Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐα"EXPLORA I": Πρώτη φορά στον Πειραιά, αναμένεται σε Αμοργό και Πάρο τις...

“EXPLORA I”: Πρώτη φορά στον Πειραιά, αναμένεται σε Αμοργό και Πάρο τις επόμενες εβδομάδες

|

Το είδαμε στη Νάξο… Τρομάξαμε με το μέγεθός του (248 μέτρα), το σχολιάσαμε κυρίως αρνητικά, γκρινιάξαμε γιατί “μας κόβει τη θέα”, αλλά είδαμε και 600 περίπου επιβάτες (από τους περίπου 1000) να κατεβαίνουν στο λιμάνι και μέσω λεωφορείων βρέθηκαν σε περιοχές του νησιού, έξω από τη πόλη…

Ο λόγος για το επιβλητικό “Explora Ι”, το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο του ομίλου MSC, το οποίο από το πρωί βρίσκεται στον Πειραιά, τον πρώτο μεγάλο σταθμό της παρθενικής του κρουαζιέρας από την Δυτική Μεσόγειο και δη την Ισπανία (Βαρκελώνη)..

Οπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης 

“Ο Πειραιάς καλωσόρισε σήμερα το EXPLORA I στην παρθενική επίσκεψή του στο λιμάνι της ελληνικής πρωτεύουσας, που σηματοδοτεί το ντεμπούτο του πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Το EXPLORA I είναι το πρώτο από έναν στόλο έξι κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας κρουαζιέρας πολυτελείας που ανήκει στον Όμιλο MSC.

Η παρθενική άφιξη του EXPLORA I (ήρθε από τη Νάξο) σηματοδοτήθηκε από την παραδοσιακή τελετή ανταλλαγής πλακετών, όπως συνηθίζεται για τον εορτασμό της πρώτης επίσκεψης ενός πλοίου σε έναν προορισμό. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου, Pietro Sinisi καθώς και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Αθανάσιος Καρλής.

Αμέσως μετά την τελετή, το EXPLORA I απέπλευσε από τον Πειραιά με προορισμό τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στον Πειραιά στις 5 Ιουλίου. Το πλοίο θα επισκεφτεί συνολικά 21 ελληνικά λιμάνια φέτος, με πολλά από τα δρομολόγια να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά. Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για τους επισκέπτες που θα ταξιδέψουν με το EXPLORA I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.

Μοναδικές κρουαζιέρες με την Explora Journeys

Θέτοντας ένα νέο πρότυπο στα πολυτελή ταξίδια κρουαζιέρας, η Explora Journeys προσφέρει στους απαιτητικούς ταξιδιώτες τον τέλειο συνδυασμό νέων εμπειριών και φινέτσας, συνδυάζοντας διάσημους προορισμούς με εναλλακτικά λιμάνια και προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να βυθιστούν στη γοητεία της εξερεύνησης. Με διανυκτερεύσεις και μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή σε προορισμούς, οι επιβάτες της Explora Journeys μπορούν να εμβαθύνουν στον πολιτισμό και τις εμπειρίες που έχει να προσφέρει ο κάθε τόπος, δημιουργώντας αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή. Τα ταξίδια ξεκινούν από 7 νύχτες και μπορούν να επεκταθούν σε 14 ή 21 νύχτες, ενώ όλες οι αναχωρήσεις γίνονται από εύκολα προσβάσιμα λιμάνια.

Σχετικά με την Explora Journeys

Η Explora Journeys είναι εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας που ανήκει στον Όμιλο MSC και έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της ελβετικής πολυτελούς φιλοξενίας. Η εταιρεία ενσαρκώνει το μακροχρόνιο όραμα του Ομίλου να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία της κρουαζιέρας για μια νέα γενιά απαιτητικών ταξιδιωτών πολυτελείας, με βάση την 300χρονη ναυτική κληρονομιά της οικογένειας Aponte. Η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα μοναδικό «Ocean State of Mind», συνδέοντας τους επισκέπτες με τη θάλασσα, με τους εαυτούς τους και με ανθρώπους με ανάλογα ενδιαφέροντα, μέσα από μοναδικά δρομολόγια που συνδυάζουν διάσημους προορισμούς με λιγότερο δημοφιλή λιμάνια και εμπνέουν κάθε είδους ανακαλύψεις.

Ένας στόλος έξι πολυτελών κρουαζιερόπλοιων θα δρομολογηθεί από το 2023 έως το 2028, αρχής γενομένης από το EXPLORA I που παραδόθηκε στις 24 Ιουλίου 2023. Εξοπλίζοντας τα πλοία της με τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές και ναυτικές τεχνολογίες, η Explora Journeys εισάγει ένα νέο μοντέλο θαλάσσιων ταξιδιών.

Το EXPLORA I (έχει μήκος 248 μέτρα και 32 μ. πλάτος. Χωρητικότητα 1473 επιβατών σε 461 καμπίνες και 640 μελών του πληρώματος) προσφέρει 461 σουίτες με θέα στη θάλασσα, ρετιρέ και κατοικίες σχεδιασμένες ως «Σπίτι στη Θάλασσα» για τους επισκέπτες, όλα με εκπληκτική θέα στον ωκεανό και ιδιωτική βεράντα. Ακόμα, προσφέρει μία επιλογή από έντεκα ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες σε έξι εστιατόρια αλλά και με δυνατότητα δείπνου στο δωμάτιο, δώδεκα μπαρ και σαλόνια (οκτώ εσωτερικά και τέσσερα εξωτερικά), τέσσερις πισίνες, εκτεταμένα εξωτερικά καταστρώματα με 64 ιδιωτικές καμπάνες, εγκαταστάσεις ευεξίας και εκλεπτυσμένη ψυχαγωγία.

Εμπνευσμένη από την ευρωπαϊκή κληρονομιά της εταιρείας, η Explora Journeys θα προσφέρει στους επιβάτες της μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και κορυφαίο επίπεδο φιλοξενίας. Το EXPLORA II βρίσκεται υπό κατασκευή και θα τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2024. Το EXPLORA III θα τεθεί σε λειτουργία το 2026 και το EXPLORA IV το 2027, ενώ και τα δύο πλοία θα κινούνται με LNG. Το EXPLORA V και το EXPLORA VI θα τεθούν σε λειτουργία το 2027 και το 2028, αντίστοιχα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟΚ: Εριξε νοκ άουτ τον Εργοτέλη και έμεινε 3ος στη βαθμολογία

Πέρασε από το Λίντο καθώς επικράτησε 89-77 του ουραγού Εργοτέλη και έμεινε μόνος τρίτος στη βαθμολογία - Επόμενος αντίπαλος για τον Πανναξιακό ΑΟΚ, ο ΕΦΑΟ Ζωγράφου εντός έδρας

Πρόταση ημέρας: Σπανακόρυζο με μπλε τυρί

Μία διαφορετική πρόταση όπου το τυρί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.. Δείτε ποια είναι η συνταγή για το πιάτο της ημέρας

Κ. Κατσουρός: Αποχαιρετισμός από τον Τάσο Αναστασίου

Ο Τάσος Αναστασίου αποχαιρετά τον Κώστα Κατσουρό με μία ιδιαίτερη φωτογραφία με ψηφιδωτό από τον Αγιο Ιωάννη στ' Αφικλή

Κ. Κατσουρός: Ψήφισμα από το σύλλογο αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την εκδημία του Κώστα Κατσουρού

Ολλανδία – Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής!

Ο "Μανόλο" έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του επί κοντώ που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου ενώ αυτό το χρυσό είναι το πρώτο της καριέρας του.

Ξενοδοχεία χωρίς προσωπικό; Μύθος ή πραγματικότητα;

τα ξενοδοχεία χωρίς προσωπικό δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά μια νέα πραγματικότητα στον τουριστικό κλάδο

ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά, ξεκινάει η αποπληρωμή τέλη Μαρτίου

Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 12 μηνιαίες δόσεις αντί για 11, με την προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης να λήγει στα τέλη Μαρτίου και της τελευταίας στις 28 Φεβρουαρίου 2026

ΑΠΑΣ Νάξου: Κέρδισε τον Μίλωνα στο ματς της χρονιάς και φώναξε “είμαι ζωντανός”

Επικός ΑΠΑΣ Νάξου – Λύγισε τον Μίλωνα στο ματς της χρονιάς με τρεις παρατάσεις (98-95) και κοιτάζει πλέον την Δάφνη εκτός έδρας στη μάχη παραμονής

Μήλος: Τετραήμερο (10-14/03) επίσκεψης από την κινητή μονάδα μαστογράφου

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται από Δευτέρα 10 έως και Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025 στο Δήμο Μήλου

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Νάξος – Zas Travel: Το “αντίο” στο Blue Star 1 που αφήνει τη Παροναξία

Το Blue Star 1 ύστερα από δύο μήνες παραμονής στη Παροναξία αύριο θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι ... Πότε θα το ξαναδούμε

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

Fast Ferries σε Επιτροπή Ανταγωνισμού: “Το μοναδικό “εμπόδιο” στην δημιουργία απολύτου μονοπωλίου είναι η εταιρεία μας”

Νέες καταγγελίες από την Fast Ferries στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου στις τιμές των εισιτηρίων

Fast Ferries: “Επιστρέφει” με καθημερινό δρομολόγιο στη Νάξο, πότε;

Με το "Andros" αρχικά και με το "Αικατερίνη Π" στη συνέχεια και πάλι φέτος η Fast Ferries θα πιάσει Νάξο.. Δείτε πότε;

Νάξος: Αναψε .. πράσινο φως για νέο 4αστερο ξενοδοχείο, σε ποια περιοχή

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή;

Νάξος: Ερυθρόλευκο υπερθέαμα απόψε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ετοιμάζουν απόψε στη Νάξο - Πότε; Που;

ΕΚΠΑ – Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

ΕΚΠΑ - Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό