Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαMykonos Palace... Πήρε το "Ναι" από την Κυβέρνηση και μπαίνει Κρήτη -...

Mykonos Palace… Πήρε το “Ναι” από την Κυβέρνηση και μπαίνει Κρήτη – Πειραιά

|

Με ελληνική σημαία και αυξημένη σύνθεση πληρώματος αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά το “Μύκονος Palace” των Μινωικών Γραμμών – Η τυπική έγκριση στο ΣΑΣ της Νάξου την Παρασκευή 1η Ιουνίου – Τι δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλιας κος Κουρουμπλής και ποια η στάση της εταιρείας με την σημερινή της ανακοίνωση  

Μπορεί στο προηγούμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών οι Μινωικές Γραμμές να .. έσπασαν τα μούτρα τους όσον αφορά την δρομολόγηση  του πολυτελέστατου «Mykonos Palace» στις Κυκλάδες και σε μία ξεχωριστή γραμμή (Πειραιάς – Σύρος – Νάξος) έστω και σε πιλοτική μορφή, αλλά επανέρχονται δριμύτεροι και μάλιστα με την ευλογία της Κυβέρνησης αλλά σε άλλη γραμμή. Και το τυπικό μέρος της δρομολόγησης θα υπάρξει στην Νάξο και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 1η Ιουνίου…

Ποια είναι η γραμμή; Μιλάμε για το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά (εκτελεί αποκλειστικά η κοινοπραξία Attica – ANEK) και η είδηση έγινε γνωστή αρχικά την Τρίτη από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύση Τεμπονέρα και την επιβεβαίωσε χθες με κάθε επισημότητα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Με τη δρομολόγηση του «Μύκονος Palace» σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής, ενώ ο Δ. Τεμπονέρας έκανε γνωστό ότι το υπουργείο εξασφάλισε την ύψωση ελληνικής σημαίας, καθώς το πλοίο έφερε την ιταλική, και αυξημένη οργανική σύνθεση σε αυτό.

Όμως σήμερα είχαμε και την αντίδραση της εταιρείας «Μινωϊκές Γραμμές», που ανέλαβε με ανακοίνωσή της τις κινήσεις στις οποίες δεσμεύεται να προβεί προκειμένου να δοθεί άδεια δρομολόγησης στο πλοίο της…

Ειδικότερα, όπως αναφέρει:

“Ο Πρόεδρος κ. Emanuele Grimaldi και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ κ. Αντώνης Μανιαδάκης, χαιρετίζουν τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αναφορικά με την πρόθεσή του να δοθεί άδεια δρομολόγησης στο υπερσύγχρονο πλοίο της εταιρείας Cruise Ferry MYKONOS PALACE, στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς-Χανιά.

Η Διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ δεσμεύεται προκειμένου να λάβει έγκριση δρομολόγησης του Cruise Ferry MYKONOS PALACE στην πιο πάνω γραμμή:

* Να υψώσει άμεσα την ελληνική σημαία στο πλοίο.

* Να επανδρώσει το πλοίο αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την έγκριση δρομολόγησής του στην ως άνω γραμμή.

* Να μεταβιβαστεί το πλοίο, από την 100% θυγατρική εταιρεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Η Διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ εκτιμά ότι, η δρομολόγηση του Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ισραήλ: Χερσαία επιχείρηση στην πόλη της Γάζας

Τανκς προωθούνται προς το κέντρο της πόλης· τουλάχιστον 106 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές. ΟΗΕ μιλά για «γενοκτονία», η Ε.Ε. προαναγγέλλει μέτρα, σκληραίνει η στάση αραβικών κρατών.

Φιλώτι Νάξου: Παρουσιάστηκε ο 14ος τόμος «Ναξιακά» – Αφιέρωμα στη μνήμη του Στέφανου Ψαρρά

Ζεστή συμμετοχή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτιτών· η Ο.ΝΑ.Σ. τίμησε τον διδάκτορα Φιλολογίας και συνεργάτη της έκδοσης με έναν αναμνηστικό τόμο υψηλών προδιαγραφών.

Σπύρος Μάκαρης: «Σημαία» του Πανναξιακού για 24η σεζόν – Ο 38χρονος φόργουορντ συνεχίζει μπροστάρης

Η διοίκηση ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Ναξιώτη φόργουορντ (2,00 μ.), που μπαίνει στην 24η χρονιά του και στέλνει μήνυμα ενότητας στους φιλάθλους.

Ρόδος: Σε τροχιά υλοποίησης το Περιφερειακό Καταφύγιο Ζώων Συντροφιάς

Με πρωτοβουλία Χατζημάρκου, το έργο εγγράφεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΝΑΙ – Συμμετοχή της Φιλοζωικής Ρόδου στην καθημερινή λειτουργία

Νάξος: Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών – Ανοικτή δράση στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου (17/9)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, το Νοσοκομείο ενώνει δυνάμεις με την ΕΝΕ και το «Όραμα Ελπίδας». Εγγραφές 09:00–13:00, χωρίς ραντεβού.

Φ. Ζαννετίδης: “Καμία περίπτωση ευλογιάς στο Νότιο Αιγαίο”

Φ. Ζαννετίδης: “Καμία περίπτωση ευλογιάς στο Νότιο Αιγαίο – Αυστηροί έλεγχοι και πιστοποιητικά απολύμανσης στις μεταφορές”

Το Naxos Medical στηρίζει τη 4η Πανελλήνια Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών στη Νάξο

Μια πράξη ζωής και ελπίδας: Στις 17 Σεπτεμβρίου το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου φιλοξενεί την εθελοντική δράση «Οι Νοσηλευτές Δίνουν Όραμα Ελπίδας».

Χώρα Νάξου: Συνεδρίαση (19/09) Δημοτικής Κοινότητας — Στο τραπέζι αφαλάτωση, «οικόπεδα αεροπορίας» και πεζοδρόμια

Μετά από 20 μήνες αιτημάτων, τέσσερα κρίσιμα θέματα μπαίνουν στην Η.Δ. — Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το «παρών»

Λοβέρδος στη Νέα Δημοκρατία: Επίσημη προσχώρηση, παρασκήνιο και επόμενα βήματα

Συνάντηση στο Μαξίμου, μήνυμα διεύρυνσης προς το κέντρο και αντιδράσεις από τη Χ. Τρικούπη — Υποψηφιότητα στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Σίκινος: Εθελοντική αιμοδοσία 18–19 Σεπτεμβρίου στο σχολείο

Εθελοντική αιμοδοσία 18–19 Σεπτεμβρίου στο σχολείο της Σικίνου με την Ομάδα Αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού - Δύο ημέρες, τέσσερα ωράρια – «δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» στο νησί

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.