Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΜ. Ηλιόπουλος (Seajets): Ιδρύει το "Ιδρυμα Ηλιόπουλου" για τους Κυκλαδίτες

Μ. Ηλιόπουλος (Seajets): Ιδρύει το “Ιδρυμα Ηλιόπουλου” για τους Κυκλαδίτες

|

Τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Τάκης Ηλιόπουλος», αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα του Παναγιώτη, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές  Νοεμβρίου του 2022, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος.

Μέσω του ιδρύματος αυτού,  ο 57χρονος εφοπλιστής, θα προσφέρει σε πρώτη φάση το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένες δράσεις σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων που θα αποσκοπούν στη θωράκιση του περιβάλλοντος και της καλύτερης δυνατής διαβίωσης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μέσω της βελτίωσης των υποδομών της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και τους περιβάλλοντος.

«Ο πατέρας μου είχε μεγάλη αγάπη για τις Κυκλάδες, για όλα τα νησιά του Αιγαίου και πάντα έλεγε εδώ βρίσκεται ο Παράδεισος, μην τον ψάχνετε αλλού. Αγαπήστε τα πάντα γύρω σας. Ο πατέρας μου δύο πράγματα αγαπούσε. Ήταν ένας απίστευτος λάτρης του θεσμού της οικογένειας, αλλά και του Αιγαίου πελάγους. Τα καλοκαίρια του τα πέρναγε σε ένα σπίτι 30 τετραγωνικών στη Γαύδο. Οι κουβέντες του προς τα παιδιά του ήταν να συνεχίζουμε να έχουμε όραμα με τις βασικές αρχές που μας έχει δώσει, αγαπώντας παράλληλα όπως κι εκείνος το Αιγαίο και τις Κυκλάδες», είπε εμφανώς συγκινημένος και δακρυσμένος, ο Μάριος Ηλιόπουλος, λίγο πριν ανακοινώσει την σημαντικότατη απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθώντας λοιπόν, κατά γράμμα το μότο του αείμνηστου πατέρα του, για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους όπου δραστηριοποιείται για περισσότερες από τρείς δεκαετίες η εταιρεία, γνωστοποίησε και τους τέσσερις βασικούς πυλώνες που θα χρηματοδοτηθούν από το ίδρυμα. Τα 2 εκατομμύρια ευρώ που θα διαθέσει σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του 2023, θα αξιοποιηθούν κατά σειρά  για τη θωράκιση της υγείας, για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της παιδείας, για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και για το περιβάλλον. Επίσης υπάρχει η σκέψη να βοηθηθούν τα νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο και με αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα για την ταχύτερη διακομιδή τους σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, πέρα από τις διακομιδές ασθενών και σοβαρά τραυματιών πολιτών που πραγματοποιούνται ήδη με πλοία της Sea Jets, εντελώς δωρεάν.

Επικεφαλής η σύζυγός του και η κόρη του 

Μάλιστα έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τοπικούς φορείς αρκετών νησιών προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες όπου υπάρχουν, ιδίως για την παραχώρηση μηχανημάτων και άλλων χρηστικών ειδών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Επίσης για τη δημιουργία εγκαταστάσεων πράσινης ενέργειας στα περισσότερα λιμάνια των νησιών.

«Τα νησιά μας, ιδίως τα πιο μικρά, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο, γι’ αυτό και η εταιρεία μας συνακόλουθα με την πρόοδο και τα κέρδη που θα έχει, θα προσπαθήσει παράλληλα να βελτιώσει τη διαβίωση των ανθρώπων στα νησιά αυτά με αγάπη με ενδιαφέρον και με ανιδιοτέλεια. Θα είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες των νησιών συζητώντας για τις ανάγκες που υπάρχουν σε σχολεία και σχολικό εξοπλισμό, στα ιατρικά κέντρα για το τι πραγματικά χρειάζεται κάθε περιοχή, για την χορήγηση ιπποτροφιών, για την πράσινη ενέργεια, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη», ανέφερε ο  Μάριος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας  πως η δράση του ιδρύματος θα ξεκινήσει μέσα στο προσεχές διάστημα  με επικεφαλής τη σύζυγό του Άννα και την κόρη του Δέσποινα.

