Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚύπρος - "Daleela": Εριξε άγκυρα, 12.000 επιβάτες μετακινήθηκαν από τον Πειραιά

Κύπρος – “Daleela”: Εριξε άγκυρα, 12.000 επιβάτες μετακινήθηκαν από τον Πειραιά

|

Το τελευταίο του ταξίδι για φέτος κάνει σήμερα το επιβατικό πλοίο «Daleela» που εκτελούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δρομολόγια από Λεμεσό και Λάρνακα προς τον Πειραιά, στο πλαίσιο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου–Ελλάδας η οποία εφαρμόστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το τελευταίο δρομολόγιο του επιβατικού πλοίου αναχώρησε χθες Παρασκευή στις 15:00 από τον Πειραιά και φτάνει σήμερα Σάββατο στις 12:00 στη Λάρνακα.

Πάνω από 12,000 επιβάτες το 2023

Σύμφωνα με στοιχεία από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Scandro Holdings LTD, περισσότεροι από 12,000 επιβάτες ταξίδεψαν φέτος από την Κύπρο προς την Ελλάδα με το «Daleela.» Το 2022, είχαν ταξιδέψει 7,412 επιβάτες και είχαν μεταφερθεί 2.250 οχήματα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τους 12,000 επιβάτες, οι περισσότεροι είχαν ταξιδέψει και το 2022 με το συγκεκριμένο πλοίο.

Πόσα οχήματα και κατοικίδια μεταφέρθηκαν 

Στο «Daleela» φορτώθηκαν φέτος 2,500 οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και πέραν των 200 ποδηλάτων. Τριακόσια περίπου κατοικίδια ταξίδεψαν με τους αναδόχους τους προς τον Πειραιά.

Τα δρομολόγια από Λεμεσό και Λάρνακα

Το επιβατικό πλοίο εκτέλεσε συνολικά 44 δρομολόγια το καλοκαίρι του 2023

28 από και προς τη Λεμεσό
16 από και προς την Λάρνακα.

Θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Ο πρώτος απολογισμός

Μιλώντας στο Alphanews.Live, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας Scandro Holding Μάριος Μιχαήλ, χαρακτήρισε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας ως ένα απόλυτα επιτυχημένο θεσμό, που αγκαλιάστηκε και φέτος από το επιβατικό κοινό. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι οι πλείστοι επιβάτες ήταν επαναλαμβανόμενοι από το 2022, που δεν έκρυβαν σε κάθε ταξίδι τον ενθουσιασμό τους για την ευκαιρία που έχουν να ταξιδέψουν με πλοίο στην Ελλάδα. Αρκετοί από αυτούς, συγκαταλέγονται στους 2,000 Κύπριους που πάσχουν από αεροφοβία και δεν μπορούν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Ενδιαφέρον και από τουρίστες εξωτερικού

Σύμφωνα με τον κύριο Μιχαήλ αυξημένο ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν με το «Daleela» επέδειξαν φέτος πολλοί τουρίστες από χώρες του εξωτερικού, κυρίως από Ιταλία και Βρετανία, που εκμεταλλεύτηκαν την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να μεταφέρει το όχημα του στην Κύπρο και να επισκεφτεί το νησί μας ενώ βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα.

Οι διευκολύνσεις σε ασθενείς και ΑμεΑ

Ανάμεσα στους επιβάτες του «Daleela» συγκαταλέγονται φέτος αρκετοί ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα που ταξίδεψαν στην Ελλάδα με το πλοίο για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες. Την ίδια ώρα, άτομα με αναπηρία ή τετραπληγία φιλοξενήθηκαν στις ειδικά διαρυθμισμένες καμπίνες του πλοίου για άτομα ΑμεΑ και διακινήθηκαν σε αυτό με τον ανελκυστήρα που διαθέτει ή το ειδικό αμαξίδιο, κατάλληλα κατασκευασμένο για πλοία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση παιδιού που πάσχει από τετραπληγία από την επαρχία Πάφου, που είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει για πρώτη φορά με όλη την οικογένεια του, χωρίς καμία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, κάτι που εφαρμόζουν ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να παράσχουν χώρο για αναπηρικό αμαξίδιο.

Θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Οι undercover επιβάτες… και τα συγχαρητήρια

Όπως ανέφερε ο κύριος Μιχαήλ, με το Daleela ταξίδεψαν σε απρόσμενο χρόνο δημοσιογράφοι που καταγράφουν τα προβλήματα της ναυτιλίας και της ναυσιπλοίας σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο και τα παρουσιάζουν σε ντοκιμαντέρ βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου. Αποκαλύπτοντας την ταυτότητα τους στο τέλος του ταξιδιού, έδωσαν συγχαρητήρια στην εταιρεία γιατί παρά το γεγονός ότι απουσιάζουν σημαντικές υποδομές εξυπηρέτησης ΑμεΑ από τα κυπριακά λιμάνια, το «Daleela» διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι τα άτομα με αναπηρίες.

Τι θα πει στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας  

Ερωτηθείς αναφορικά με τυχόν προβλήματα που θα θέσει ενώπιον του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων που αφορούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας Scandro Holding ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης, η εταιρεία δεν κατάφερε να ικανοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Ο Μάριος Μιχαήλ θα παρουσιάσει ενώπιον των αρμοδίων όλα τα στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το 2022 και το 2023, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη νέα σεζόν. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον θεσμό, να υπάρξουν επιπρόσθετα δρομολόγια ή επέκταση της περιόδου έναρξης και λήξης των δρομολογίων ή εκτέλεση δρομολογίων και κατά τη χειμερινή περίοδο.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλιματική αλλαγή: Θα ζήσουμε φέτος φθινόπωρο;

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη μετά από τον καυτό Σεπτέμβριο. Χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας είχαν φέτος τον πιο ζεστό Σεπτέμβρη που έχει καταγραφεί

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Τι είδε η Χρύσα Καραγιάννη στη Νάξο (photos)

Επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρύσας Καραγιάννη στη Νάξο - Συναντήσεις και επαφές

Καστελλόριζο: Εγκαινιάστηκε ο παιδικός σταθμός του νησιού

Καστελλόριζο: Εγκαινιάσθηκε ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός του νησιού

Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να διατρέχει ένα πλούσιο όγκο πληροφορίας και υλικού τεκμηρίωσης.

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Σύρος, φτωχός συγγενής των Κυκλάδων

Δελτίο τύπου της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Χρύσας Καραγιάννη για την εικόνα που συνάντησε στην Σύρο

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικό για όλους το POS – Τι αλλάζει

Από πότε θα ισχύσει η υποχρεωτική εγκατάσταση POS και στα καταστήματα και επαγγελματίες που μέχρι τώρα ήταν προαιρετική

Σαντορίνη: Με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σαντορίνης συναντήθηκε ο Μ. Ορφανός

Τα μέλη του Συλλόγου, κοινοποίησαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια, όπως η έλλειψη σκοπευτηρίου, η άναρχη δόμηση του νησιού που επηρεάζει τη σωστή διαδικασία του κυνηγιού, καθώς και η κακή διαχείριση των αδέσποτων.

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν

ΕΑΣ Νάξου: Εξελίξεις γύρω από τον συνεταιριστικό στάβλο (video)

Ρεπορτάζ του ERT News για τον συνεταιριστικό στάβλο που σχεδιάζει η Ε.Α.Σ. Νάξου (video)

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Με το αριστερό η πρωτομηνιά και δίωρη σχεδόν διακοπή ρεύματος

Δείτε σε ποιες περιοχές θα γίνει αύριο Κυριακή 1η Οκτωβρίου διακοπή ρεύματος ...

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής