Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑκτοπλοΐαSeajets για συγχώνευση ANEK-ATTICA: "Ενα παιδί με απλή λογική θα βγάλει τα...

Seajets για συγχώνευση ANEK-ATTICA: “Ενα παιδί με απλή λογική θα βγάλει τα συμπεράσματά του”

|

Με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ομόφωνη έγκριση της συγχώνευσης, δια απορρόφησης της ΑΝΕΚ, απο τον όμιλο Αttica η «Ν» ζήτησε την άποψη της SEAJETS η οποία έχει κάνει δυο προσφορές για την αγορά της ΑΝΕΚ (η δεύτερη στα 83 εκατ. ευρώ), οι οποίες απορρίφθηκαν από τους πιστωτές

Η θέση της Seajets για το θέμα είναι η ακόλουθη:

«To Failing firm της ΑΝΕΚ, ότι δηλαδή καταστρέφεται και τη σώζει ο ‘σωτήρας’ ATTICA, είναι μία αυθαίρετη κατασκευή. Πώς στα αλήθεια η ΑΝΕΚ επιβίωνε όλα τα προηγούμενα χρόνια με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, πολύ ακριβότερα πετρέλαια και πολύ σκληρό ανταγωνισμό στα Χανιά, ενώ φέτος είναι μονοπώλιο στα Χανιά; Πώς δεν ήταν πριν και μόνο τώρα έγινε δήθεν Failing firm…

Ένα παιδί με απλή λογική βλέπει ότι το Failing firm της ΑΝΕΚ είναι προκατασκευασμένο γελοίο παραμύθι που δεν πείθει κανέναν.

Πολλές ιστοσελίδες από την Παρασκευή 4/8, τρεις ημέρες πριν η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της με δελτίο τύπου, ανήγγειλαν ότι εγκρίθηκε η συγχώνευση ANEK και ATTICA.

Και πάλι, ένα παιδί με απλή λογική θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η χρηματιστηριακή αξία της ΑΝΕΚ λόγω της «φούσκας» της συγχώνευσης απογειώθηκε 400% χωρίς κανείς να ξέρει πού θα καταλήξει αυτό, αφού και η ίδια η ATTICA, ο ‘σωτήρας’, δηλώνει συσσωρευμένες ζημιές 130 εκατομμυρίων.
Και πάλι, ένα παιδί με απλή λογική θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

ATTICA και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, «προστατευόμενες», θεωρούν με έπαρση ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες.
Τα συμπεράσματα είναι των αναγνωστών

Η SEAJETS είναι η ισχυρότερη εταιρεία στη ελληνική ακτοπλοΐα.

Η SEAJETS όλα αυτά τα χρόνια τολμά και παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως είναι και αυτό ενοχλεί κάποιους. H διοίκηση έχει τις ψυχικές δυνάμεις να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της και ότι άλλο απαιτείται προκειμένου να προστατέψει τα δικαιώματα της αλλά και το Αιγαίο μας, που πάντα θα στηρίζει, όντας ο πυλώνας της ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα»

ΑΝΕΚ – Attica: Το σκεπτικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση του deal

Επίσημη ανακοίνωση για την ομόφωνη έγκριση της συγχώνευσης διά απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group, εξέδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκέντρωση (των δύο εταιρειών) αφορά στις αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών στην ελληνική επικράτεια και σε ζεύγη λιμένων (Προέλευση-Προορισμός) στην Κρήτη και στην Αδριατική καθώς και στην αγορά παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς μέσω συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η συγκέντρωση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 1 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, και σε συνέχεια πλήρους διερεύνησής της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις ως άνω σχετικές αγορές.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκρινε ότι, «παρόλο που η συγκέντρωση δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών σε ορισμένα ζεύγη λιμένων (Προέλευση-Προορισμός) στην Κρήτη και στην Αδριατική, πληρούνται οι τρεις προϋποθέσεις της προστασίας της προβληματικής επιχείρησης».

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι:

# Η ΑΝΕΚ θα αναγκασθεί στο εγγύς μέλλον να αποχωρήσει από την αγορά λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει,

# δεν υπήρξε άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξαγοράς της ΑΝΕΚ, λιγότερο επιβλαβής για τον ανταγωνισμό, εκτός από την κοινοποιηθείσα συγκέντρωση και

# δεν υπήρξε εκδήλωση αξιόπιστου ενδιαφέροντος για την απόκτηση των στοιχείων του ενεργητικού της ΑΝΕΚ και κατά συνέπεια τα στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας θα εξέρχονταν από την αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει η Επιτροπή, η διάρθρωση του ανταγωνισμού, σταθμίζοντας επί του συνόλου των επηρεαζόμενων αγορών, δεν θα είναι χειρότερη λόγω της συγκέντρωσης σε σχέση με αυτή που θα επέρχονταν σε περίπτωση μη εκποίησης των στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας, και ως εκ τούτου δεν τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με αυτήν.

Πηγή: naftemporiki.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής

Τουρισμός: Στους top 10 παγκόσμιους προορισμούς η Ελλάδα μετά την πανδημία

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) κατατάσσει κατατάσσει την Ελλάδα, στους κερδισμένους για τη μετά πανδημία περίοδο, ενώ η EBRD κάνει λόγο για χρονιά - ρεκόρ στον τουρισμό

Ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα στη βόρεια Εύβοια

Το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ στη περιοχή της παραλίας Αχλάδι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ιδιωτικό ελικόπτερο Α-109, που είχε απογειωθεί από το Μαντούδι.

Μέδουσες: Αν και ανεγκέφαλες, μαθαίνουν γρήγορα

Οι επιστήμονες δεν εξεπλάγησαν που η μέδουσα της Καραϊβικής έχει την ικανότητα να μαθαίνει. Ωστόσο, έμειναν εμβρόντητοι με την ταχύτητα που το κάνει.

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: “Ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ”

Για διαχρονική απαξίωση του νοσοκομείου της Ρόδου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Σέριφος: Ολοκληρώθηκε το 9ο Serifos Sunset Race

Μια μοναδική διοργάνωση στη Σέριφο, που τα είχε όλα

Σαντορίνη: Η ΔΕΥΑΘ για τις αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης στο Μονόλιθο

Ολοκληρώθηκε το έργο για την Αποχέτευση στην περιοχή του Μονόλιθου στη Σαντορίνη

Προφυλακίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ίου

Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., σε Ίο και Αττική, που σε βάρος τους είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για χρηματισμό και διακίνηση κοκαΐνης αντίστοιχα.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Fast Ferries – Thunder: Τον Οκτώβριο σε νέο δρομολόγιο με επίκεντρο τη Νάξο (πίνακας)

Από την 1η Οκτωβρίου αλλάζει δρομολόγιο το ταχύπλοο Thunder της Fast Ferries (πίνακας)

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Με κρίσιμα θέματα για τους νησιώτες στην Υποεπιτροπή της Βουλής ο Φ. Φόρτωμας (video)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Φόρτωμας τόνισε την ανάγκη να ενταχθούν στα προς συζήτηση θέματα, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ζωή των Κυκλαδιτών.

Excellenseas: Κολύμπησαν – για καλό σκοπό – από τη Νάξο στη Σχοινούσα (video)

Η παρέα της Pastra Cretonaxiosa κολύμπησε φέτος για τους σκοπούς του φορέα Excellenseas από τη Νάξο στην Σχοινούσα (video)