Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣύρος: Στον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες επιβάτες μετά τα επεισόδια στο SuperExpress...

Σύρος: Στον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες επιβάτες μετά τα επεισόδια στο SuperExpress (video)

|

Στον εισαγγελέα της Σύρου αναμένεται να οδηγηθούν μετά τις 3 το μεσημέρι οι 11 επιβάτες, που συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο της Τήνου, μετά το χθεσινό έντονο επεισόδιο που προηγήθηκε μεταξύ τους στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Super Express” που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό τη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στο λιμεναρχείο προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα επιβάτες του πλοίου, εκ των οποίων οι 11 ήταν Ρομά. Τα 3 άτομα από τα 14 ήταν ανήλικοι και αφέθησαν ελεύθερα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 292 του ποινικού κώδικα που αφορά την παρακώλυση συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαπληκτισμός φέρεται να ξεκίνησε από μία παρατήρηση ότι κάποιοι από τους επιβάτες δημιουργούν πολύ φασαρία. Μέλη του πληρώματος επενέβησαν για να ηρεμήσουν την κατάσταση, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου έκρινε ότι λόγω της έντασης η κατάσταση κρίνεται επισφαλής με αποτελέσμα το πλοίο “Super Express” να επιστρέψει στο λιμάνι της Τήνου.

Tο πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θήρα – Ίο – Πάρο – Μύκονο – Τήνο – Ραφήνα.

Δείτε σχετικό video από την …αψιμαχία των επιβατών (in.gr)

Η επίσημη αναφορά του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής

“Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήνου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) πλοίου ¨SUPEREXPRESS¨ Ν.Π. 12580, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Τήνου προς το λιμάνι της Ραφήνας, ότι κρίνεται επισφαλής η συνέχιση του πλου και επιστρέφει στο λιμάνι της Τήνου.

Συγκεκριμένα, μετά τον απόπλου του πλοίου, σημειώθηκε συμπλοκή δεκατεσσάρων (14) επιβατών στο σαλόνι του πλοίου. Με την επιστροφή του ¨SUPEREXPRESS¨ στο λιμάνι της Τήνου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος της Τήνου προέβησαν στη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) ημεδαπών επιβατών για παράβαση του άρθρου 292 Π.Κ. (Παρακώλυση συγκοινωνιών). Σε περαιτέρω έρευνες, εντοπίστηκαν σε αποσκευές δύο (02) όπλα (ρέπλικες), τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατόπιν αιτήματος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, επιβιβάστηκαν επί του ¨SUPEREXPRESS¨ δύο (02) στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου για τη συνέχιση του δρομολογίου του προς το λιμάνι της Ραφήνας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.