Η δωρεά του ενός εκατ. ευρώ στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Άνθρωπος των γρήγορων και συνάμα συνετών αποφάσεων ο Μάριος Ηλιόπουλος, – ως ραλίστας και μάλιστα πρωταθλητής αγώνων έχει μάθει να λειτουργεί έτσι- προχώρησε σε μια ακόμη σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς την οποία σκέφθηκε και εκτέλεσε άμεσα.

Πρόκειται για την δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, την οποία και ανακοίνωσε επισκεπτόμενος τη γείτονα χώρα στις 15 Φεβρουαρίου.

Συναντήθηκε μάλιστα, με τα τρία πιο σημαντικά πρόσωπα της Τουρκίας, τρεις ανθρώπους που πολύ δύσκολα βλέπουν ακόμη και αρχηγοί κρατών. Με  τον πρόεδρο της γείτονος χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συζήτηση, με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και με τον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τους οποίους συνομίλησε για περισσότερη από μισή ώρα.

«Η απόφαση αυτή επίσης λήφθηκε πολύ γρήγορα με μοναδικό γνώμονα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.  Αποφάσισα την 14η Φεβρουαρίου, τη μέρα της αγάπης, να την αφιερώσω στον πατέρα μου και στο Αιγαίο, γι’ αυτό και πήγα μέσα σε 24 ώρες στην Τουρκία προκειμένου να ανακοινώσω την οικονομική στήριξη της εταιρείας Sea Jets, προς τους πληττόμενους συνανθρώπους μας, στη μνήμη του ταπεινού Τιτάνα του Αιγαίου, του Τάκη Ηλιόπουλου.  Δεν είναι δυνατόν να μην δείχνουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όταν χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ένα τέτοιο ισχυρό φυσικό φαινόμενο. Θεωρώ ότι αν υπάρχει ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να γίνουν η δύναμη της Μεσογείου. Η Sea Jets μ’ αυτή την κίνηση βάζει τον θεμέλιο λίθο προς αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος, αναφέροντας ακόμη ότι κανόνισε τα πάντα από μόνος του μέσα σε 24 ώρες, χωρίς να ζητήσει την παραμικρή συνδρομή ή βοήθεια από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Την 14η Φεβρουαρίου, επικοινώνησα με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και τους γνωστοποίησα ότι επιθυμώ να κάνω μια οικονομική προσφορά για τη στήριξη των σεισμοπαθών και θέλω να τη συζητήσουμε και να την ανακοινώσουμε από κοινού. Κατάφερα να συναντήσω τους τρεις πιο σημαντικούς ανθρώπους της Τουρκίας την επόμενη μέρα, μέσα σε 24 ώρες, ακόμη και με τον πρόεδρο Ερντογάν που έλεγε ότι θα έρθουμε νύχτα να σας πιάσουμε στον ύπνο. Και δεν εννοούσε βέβαια την Αθήνα, αλλά τα νησιά μας στο Αιγαίο. Όταν έρχεται λοιπόν αυτή η εταιρεία, η Sea Jets που είναι ο μεγάλος πρέσβης του Αιγαίου και κάνει αυτή την κίνηση συμπαράστασης προς την άλλη πλευρά, δείχνει ότι η  Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν από κοινού να δημιουργήσουν μια τεράστια δύναμη. Ήταν μια τεράστια κίνηση ειρήνης και εθνικής σημασίας και οι πολιτικοί της γείτονος χώρας δεν έκρυψαν τη χαρά τους γι’ αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς».

Η κοινωνική – φιλανθρωπική δράση του Μάριου Ηλιόπουλου

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, δεν συνηθίζει να γνωστοποιεί, τις φιλανθρωπικές δράσεις που κατά καιρούς πραγματοποιεί η εταιρεία Sea Jets και ο ίδιος , ωστόσο με αφορμή τη συνέντευξη που πραγματοποίησε για να ανακοινώσει την δημιουργία του ιδρύματος «Τάκης Ηλιόπουλος», γνωστοποιήθηκαν μέσω των ερωτήσεων πολλές ακόμη φιλανθρωπικές ενέργειες του.

Όπως η δημιουργία 12 εντατικών μονάδων στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με όλο τον εξοπλισμό τους, οι οποίες εν μέσω της πανδημίας αναδείχθηκαν με βάση τα στατιστικά στοιχεία οι πιο τυχερές εντατικές, καθώς από όσους νοσηλεύτηκαν το μεγαλύτερο ποσοστό βγήκαν υγιείς επιστρέφοντας στα σπίτια τους.

Μια από τις παρευρισκόμενες δημοσιογράφους στην αίθουσα, ζήτησε τον λόγο και τον ευχαρίστησε από καρδιάς κλαίγοντας, καθώς σε μια από τις μονάδες αυτές νοσηλεύεται ο βαριά τραυματίας σύζυγός της, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα είχε φύγει από τη ζωή.

Αντίστοιχα για την μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, όταν η Sea Jets, ήταν η πρώτη εταιρεία που έσπευσε με πλωτά μέσα στην περιοχή και έσωσε πάνω από 600 ανθρώπους.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους σεισμόπληκτους της Συρίας επισημαίνοντας ότι σκέφτεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό ενώ επεξεργάζεται στο μυαλό του τον τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει αποτελεσματικά, με δεδομένη την άναρχη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Στάση αναμονής για τη MIG

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της MIG, ο κ. Ηλιόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει, αλλά αρκέστηκε να αποκλείσει κάποια σενάρια, μεταξύ των οποίων το ενδιαφέρον της οικογένειας για το χρηματιστήριο.

«Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος (outright). Με ενδιαφέρει να κερδίσουμε χρήματα από άλλες διαδικασίες. Δεν θεωρώ κακό το Χρηματιστήριο. Εμείς σαν οικογένεια δεν συμμετείχαμε ποτέ στο χρηματιστήριο. Οι μόνες μετοχές που πήραμε ήταν για να βοηθήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών», ανέφερε σχετικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Με πληροφορίες από τη σελίδα zougla.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα POS μπαίνουν παντού και σύνδεση με ταμειακές μηχανές

Απέτυχαν τα κίνητρα για e-συναλλαγές – Οι προθεσμίες για τις επιχειρήσεις – Voucher 230 ευρώ για αντικατάσταση μηχανισμού έκδοσης αποδείξεων.

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας για “Blue Star Naxos” και έκτακτη δρομολόγηση αύριο του “Διαγόρα”

Στις 7 το απόγευμα σήμερα το Blue Star Naxos θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Που θα ταξιδέψει αύριο ο "Διαγόρας"

NASA: Η μεγαλύτερη “μαύρη τρύπα” εντοπίστηκε και είναι …τεράστια

Η μαύρη τρύπα έχει μάζα πάνω από 30 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ηλιου

Project Ελληνικό: “Αντίο” από την Πειραιώς, τι θα κάνει η Eurobank

Αποχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς από το project στο Ελληνικό, το εξετάζει και η Eurobank!

Φοβούνται οι εκπαιδευτικοί την Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί ανησυχία στους εκπαιδευτικούς - Παρότι οι περισσότεροι παραδέχονται πως δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, εκφράζουν επιφυλάξεις για το τεχνολογικό μέλλον

Μ. Βρετανία: Το Μάνστεστερ χρεώνει τους επισκέπτες (!!!)

Το Μάντσεστερ γίνεται η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που χρεώνει τους τουρίστες για να το επισκεφθούν - ξεκινάει από την 1η Απριλίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Αυτός είναι ο λόγος που δεν βρεθήκαμε στο Final 4 Εφήβων

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια για τη μη συμμετοχή του στο Final-4 Εφήβων που έγινε στη Μύκονο την περασμένη εβδομάδα

Ξεκίνησαν εργασίες για την βελτίωση του τουριστικού καταφυγίου στη πόλη της Νάξου

Από σήμερα (31/03) ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Νάξου - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Κρήτη με τις Κυκλάδες

Οκτώ δρομολόγια θα έχουμε σε καθμερινή βάση που θα συνδέουν τις Κυκλάδες με την Κρήτη - Ποια θα προσεγγίσουν Νάξο και Πάρο

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Εκτακτο: To “Blue Star Naxos” το πρωί της Τετάρτης σε δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση το σημερινό απαγορευτικό - Πως θα κινηθούν τα πλοία αύριο Τετάρτη