Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣύρος: Ευρεία σύσκεψη (23/10) με θέμα το ακτοπλοϊκό

Σύρος: Ευρεία σύσκεψη (23/10) με θέμα το ακτοπλοϊκό

|

Το Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, διοργανώνει ευρεία σύσκεψη στις 23 Οκτωβρίου με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ερμούπολης – Σύρου κινείται δυναμικά στο χώρο της ακτοπλοΐας με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσίες και κυρίως την ένταξη του νησιού (Σύρος) είτε στα υπάρχοντα δρομολόγια, είτε σε νέα. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου με καλεσμένο από το Δήμαρχο κο Μαραγκό την οικογένεια Στεφάνου ως πλοιοκτήτες της Golden Star Ferries και τώρα έρχεται ένα ακόμη …χτύπημα. Η συνάντηση το τετραήμερο 2 – 5 Οκτωβρίου με τους πλοιοκτήτες και εκπροσώπους των εταιρειών «Blue Star Ferries», «Fast Ferries», «Seajets», «Hellenic Seaways» καθώς και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Κι όπως διαβάζουμε στην προσωπική ιστοσελίδα του Δημάρχου Ερμούπολης – Σύρου κου Μαραγκού «Οι συναντήσεις έχουν στόχο την καθοριστική ενίσχυση της Σύρου στον ακτοπλοϊκό χάρτη των Κυκλάδων και του Αιγαίου καθώς και την προετοιμασία των προτάσεων μας στη διευρυμένη ακτοπλοϊκή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στο νησί μας, στις 23 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των πλοιοκτητών, της αυτοδιοίκησης και φορέων των νησιών μας.

Διεκδικούμε έγκαιρα και αποφασιστικά, με πράξεις, επιχειρήματα και σωστό σχεδιασμό, την καλύτερη διασύνδεση της Σύρου με τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού μας».

Και έχουμε την επίσημη ανακοίνωση…

«Το Τοπικό Παράρτημα (Τ.Π.) Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων {Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στη συνεδριακή αίθουσα {Βαλμά) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, με ώρα έναρξης την δέκατη (10.00) πρωινή, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική χώρα, ενόψει της νέας δρομολογιακής περιόδου.

Στη σύσκεψη αυτή, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν Υπουργός και Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), οι Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων, των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες, εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών, καθώς και επαγγελματικοί Φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των συγκοινωνιών, του εμπορίου και του τουρισμού.

Η συνεργασία των προαναφερομένων για την επιτυχή πραγματοποίηση της σύσκεψης και η ενεργός συμμετοχή τους, με θέσεις και προτάσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, για την επιτυχή πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης, αλλά και τη λήψη ουσιαστικών και επ’ ωφελεία των νησιών μας αποφάσεων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ακτοπλοΐας».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις