Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΜύκονος: «Υπουργικό χέρι» σταμάτησε την δρομολόγηση ταχύπλοου έως τα Χριστούγεννα

Μύκονος: «Υπουργικό χέρι» σταμάτησε την δρομολόγηση ταχύπλοου έως τα Χριστούγεννα

|

Το κλείσιμο του αεροδρομίου της Μυκόνου τις επόμενες ημέρες για αναβάθμιση έφερε στο προσκήνιο τη δρομολόγηση ταχύπλοου από Ραφήνα προς Μύκονο αλλά άνωθεν παρέμβαση «έκοψε» το αίτημα του Δημάρχου 

Οι καιροί αλλάζουν… Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι… Κάτι που φάνηκε αυτές τις ημέρες με το αεροδρόμιο της Μυκόνου να είναι έτοιμο για …προσωρινό λουκέτο ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αναβάθμισης από την Fraport Greece κι ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου. 

Ποια είναι η είδηση; Μα το γεγονός ότι η ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Jets ήταν έτοιμη να δρομολογήσει ταχύπλοα και τον χειμώνα!!! Για την ώρα δεν έχει πάρει την άδεια για ένα δρομολόγιο δύο μηνών ήτοι από τις 10 Νοεμβρίου και έως τις 10 Ιανουαρίου του 2018 με το «Champion» τα Σαββατοκύριακα και το μικρό «Sea Jet» τις καθημερινές να τρέχουν τα νερά των Κυκλάδων και τη χειμερινή περίοδο. 
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα enandro.gr το δρομολόγιο που «σταμάτησε» στο γραφείο του υπουργού (σ.σ. Εμπορικής Ναυτιλίας) θα ήταν Ραφήνα – Τήνο – Μύκονο. Το είχε ζητήσει ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ως αντιστάθμισμα στο κλείσιμο από τα μέσα Νοεμβρίου του διεθνούς αεροδρόμιου του νησιού. Ο δήμαρχος ζήτησε για τις μέρες που θα ήταν κλειστό το αεροδρόμιο τη δρομολόγηση ταχύπλοου και η εταιρεία πρότεινε να γίνει αυτή η κίνηση για δύο μήνες.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αρχικά η εταιρεία είχε ζητήσει στα χειμερινά δρομολόγια με το «Champion» να είναι μέσα και η Άνδρος! Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν έδωσε την Άνδρο και ζήτησε επιπλέον διαδρομές για όλες τις μέρες της εβδομάδας. Η εταιρεία το αποδέχτηκε. Έτσι κατέθεσε τελική πρόταση δρομολογίων στην οποία για τέσσερις (4) μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα – Πέμπτη) με την διαδρομή να την κάνει το SeaJet και το Σαββατοκύριακο με το Champion. Τελικά η διαδικασία «σταμάτησε» στον υπουργό. 

Στη Ραφήνα έχουν ζητηθεί έντεκα (11) αναχωρήσεις πλοίων σε ένα λιμάνι επτά (7) θέσεων!!! Το ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) μέχρι στιγμής έχει δώσει τις αναχωρήσεις (με τις επιφυλάξεις του λιμεναρχείου) δεν σημαίνει πως θα γίνουν κιόλας όλα αυτά τα δρομολόγια. Όλα μέχρι στιγμής μοιάζουν με μια “μάχη” κινήσεων στην σκακιέρα της Ραφήνας. Έπαθλο η πιο επιτυχημένη γραμμή των Κυκλάδων (Άνδρο – Τήνο – Μύκονο). Στη γραμμή αυτή έχει προστεθεί για την ώρα και η Σύρος με την Golden Star. Ενώ η Sea Jets ετοιμάζει ταχύπλοο από την άνοιξη καθημερινά για Άνδρο και Σύρο. Το τι θα αποδώσει αυτή η γραμμή μένει να το δούμε. Θα εξαρτηθεί και από την ανάπτυξη των δύο νησιών, καθώς και την κίνηση των τουριστών προς αυτά.

Το τι θα γίνει μέχρι την άνοιξη, που θα κατασταλάξουν τα πράγματα ως τότε και πότε θα δούμε τις μεγάλες αλλαγές που κυοφορούνται μοιάζει άγνωστο. Κύκλοι που ξέρουν πολύ καλά την ακτοπλοΐα θεωρούν ότι οι αλλαγές θα προχωρήσουν από εφέτος το καλοκαίρι. Όπως δεν περίμενε κανείς το Tera Jet, που άλλαξε τον καλοκαιρινό χάρτη στη Ραφήνα με την επιτυχή παρουσία εφέτος, έτσι δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τις όποιες επερχόμενες αλλαγές που κυοφορούνται με τα ταχύπλοα και τα συμβατικά.

