Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΣΕΕΝ για απεργιακή κινητοποίηση: "Εκφράζουμε την έκπληξή μας"

ΣΕΕΝ για απεργιακή κινητοποίηση: “Εκφράζουμε την έκπληξή μας”

|

Εκπληκτος δηλώνει ο ΣΕΕΝ και τονίζει “Η απόφαση της ΠΝΟ για 24ωρη απεργία την 3η Σεπτεμβρίου θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό”

Την έκπληξή του, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) για την «αδικαιολόγητη απόφαση», όπως την χαρακτηρίζει της ΠΝΟ, να προχωρήσει τελικά στην πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης. Οι ακτοπλόοι πρότειναν χθες αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.

«Παρά τις δυσκολίες που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, οι εκπρόσωποι του συνδέσμου μας επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, την οποία οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν ήθελαν να συζητήσουν και αποχώρησαν από τη συνάντηση» αναφέρει ο ΣΕΕΝ.

Προσθέτει επίσης όταν «παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου Μιχάλης Σακέλλης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΝΟ, δεν του επετράπη από μερίδα μελών ναυτεργατικών σωματείων να ενημερώσει την εκτελεστική επιτροπή που συνεδρίαζε για τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Συνδέσμου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει: “«Εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη σημερινή αδικαιολόγητη απόφαση της ΠΝΟ για την πραγματοποίηση απεργίας την 3η Σεπτεμβρίου.
Την 28/8 στο Υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συνδέσμου μας με εκπροσώπους της ΠΝΟ, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου και συγκεκριμένα του τ. Υπουργού κ. Κουρουμπλή, του Υφυπουργού κ. Σαντορινιού, των Γενικών Γραμματέων, καθώς και ανωτέρων αξιωματικών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για την υπογραφή των ΣΣΕ, με σκοπό τη ματαίωση της εξαγγελθείσας απεργίας την 3/9 προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και παρά τις δυσκολίες που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου μας επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, την οποία οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν ήθελαν να συζητήσουν και αποχώρησαν από τη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Μιχάλης Σακέλλης κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΝΟ σε συμφωνημένη ώρα, με σκοπό να ενημερώσει την εκτελεστική επιτροπή που συνεδρίαζε για τις νέες προτάσεις του ΣΕΕΝ. Δυστυχώς και περιέργως δεν επετράπη στον πρόεδρο του ΣΕΕΝ να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων για τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Συνδέσμου και συγκεκριμένα για πρόταση υπογραφής ΣΣΕ για τα έτη 2018 και 2019 με αύξηση των μισθών των ναυτικών.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω εκφράζουμε την απορία μας για την ως άνω στάση της ΠΝΟ και για την απόφαση πραγματοποίησης της απεργίας, παρά τα προβλήματα που αυτή θα δημιουργήσει στο ταξιδιωτικό κοινό και παρά τις προσπάθειες του Συνδέσμου μας για την εξεύρεση κοινού τόπου με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, οι οποίοι αρνήθηκαν μάλιστα έστω και να ακούσουν τις προτάσεις μας.
Σημειώνουμε δε, ότι οι ως άνω προτάσεις περί μισθολογικών αυξήσεων, αποτελούσαν μοναδική ίσως εξαίρεση στο σύνολο των ΣΣΕ στη χώρα μας, λαμβανομένου υπόψη ότι οι ΣΣΕ των λοιπών κλάδων προβλέπουν στην καλύτερη περίπτωση μηδενικές αυξήσεις.

Επίσης τονίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι από τα 14 αιτήματα της ΠΝΟ μόνο τα δύο αφορούν τα Ακτοπλοϊκά πλοία, η απεργία περιορίζεται μόνο σε αυτά, ενώ άλλα όπως πχ τα ημερόπλοια κλπ, θα εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους. Για μία ακόμα φορά καλούμε την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της ακυρώνοντας τη σημερινή απόφασή της και να συμφωνήσει στην υπογραφή ΣΣΕ κατά τις προτάσεις του ΣΕΕΝ, οι οποίες όχι μόνο κατοχυρώνουν τα δικαιώματα αλλά και βελτιώνουν τις αποδοχές των ναυτικών μας, σε αντίθεση με τους λοιπούς εργαζομένους στη χώρα».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!