Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΠανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων: Επικίνδυνο το "Σαόνησος" για τις ζωές των επιβατών

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων: Επικίνδυνο το “Σαόνησος” για τις ζωές των επιβατών

|

Επικίνδυνο για τις ζωές επιβατών και μελών του πληρώματος είναι το πλοίο «Σαόνησος», το οποίο εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην περιοχή των Δωδεκανήσων, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, πλοίαρχος Α΄- με καταγωγή από τη Νάξο –  Γιώργος Βάλλης.

Μάλιστα, η Ένωση απέστειλε για το ζήτημα και επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο Πάτμου, στην οποία αναφέρεται στα συνεχόμενα προβλήματα που δημιουργεί το «Σαόνησος» και εκφράζει την απορία, για ποιο λόγο το συγκεκριμένο πλοίο εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια και να μεταφέρει επιβάτες. Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση από τους αρμόδιους φορείς.

«Τα προβλήματα δημιουργούνται από τη στιγμή που δεν υπάρχουν η ανάλογη προσοχή αλλά και συντήρηση του σκάφους και ταυτόχρονα υπάρχει μία ελαστικότητα από την πλευρά των Λιμενικών Αρχών. Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη ζωή των επιβατών του σκάφους αλλά και για το θαλάσσιο περιβάλλον σε περίπτωση κάποιου ναυαγίου. Εκτός από την απώλεια ανθρώπινης ζωής, μεγάλος είναι ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος επιβάτης ή να χάσει την περιουσία του. Δεν είναι δυνατόν το ‘’Σαόνησος’’ να ταξιδεύει προς Λέρο με ανοιχτή την μπουκαπόρτα, κάτι που έγινε πριν από λίγες ημέρες και ευτυχώς δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό ή να προσκρούει στο λιμάνι της Πάτμου. Επίσης, το καλοκαίρι ενεπλάκη σε άλλα τρία περιστατικά, με ένα εξ’ αυτών, λίγο έξω από τη Φολέγανδρο, να προκαλεί τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Βάλλης.

«Να αντικατασταθεί με αξιόπλοο καράβι»

Κατά τον ίδιο, αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή, είναι στο «Σαόνησος» να απαγορευτεί η εκτέλεση επιβατικών δρομολογίων και να μπει στη θέση του ένα αξιόπλοο καράβι. Ο κ. Βάλλης σημειώνει ακόμα ότι υπάρχουν κι άλλα επικίνδυνα και μη αξιόπλοα σκάφη που εκτελούν δρομολόγια στις ελληνικές θάλασσες, ωστόσο, το «Σαόνησος» παρουσιάζει πολύ τακτικά προβλήματα

«Εμείς επισημαίνουμε το πρόβλημα, στο μέτρο που μπορούμε, για να σώσουμε ανθρώπους, για να μην έχουμε κάποιο ναυάγιο αλλά και για να μην χτυπήσουν επιβάτες ή χαθούν περιουσίες. Είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο σκάφος δε θα έπρεπε να ξαναβγεί στη θάλασσα. Θα πρέπει εμπειρογνώμονες να εξετάσουν τη συντήρησή του και να αποφανθούν, αν είναι ή όχι αξιόπλοο. Το ‘’Σαόνησος’’ δεν είναι το μοναδικό, αφού υπάρχουν κι άλλα καράβια στις ελληνικές θάλασσες που παρουσιάζουν προβλήματα και η Πολιτεία θα πρέπει να δει το θέμα συνολικά. Ωστόσο, το ‘’Σαόνησος’’ είναι το μοναδικό σκάφος που έχει παρουσιάσει τόσα πολλά προβλήματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα», υποστηρίζει ο κ. Βάλλης.

«Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο»

Το γεγονός ότι υπάρχει ανησυχία μεταξύ των επιβατών του «Σαόνησος» μετά τα συχνά προβλήματα που έχουν καταγραφεί, επισημαίνει στο ethnos.gr και ο δήμαρχος Πάτμου, Νικήτας Τσαμπαλάκης. Ο ίδιος σημειώνει ότι πριν από περίπου 15-20 μέρες συναντήθηκε με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής, ζητώντας τη βελτίωσή της.

«Στη συνάντηση μετέφερα τι ζητάει ο κόσμος στην περιοχή μας και αυτό είναι να μπει στην ακτοπλοϊκή σύνδεση ένα καλύτερο και πιο φερέγγυο πλοίο. Δεν μπορώ να ξέρω, αν υπάρχουν κίνδυνοι για τις ζωές των επιβατών, ωστόσο, υπάρχει ανησυχία απ’ όλους μας, διότι το ‘’Σαόνησος’’ δεν έχει δείξει καλά δείγματα γραφής.

Αναμένουμε την απάντηση του υπουργείου στο αίτημά μας, όμως, είναι δεδομένο ότι γίνεται ένα παιχνιδάκι απ’ όλους μας, για να χαϊδεύει ο ένας τα αυτιά του άλλου», τονίζει ο δήμαρχος Πάτμου.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.