Συμπέρασμα: Το χειμερινό δρομολόγιο με ταχύπλοο, που μπήκε ξαφνικά στο τραπέζι, είναι η κορυφή του παγόβουνου των αλλαγών. Απ’ ότι φαίνεται κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. Όλα δείχνουν επικείμενες μεγάλες αναπροσαρμογές και ανακατατάξεις σε ότι ξέραμε μέχρι σήμερα στην ακτοπλοΐα. Μερικοί αυτές τις ανακατατάξεις τις θεωρούνται πιθανές και από το επόμενο καλοκαίρι. Όμως κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τα πράγματα. Το σίγουρο είναι πως είμαστε πια στην πορεία σημαντικών αλλαγών και όλοι (ακτοπλόοι, επιβάτες, νησιά κλπ) πρέπει να προετοιμαζόμαστε γι΄αυτές.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Απόλλων: Ρίχνεται στη “μάχη” για την άνοδο στην Α2 βόλεϊ Γυναικών

Η πρωταθλήτρια Αιγαίου ρίχνεται αύριο στη μάχη του τουρνουά ανόδου, απέναντι σε ομάδες με ισχυρότερο μπάτζετ, διεκδικώντας μια θέση στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών (πρόγραμμα)

ΠΑΣ Νάξου: Μεγάλη διάκριση για τον Νικηφόρο Κατσαρά, στις προπονήσεις προεπιλογής της Εθνικής Κ15

Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Νάξου και της Μικτής Ομάδας της ΕΠΣ Κυκλάδων ξεχωρίζει στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΠΟ.

Ερχεται απαλλαγή από ΦΠΑ για περισσότερους επαγγελματίες

Απαλλαγή από ΦΠΑ για περισσότερους - Από τις 10.000 ευρώ ακαθάριστα έσοδα σχεδιάζεται να φτάσει στις 15.000 - Το νέο όριο θα ισχύσει από τον Ιούλιο

Αμοργός: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Στο πλαίσιο του Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου 2025, προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Το “Βήμα της Νάξου” ανήκει στη νέα γενιά! (video)

Οι μαθητές " του ΓΕΛ Νάξου "Μανώλης Γλέζος" καταπιάνονται" με καίρια ζητήματα που τους απασχολούν

Γ. Βρούτσης: Τίμησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστιοπλοΐα, Ερμιόνη Γκίκα

Ο αναπληρωτής Υπ. Αθλητισμού Ι. Βρούτσης τίμησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ερμιόνη Γκίκα

Ζάκυνθος: Η Έλενα Ξυδιά με το πιάνο της στο Ναυάγιο (video)

Σε μια ακτή που η φύση έχει σμιλέψει ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του πλανήτη, η Έλενα Ξυδιά αφήνει το πιάνο της να αφηγηθεί μια ιστορία με νότες (video)

ΠΝΑΙ – Σαντορίνη: Δεκαεπτά (17) δράσεις για την τουριστική προώθηση

Πολυεπίπεδες διαφημιστικές δράσεις ύψους άνω των 550.000 ευρώ σε Ευρώπη, Αμερική και online πλατφόρμες – Στόχος η ενίσχυση της παγκόσμιας εικόνας του νησιού.

Βατικανό – Κονκλάβιο: Η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα, 7 Μαϊου η πρώτη ημέρα

Στις 7 Μαΐου ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Ποντίφικα - Όλο το τελετουργικό της μυστικής ψηφοφορίας στην Καπέλα Σιστίνα, από το «extra omnes» μέχρι τον λευκό καπνό και το «habemus papam»

Τήνος – “Κοινό Τηνίων”: Παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κουσουνάδη, ποιος ο λόγος;

Σε εφαρμογή της αρχής της εναλλαγής, ο Π. Κουσουνάδης υπέβαλε την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Ο πρώην Δήμαρχος Νάξου, Βασίλης Κόκκοτας αποχαιρετά το φίλο και συνεργάτη του στον Δήμο Νάξου Βαγγέλη Γαλατερό

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Aegean Airlines: Πτήση προς Ρόδο πήγε .. Κω, δεν προσγειώθηκε στη Νάξο

προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις της Aegean Airlines και Olympic Air λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας