ανταγωνισμό στο Αιγαίο καθότι το συγκεκριμένο ταχύπλοο είναι περισσότερο …πύραυλος αγγίζοντας ακόμη και τους 47 κόμβους (έστω και στα …νιάτα του) 

Πριν καλά-καλά η αγορά προλάβει να “χωνέψει” την απόκτηση του HSC KALLI P. από την εταιρεία του κ. Μάριου Ηλιόπουλου, ένας νέος “πύραυλος” έρχεται να προστεθεί στο στόλο της δυναμικής SeajetsΠρόκειται για αγορά έκπληξη, που μας προϊδεάζει να φανταστούμε ακόμη και ότι η συναλλαγή για την απόκτηση του KALLI P. ενδέχεται να μην έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, καθώς το εν λόγω πλοίο έχει ήδη αρκετά βάρη (!!!)

Του Σπύρου Ρούσσου (www.nautilia.gr

Το νέο απόκτημα της εταιρείας, όπως είχαμε προβλέψει σε παλαιότερη αναφορά μας στις 19 Δεκεμβρίου 2017, είναι το εντυπωσιακό ταχύπλοο VILLEM CLAUSEN της δανέζικης Danske Færger A/S. Την είδηση, αλιεύσαμε από έγκυρη πηγή και αφορά στις ετήσιες δρομολογήσεις που κατέθεσαν οι εταιρείες στις 30 Ιανουαρίου 2018, στις οποίες το εν λόγω πλοίο φαίνεται να έχει δηλωθεί στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη. Όμως, δεν αποκλείεται να το δούμε και σε άλλη γραμμή, είτε από Ραφήνα, είτε από Πειραιά απέναντι από το HIGHSPEED 4 !

1280px-Ship_Villum_Clausen_2011

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σκάφος, υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ του Guinness, καθώς όταν κατασκευάστηκε ήταν το ταχύτερο catamaran του κόσμου. Η συγκεκριμένη διάκριση, σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 και αφορούσε την κάλυψη της απόστασης Sumatra-Cochin των 1.063 ναυτικών μιλίων σε μόλις 24 ώρες, με μέση ταχύτητα 44,9 κόμβους και ανώτατη καταγεγραμμένη ταχύτητα 47,7 κόμβους!

Η αγορά του συγκεκριμένου σκάφους, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τον ερχόμενο Μάιο, αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στον ανταγωνισμό, ο οποίος πλέον αδυνατεί να παρακολουθήσει το βηματισμό της “ασταμάτητης” SEAJETS, που “πετά” τα ταχύπλοα στον Πειραιά σαν το “χαλάζι”. Μοναδικός της στόχος -ξεκάθαρα πλέον- είναι η απόλυτη κυριαρχία στο Αιγαίο. Στόχος, που επισφραγίζεται με την αγορά του συγκεκριμένου εντυπωσιακού ταχυπλόου!

Με το VILLEM CLAUSEN, η SEAJETS αναβαθμίζεται σημαντικά και διαθέτει ένα στόλο από 17 ταχύπλοα, πλέον των 3 συμβατικών πλοίων (TALATONAQUA BLUEWIND SOLUTION), καθώς μέχρι πέρσι με τα πλοία της εξυπηρέτησε 17 λιμάνια με 140 συνδέσεις.

Σήμερα, η αγορά αναμένει με αγωνία την τελική δρομολόγηση όλων αυτών των ταχύπλοων, την ερχόμενη θερινή σεζόν, ενώ η δυναμική SEAJETS σαλπίζει “κατά μέτωπο” επίθεση –σε όλες τις πιθανές γραμμές- εναντίον όλων των επίδοξων ανταγωνιστών της. Γεγονός, που έχει προκαλέσει εύλογα έντονη ανησυχία στα “αντίπαλα στρατόπεδα” του ανταγωνισμού και που αναμφίβολα αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Τα πρώτα σύννεφα, μάλιστα, έχουν ήδη μαζευτεί γύρω από τη μεγάλη “κόντρα” που εξελίσσεται μεταξύ της SEAJETS και της Golden Star Ferries για τα φετινά δρομολόγια. Μια “κόντρα”, που αναμένεται να φτάσει στα άκρα στο επόμενο Σ.Α.Σ. που θα λάβει χώρα στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμείς αναμένουμε τις εξελίξεις –που θα είναι ραγδαίες- με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, ας γνωρίσουμε καλύτερα το νέο ταχύπλοο της SEAJETS.

Το HSC VILLEM CLAUSEN ναυπηγήθηκε το Μάρτιο 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships, για λογαριασμό της δανέζικης lessors Borholmstrafikken. Δρομολογήθηκε στη γραμμή Rønne (Bornholm Δανία) – Ystad (Σουηδία) και διακρίθηκε τότε ως το ταχύτερο πλοίο/catamaran στον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2015, μεταβιβάστηκε στην Danske Færger A/S, ενώ από το 2011 χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρικό πλοίο.

Εχει χωρητικότητα 6.400gt (485 dwt), μήκος 84 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα και βύθισμα 4 μέτρα. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 36.000 kwκαι αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 41 κόμβων και μέγιστη 48 Κόμβων! Στο 85% της ισχύος του καταναλώνει 7,4 τόνους/ώρα, ενώ φέρει την κλάση του Νορβηγικού Νηογνώμονα (Det Norske Veritas).

Το VILLEM CLAUSEN ήταν το πρώτο ταχύπλοο σκάφος που εξοπλίστηκε με το RFD Marine Evacuation System, ενώ διαθέτει 4 σταθμούς MES με τρεις αυτοδύναμες σωσίβιες σχεδίες, ικανές να μεταφέρουν 275 άτομα η κάθε μια σε περίπτωση εκκένωσης.

VILLUM_CLAUSEN (2)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πλοίο έχει άλλα 6 υπερσύγχρονα αδελφά. Πρόκειται για τα: Adnan MenderesCarmen ErnestinaJonathan SwiftLilia ConcepcionTanger Jet II και Turgut Ozal.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα