Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαSea Jets: Εγκαίνια του "World Champion Jet"

Sea Jets: Εγκαίνια του “World Champion Jet”

|

Μπορεί το World Champion Jet να έχει ξεκινήσει ταξίδια στις Κυκλάδες από τις 27 Απριλίου, αλλά μόλις χθες (15/05) έγιναν τα λαμπρά του εγκαίνια στον Πειραιά 

«Με την ένταξη του WorldChampion Jet στο στόλο μας, η δυναμική του δικτύου της Seajets ενισχύεται περαιτέρω και αναβαθμίζεται σε σημαντικό βαθμό. Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 16 ταχύπλοα, καθώς και 4 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 260 διασυνδέσεις στο Αιγαίο», επεσήμανε ο Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Seajets. Δήλωση που έγινε χθες, Τετάρτη 15 Μαϊου στη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του … πρωταθλητή World Champion Jet στον Πειραιά. Ενός ταχύπλοου, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη τα ταξίδια του από τις 27 Απριλίου από τον Πειραιά προς Σύρο – Μύκονο – Νάξο και Σαντορίνη… 

«Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι επενδύουμε συνεχώς εδώ και 30 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας. Η Seajets βρίσκεται με διαφορά στο πρώτο σκαλοπάτι. Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα επιβάτη και ιδιαίτερα σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας. Εξελίσσοντας καθημερινά τις υπηρεσίες μας στο Αιγαίο μειώνοντας όλο και περισσότερο χρονικά τις αποστάσεις και προσφέροντας πιο άνετα και πολυτελή ταξίδια».

Το WorldChampion Jet είναι ένα μοναδικό ταχύπλοο σκάφος υψηλότατων επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του. Ειδικότερα, το πλοίο, έχει χωρητικότητα 6.400 τόνων, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα τεσσάρων μέτρων. Διαθέτει δύο πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.300 επιβατών. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships. Η Seajets εκτός από το ταχύτερο επιβατηγό πλοίο στον κόσμο διαθέτει και το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ταχύπλοο παγκοσμίως, το Tera Jet.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο κοσμεί το κεντρικό αίθριο του πλοίου. Πρόκειται για μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen και έκανε την εμφάνισή της σε πίστες τις χρονιές 2003-2004 και το οποίο θα συνοδεύει το WorldChampion Jet στα ταξίδια του.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, λάτρης και πρωταθλητής αγώνων στη Formula Saloon, μαζί με την ομάδα του, εμπνεύστηκαν όλο το εσωτερικό του πλοίου με στιγμιότυπα αγώνων Formula 1 και στην πιο περίοπτη θέση του σκάφους και τοποθέτησαν ένα αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο έχει τρέξει στον κορυφαίο παγκοσμίως θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού υλοποιώντας ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Λίγα λόγια για την Seajets

 H Seajets, με την πολυετή της παρουσία στο χώρο της ναυτιλίας από το 1989, έχοντας ως εφαλτήριο την επίσημη έναρξή της το 2002, έχει καταφέρει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό παρέχοντας θαλάσσιες μετακινήσεις αξιόπιστα, με συνέπεια και ασφάλεια. Σήμερα, είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Με τη δρομολόγηση κυρίως ταχυπλόων πλοίων και με περισσότερες από 250 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για τις Κυκλάδες, η Seajets προσπαθεί συνεχώς για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Επίσης, η εταιρεία συνδράμει στην παράταση της τουριστικής περιόδου στους προορισμούς που καλύπτει, συνδέει και συνολικά στην περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Τηρώντας υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών και κανόνων ασφάλειας, στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωσή της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, ως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση για το ταξίδι στο Αιγαίο, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα protothema.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία της Μεγαλόχαρης

Ο Παναγιώτης Κροντηράς στέλνει ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Η Πορτάρα της Νάξου: Το μνημείο των 26 αιώνων που φυλάει μυστικά και θρύλους

Από τον Διόνυσο και την Αριάδνη έως τις σύγχρονες μάχες για την προστασία του εμβληματικού μνημείου που στέκει αγέρωχο στο Αιγαίο

Δωρεάν βραδινά δρομολόγια Σαντορίνης – Θηρασιάς με το «ΑΛΜΙ»

Ο Δήμος Θήρας επεκτείνει τη θαλάσσια σύνδεση των δύο νησιών, προσφέροντας βραδινά δρομολόγια χωρίς κόστος για κατοίκους και επισκέπτες.

Χίος: Αγώνας για τον πλήρη έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς, 42.000 καμένα στρέμματα γης

Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στη Βόρεια Χίο – Εκτεταμένες οι καταστροφές σε σπίτια, δάση και δίκτυο ηλεκτροδότησης.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Άνοιξαν οι εγγραφές για τη νέα σεζόν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Η αθλητική οικογένεια του Φιλωτίου καλεί παλιούς και νέους αθλητές να φορέσουν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.

Καβαλώντας τα κύματα, μιλώντας στον άνεμο, μία μέρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lennart Neubauer (photos)

Από τους λόφους της Νάξου μέχρι την αλμυρή άκρη της Λαγκούνας, πέρασα μια ολόκληρη μέρα με τον Lennart Neubauer, τον 21χρονο Παγκόσμιο και Ευρωπαίο Πρωταθλητή Windsurf Freestyle, ανάμεσα σε σανίδες, ιστορίες και τον ρυθμό του Bob Marley.

Ίος: Το νησί που ζει το πιο φωτεινό του καλοκαίρι

Αυθεντική κυκλαδίτικη ψυχή, χρυσές παραλίες και γιορτές που γεμίζουν το Αιγαίο με χαμόγελα.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Blue Star Ferries: Απαγορευτικό απόπλου (08/08), τροποποιήσεις δρομολογίων προς τα νησιά των Κυκλάδων

Σε ισχύ απαγόρευση από τις 07:00 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών – Δείτε τις νέες ώρες αναχώρησης