Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣύρος - Επιμελητήριο: Αυτές είναι οι συνδέσεις της Σύρου με Β. Αιγαίο...

Σύρος – Επιμελητήριο: Αυτές είναι οι συνδέσεις της Σύρου με Β. Αιγαίο και Πειραιά

|

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σύρου, Σάμου και Ικαρίας.- Πότε ξεκινάει η σύνδεση και ποια αιτήματα έχει καταθέσει για την βελτίωση της σύνδεσης με Πειραιά αλλά και οι αντικειμενικές δυσκολίες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ασχολείται διαχρονικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και από την πρώτη μέρα της πανδημίας παρακολουθεί με σοβαρότητα κάθε θέμα που αφορά την επανεκκίνησή της και τις περικοπές στις γραμμές με βάση τα νέα δεδομένα, όντας σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και αιτήματα φορέων και ιδιωτών προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με την προσωρινή αποκοπή της Σύρου από την ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμου-Ικαρίας, ανακοινώνουμε τα εξής:

  • Από τις 2/7 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη έχει ανακοινωθεί πλοίο της Blue Star από τον Πειραιά που θα συνδέει τη Σύρο με τη γραμμή Σάμου-Ικαρίας. Επιπλέον, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ζητήσει από την Blue Star και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και μία επιστροφή από τις γραμμές αυτές προς Πειραιά μέσω Σύρου.
  • Για το πρόβλημα σχετικά με τη δυσκολία μεταφοράς των φορτηγών Τρίτη και Πέμπτη από Πειραιά, η Blue Star θα δώσει αποσπασματικές λύσεις μέχρι τις 2/7, οπότε και θα δρομολογηθεί μεγαλύτερο πλοίο και δεν θα υφίσταται πλέον το πρόβλημα αυτό.
  • Επίσης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επανέφερε, όπως κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το διαχρονικό αίτημα για απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα νησιά.

Είναι φανερό ότι τόσο τα φετινά δρομολόγια αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα δεν μπορεί να είναι η ίδια, αφού οι νέες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία έχουν ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Παρόλα αυτά, σε σημερινή εκ νέου επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την Blue Star επαναλήφθηκε η διαβεβαίωση ότι, παρά την σημαντικά μειωμένη επιβατική κίνηση, τις ανάγκες για ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχουν σε όλα τα νησιά και τις υποδείξεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων, ανάλογα με τη ζήτηση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των νησιών και κατά συνέπεια και της Σύρου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

31 Χρόνια Ομάδα Αιγαίου – Ένα Ταξίδι Προσφοράς και Ανθρωπιάς (video)

Κάθε χρόνο, αυτή η ξεχωριστή παρέα εθελοντών, με την ανεκτίμητη στήριξη των υποστηρικτών της, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο ανθρωπιά, συγκίνηση και ουσιαστική προσφορά

Νάξος: Εκρηκτικός Πανναξιακός ΑΟΚ ισοπέδωσε τον Ιωνικό και ισοφάρισε τη σειρά!

Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μπροστά στο κοινό του, ο Πανναξιακός ΑΟΚ επικράτησε άνετα με 95-69 του Ιωνικού Νικαίας και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών των play off της National League 2.

Νάξος: Στο επίκεντρο ευρωπαϊκής πανεπιστημιακής γνώσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Photos)

Δύο ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και πεδίου πραγματοποιήθηκαν στο νησί, συνδυάζοντας επιστήμη, βιωματική εμπειρία και πολιτισμική ανταλλαγή στο πλαίσιο της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Civis.

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει δωρεάν ιατρική και διατροφολογική παρακολούθηση

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος (08/05) σε περιοχές της κεντρικής και ορεινής Νάξου

Στην κεντρική και βορειοανατολική πλευρά της Νάξου αύριο Πέμπτη (08/05) θα υπάρξει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος - Σε ποιες περιοχές

Κ. Μπιζάς: “Ποιος και γιατί μπλοκάρει τις αεροδιακομιδές στην Πάρο;”

Ο Δήμαρχος Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς εκφράζει την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για τη μη αξιοποίηση των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στο νησί, ζητώντας απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Η Φιλαρμονική της Νάξου στην καρδιά της Αθήνας με ήχο και ψυχή

Για πρώτη φορά, η Φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετέχει στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων, μεταφέροντας τον παλμό του νησιού στην πρωτεύουσα και εκπροσωπώντας με περηφάνια τον τόπο.

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος (Τραγαία) – Λύκειο: Μαθητές από τη Νάξο και το Μαρούσι συναντήθηκαν στη Βουλή των Εφήβων

Μια ουσιαστική τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων Βουλής Εφήβων του ΓΕ.Λ Τραγαίας Νάξου και του 5ου ΓΕ.Λ Αμαρουσίου ανέδειξε την αξία της επικοινωνίας, του πολιτιστικού διαλόγου και της δημοκρατικής συμμετοχής.

Λιβάνιος – Εκλογές: Θα πραγματοποιηθούν το 2027 με τον ίδιο Νόμο

Λιβάνιος: ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές του 2027 θα γίνουν με τον ίδιο εκλογικό νόμο που έγιναν οι εκλογές του 2009. Στην αυτοδιοίκηση ωστόσο, το 2028, έρχονται αλλαγές.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα