Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣύρος: συνεχείς συναντήσεις με ακτοπλόους ενόψει της 23ης Οκτωβρίου

Σύρος: συνεχείς συναντήσεις με ακτοπλόους ενόψει της 23ης Οκτωβρίου

|

Η Δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης συνεχίζει τις συναντήσεις με τους πλοιοκτήτες ενόψει της διευρυμένης ακτοπλοϊκής σύσκεψης στις 23 Οκτωβρίου, τις δύο τελευταίες ημέρες είδε τους εκπροσώπους Blue Star Ferries και Fast Ferries και ακολουθούν οι εκπρόσωποι της SeaJets και Hellenic Seaways

Και οι συναντήσεις καλά κρατούν… Ενόψει της 23ης Οκτωβρίου και την διευρυμένη ακτοπλοϊκή σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ερμούπολη της Σύρου, η Δημοτική Αρχή του νησιού έχει σηκώσει μανίκια και πηγαίνει από τη μία συνάντηση στην άλλη με πλοιοκτήτες και εκπροσώπους… Η πρώτη συνάντηση έγινε με την Golden Star Ferries (άσχετα εάν το πρώτο ζητούμενο, η τροποποίηση του δρομολογίου με Σύρο) και χθες είχαμε την επαφή με τους εκπροσώπους της Blue Star Ferries και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σήμερα με τους αντίστοιχους της Fast Ferries, και αναμένεται αύριο με Seajets, και τέλος με αυτούς της Hellenic Seaways.

Με τους εκπροσώπους της Blue Star ζητήθηκε ο ανασχεδιασμός για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τον Πειραιά, τη Ραφήνα και τα νησιά των Κυκλάδων για τη νέα δρομολογιακή περίοδο ενώ παρουσίασαν την αύξηση μεγαλύτερη των 20.000 επισκεπτών σε σχέση με το 2016. Και σήμερα; με τους παράγοντες της Fast Ferries σε προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας με την Ραφήνα… Κι όπως σημειώνει ο Γιώργος Μαραγκός – Δήμαρχος Ερμούπολης – Σύρου – «Η νέα δρομολογιακή περίοδος ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου 2017 και θα βρει το νησί μας ενισχυμένο στον ακτοπλοϊκό χάρτη των Κυκλάδων. Με σχέδιο, επιχειρήματα και συντονισμένες ενέργειες διεκδικούμε αποφασιστικά ότι περισσότερο μας αναλογεί».

Ας δούμε τι αναφέρει μέσω δελτίου η Δημοτική Αρχή της Ερμούπολης. Αρχικά για την συνάντηση με τους εκπροσώπους της Blue Star Ferries χθες το μεσημέρι…

«Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, στην οποία συμμετείχαν ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) και Αντιπρόεδρος της Attica Group κ. Μ. Σακέλλης, ο Επιτελικός Διευθυντής της Blues Star Ferries κ. Δ. Θεοδωράτος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δ. Σαγκινέτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιω. Ρούσσος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κυκλάδων, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων του νησιού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, με σκοπό την ενδυνάμωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τον Πειραιά, τη Ραφήνα και με τα νησιά του Αιγαίου, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτελεί μια εκ των προγραμματισμένων συναντήσεων με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη προετοιμασία, στο πλαίσιο της επικείμενης διευρυμένης σύσκεψης για το ακτοπλοϊκό, την οποία διοργανώνει η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Παράρτημα Κυκλάδων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των ακτοπλοϊκών εταιριών και των Δημάρχων των Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη, ο κ. Μαραγκός παρουσίασε επίσημα στοιχεία, σχετικά με την σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί την τελευταία τριετία, ενώ επισημάνθηκαν εκ μέρους όλων των παρισταμένων τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερα κατά την τελευταία τουριστική σεζόν, όπως το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι ταυτόχρονες αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων στα λιμάνια των νησιών και η ελλειμματική διασύνδεση της Σύρου με τα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαιτέρως με την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη, υποβάλλοντας παράλληλα τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.  

Ο κ. Θεοδωράτος εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναφορικά με την πληρότητα των πλοίων της εταιρείας από και προς το νησί της Σύρου, κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, για την οποία τόνισε ότι κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ, μετά από προσεκτική καταγραφή των θεμάτων που τέθηκαν από τους παρισταμένους, δεσμεύτηκε για την αρτιότερη οργάνωση δρομολογίων της Blue Star Ferries.

Ο κ. Σακέλλης, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος, μία εκ των οποίων είναι, κατά τη γνώμη του, η ύπαρξη και τρίτου πλοίου στη γραμμή που συνδέει το νησί με τα άλλα λιμάνια, στο πλαίσιο λειτουργίας των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για εποικοδομητική συνεργασία, ώστε ο καθένας, από τον τομέα ευθύνης του, να συμβάλλει στη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στην επιτυχή υλοποίηση του σχεδιασμού για την περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί την επερχόμενη τουριστική σεζόν».

Και το σχετικό δελτίο για την σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της Fast Ferries

«Σε συνέχεια προγραμματισμένων συναντήσεων με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Fast Ferries κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης, ο Εμπορικός Διευθυντής της Fast Ferries κ. Δημήτριος Τζούμας, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Κυκλάδων, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων και φορέων του νησιού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, με σκοπό τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επισημάνθηκε από τους παρισταμένους ότι προέχει η διασύνδεση της Σύρου με τη Ραφήνα και ο καλύτερος προγραμματισμός και συγχρονισμός των δρομολογίων κορμού και ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ υποβλήθηκαν οι προτάσεις τους για τις ημέρες και τις ώρες των ενδεχόμενων δρομολογίων που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με διαβεβαιώσεις από την πλευρά των εκπροσώπων της εταιρείας ότι θα επεξεργαστούν πληροφορίες και στοιχεία που συνέλεξαν τόσο από τους παριστάμενους όσο και από τον Δήμο, αναφορικά με την επισκεψιμότητα της Σύρου την τελευταία τριετία, ώστε να προχωρήσουν εντός του επόμενου διαστήματος και προ της διευρυμένης ακτοπλοϊκής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο την 23η Οκτωβρίου 2017, στην υποβολή των δικών τους προτάσεων».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

ΕΝΦΙΑ – Κυκλάδες: Τι ισχύει για τους οικισμούς σε Σαντορίνη και Μύκονο …

Από το 2026 οι κάτοικοι σε χωριά έως 1.500 κατοίκους θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50% και από το 2027 πλήρη απαλλαγή. Τι ισχύει για Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Παρασκευή Σαλαβγιά στα Κατάπολα: «Τέλος στο τέλειο, υποδοχή στην αποδοχή»

Η νεαρή σύμβουλος αναπηρίας και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις» μιλά στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων για τη δύναμη της διαφορετικότητας.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Αίτημα για ειδική ποσόστωση μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σύλλογοι Γονέων, Διδασκόντων και η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων ζητούν δίκαιη μεταχείριση για τους μαθητές που επλήγησαν από απώλειες διδακτικών ωρών λόγω παρατεταμένων σεισμικών φαινομένων.

Συνταγή της ημέρας: Γεμιστοί κεφτέδες με ξινομυζήθρα Νάξου Πιτταρά και σάλτσα κύμινου διά χειρός Γαλάνη

Μια γευστική πρόταση από τη Μαριέττα Γαλάνη, με ρίζες από την Απείρανθο και τη Μικρά Ασία, που παντρεύει την παράδοση με τα εκλεκτά προϊόντα της Νάξου.

Ρήγμα Ανύδρου: Σεισμός 3.9 R λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας (15/09)

Η δόνηση καταγράφηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί με επίκεντρο 14 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης. Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Ηρακλειά: Αντίδραση επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο νερό, τι αναφέρουν, ποια απάντηση πήραν

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηρακλειάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξήσεις στο κόστος ύδρευσης και ζήτησε δίκαιο επιμερισμό δαπανών ανά νησί.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου