Δευτέρα, 3 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαMinoan Lines: Από την 1η Φεβρουαρίου η Μήλος στο δρομολόγιο Πειραιάς -...

Minoan Lines: Από την 1η Φεβρουαρίου η Μήλος στο δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο

|

Από την 1η Φεβρουαρίου 2024 οι Μινωικές στο δρομολόγιο Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά θα προσεγγίζουν και τη Μήλο, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney. Τα δρομολόγια έχουν ήδη κατατεθεί από την εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Βέβαια η κίνηση αυτή δεν γίνεται γιατί αίφνης αγάπησαν την Μήλο...  Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία δεν υποχρεούται να βάλει επίναυλο στα εισιτήρια στο πλαίσιο του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (EU-ETS), που από το 2024 ισχύει και για τη Ναυτιλία. Και αυτό συμβαίνει γιατί Ελλάδα έχει πάρει εξαίρεση έως το 2029 από το EU-ETS για όλα τα πλοία που είναι δρομολογημένα σε γραμμές που συνδέουν νησιά με πληθυσμό λιγότερο των 200.000 κατοίκων.

Με την προσέγγιση στη Μήλο τα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στην εξαίρεση αφού θα προσεγγίζουν νησί με λιγότερους από 200.000 κατοίκους και δεν θα πηγαίνουν απευθείας Πειραιά ή Ηράκλειο δηλαδή δεν θα συνδέουν απευθείας δύο προορισμούς με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων. Με τον τρόπο αυτό δεν θα επιβαρυνθούν με το περιβαλλοντικό τέλος οι επιβάτες, τα οχήματα και οι μεταφορικές εταιρείες.

Το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο και αντίστροφα θα έχει ίδια διάρκεια παρά την προσέγγιση στη Μήλο. Θα ξεκινάει 21.00 το βράδυ και θα φτάνει στον προορισμό του στις 06.30 το πρωί.

Οι σχέσεις των Μινωικών Γραμμών με τη Μήλο είναι στενά συνδεδεμένες εδώ και χρόνια αφού η εταιρεία έκανε προσεγγίσει ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες στο νησί. Επίσης μετέφερε με έκτακτες προσεγγίσεις τους γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στη Μήλο για να εξετάζουν τους κατοίκους. Επίσης είναι άριστες οι σχέσεις των Μινωικών με τη Δημοτική Αρχή της Μήλου και τον Δήμαρχο του νησιού Μανώλη Μικέλη.

Από την πλευρά του ο όμιλος Attica θα βάλει αύξηση 2,78% για τα δρομολόγια της Κρήτης, όπως έχει ενημερώσει με επιστολή προς τους ναυτικούς πράκτορες.

Όπως αναφέρει η Attica στην επιστολή της προς τους ναυτικούς πράκτορες η χρέωση EU ETS θα αναπροσαρμόζεται μηνιαίως με βάση τις μέσες τιμές της διεθνούς αγοράς για τις εκπομπές CO2, όπως καταγράφονται στο χρηματιστήριο ρύπων.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Οσκαρ 2025: Η “Anora” αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια, η λίστα των νικητών

Η ταινία «Anora» αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς - Ολοι οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής τελετής απονομής βραβείων Οσκαρ

Super Market – Δεοντολογία: Τι αλλάζει στην καθημερινότητα του καταναλωτή όσον αφορά τις προσφορές

Νέοι κανόνες για προσφορές και εκπτώσεις – Ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές - Κώδικας δεοντολογίας σε εφαρμογή

Φιλώτι: Η σημασία του εθίμου των κουδουνάτων και το .. παράπονο

Τι είναι οι Κουδουνάτοι για τους κατοίκους του Φιλωτίου - Η αναφορά στη κτηνοτροφία και τη παράδοση

Πρόταση Ημέρας: Ταραμοσαλάτα με σαφράν και μαστίχα

Ξεφεύγει με πολλούς τρόπους από τα συνηθισμένα αυτή η ταραμοσαλάτα. Αρωματίζεται με σαφράν και μαστιχέλαιο και σερβίρεται με αμύγδαλα.

Καθαρά Δευτέρα – Πόλη Νάξου: Επιλογή για φαγητό σε “Ammos” και “Στο Λαδόχαρτο”

Καθαρά Δευτέρα και στη πόλη της Νάξου η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του φαγητού δεν είναι άλλη από "Ammos" και "Στο Λαδόχαρτο"

Σαουδική Αραβία: Γιατί αγοράζει τα πάντα στο … διάβα της;

Η Σαουδική Αραβία ρίχνει ένα πακτωλό χρημάτων στο ποδόσφαιρο - Τι θέλει να κερδίσει και το ρεκόρ που έρχεται με τον Βινίσιους

Καθαρά Δευτέρα – Κυνίδαρος: Το πέρασμα στη Σαρακοστή και …πάβουνε τα γλέντια (video)

Κώστας Κατσιούλης (βιολί - τραγούδι) και Παναγιώτης Πολίτης (λαούτο) μας μεταφέρουν στο κλίμα της Σαρακοστής (video)

Καθαρά Δευτέρα – Κωμιακή: “Μπροβάλετε στα δώματα”

Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου και οι δρόμοι οδηγούν στην Κωμιακή.. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ημέρας (video)

ΑΟ Θήρας: Σε 55 λεπτά “καθάρισε” το Μαρκόπουλο και “κλείδωσε” την 3η θέση

Με κεκτημένη ταχύτητα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 το Μαρκόπουλο και τώρα πηγαίνει στη Λαμία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου

ΑΠΑΣ Νάξου: Ηττα εντός έδρας από τον Πανελευσινιακό και δύσκολα θα έχει πλεονέκτημα στη μάχη για τη σωτηρία

Πλήρωσε τον ΑΠΑΣ με το ίδιο νόμισα ο Πανελευσινιακός (νίκη με 58-56) και κάνει ξεκάθαρη τη κατάσταση - Επόμενος αντίπαλος για τον ΑΠΑΣ ο Μίλωνας εντός έδρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: “Κλειστόν” από 11 έως και 30 Μαρτίου λόγω εργασιών

Το αεροδρόμιο Νάξου θα κλείσει από την 11η έως και την 30η Μαρτίου λόγω εργασιών - Μόνο αεροδιακομιδές θα πραγματοποιούνται

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

ΥΠΕΝ – Κυκλάδες: Ζητάει από τους Δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή δόμησης

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ζήτησε το ΥΠΕΝ από τους δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή της δόμησης, ενώ οι περισσότεροι δήμοι διαμαρτύρονται εδώ και μια τριετία για την υπερδόμηση των νησιών.

Δονούσα – Express Skopelitis: Γιατί συνεχίζετε η συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια σε βάρος του νησιού μας;

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Δονούσας ζητούν απαντήσεις στην συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια του Express Skopelitis σε σχέση με τα άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων;