Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΝάξος – Λιμεναρχείο: Αυτά είναι τα μέτρα περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αυτά είναι τα μέτρα περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά

|

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με τα προσωρινά μέτρα που ισχύουν από χθες Σάββατο 11 Απριλίου και έως την 27η Απριλίου όσον αφορά τις μετακινήσεις κατοίκων στα νησιά – Ποιες ειναι οι εξαιρέσεις 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Νάξου είναι ξεκάθαρη. Από χθες Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου και έως τις 27 Απριλίου έχουν αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά την σύνδεση με τα νησιά… Υπάρχει άλλωστε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Κι έχουμε την επιβολή του Μέτρου του προσωρινού περιορισμού Συνδέσεων με τα νησιά προς τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού Covid – 19… Και στην σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Ανθυπασπιστή Νεκτάριου Γιαμπουρά βλέπουμε τα μέτρα αλλά και τις εξαιρέσεις…

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει (στο τέλος του άρθρου υπάρχει και στο σχετικό pdf)   

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

          ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19»

ΣΧΕΤ: Η ΑΡΙΘ. Δ1α/ΓΠ.οικ.24407(ΦΕΚ 1302 Β΄) ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ///

ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΕΤΙΚΗ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑΞΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΩΣ ΚΑΤΩΘΙ:

1. Για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊου COVID-19 στην ελληνική επικράτεια τον προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίου και σκάφους  για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, λαντζών και θαλασσίων ταξί από την Ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας για το χρονικό διάστημα από τις 11 Απριλίου 2020 και ώρα 14:00 και εώς τις 27 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00.

2. Ο περιορισμός της παρούσας δεν καταλαμβάνει την κυκλοφορία πλοίων και σκαφών του πρωτου εδαφίου που διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο για την μετακίνηση:

α) των μόνιμων κατοίκων των νησιών προς το νησί της μόνιμης κατοικίας τους,

β)των κατοίκων μικρών νησιών προς τα μεγαλύτερα νησιά της ίδιας  Περιφεριακής Ενότητας, η οποία επιτρέπεται αποκλειστικά για τους ακόλουθους λόγους:

 (i) Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνίσταται μετά από σχετική επικοινωνία.

 (ii) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

 (iii) Mετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή,

γ) του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας των δυνάμεων που συμμετέχουνσε επιχειρήσεις και δράσεις του Οργανισμου Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινείται για υπηρεσιακους λόγους,

δ) του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πάσης φύσεως του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των ερευνητών και επαγγελματιών στον τομέα της υγείας, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που εργάζεταισε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης  οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας,

ε) του τεχνικού προσωπικού κρίσιμων υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

3. Η ιδιότητα των περιπτώσεων (α) και (ε) της παρ. 1 αποδεικνύεται με την επίδειξη των αποδεικτικών πιστοποίησης αυτής κατά την εέκδοση των εισιτηρίων των επιβατών. Εφόσον τα εισητήρια εέχουν εκδοθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, η απόδειξη της ιδιότητας πιστοποιειται πριν και κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία ή σκάφη που επιτελούν τη μεταφορά. Ειδικάγια την περίπτωση του μόνιμου κατοίκου, αυτή αποδεικνύεται με την επίδειξη ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή βεβαίωσης μόνιμης διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο ή βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που εκδίδεται ηλεκτρονικά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΑΣΤΟ ΒΑΘΜΟ.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή