Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος… με ανεκτέλεστα δρομολόγια !!!

Κυκλάδες: Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος… με ανεκτέλεστα δρομολόγια !!!

|

Εως και τις αρχές Ιουλίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες (Golden Star Ferries και Fast Ferries) αποφάσισαν κάθε Τρίτη και Τετάρτη να έχουν ανεκτέλεστα δρομολόγια για δύο από τα τέσσερα πλοία τους! Δεν θα ταξιδεύουν από Ραφήνα το πρωί το “Andros” και το απόγευμα το “Superferry II”

Το προσεχές 15θήμερο (μέχρι 2/7/20) και οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν όλο τον χρόνο το νησί μας (σ.σ. Ανδρος) με τα συμβατικά πλοία τους αποφάσισαν κάθε Τρίτη και Τετάρτη να έχουν ανεκτέλεστα δρομολόγια για δύο από τα τέσσερα πλοία τους! Δεν θα ταξιδεύουν από Ραφήνα το πρωί το Andros και το απόγευμα το Superferry II…

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της ακτοπλοΐας που με την είσοδο στην θερινή περίοδο (high season) αντί να αυξάνουν τα δρομολόγια μειώνονται!!! Όμως ήταν αναπόφευκτο καθώς και τα δύο πλοία αυτές τις μέρες παίρνουν ελάχιστους επιβάτες.

Χτες Τρίτη για παράδειγμα και τα δύο απογευματινά δρομολόγια από Ραφήνα (Superferry II και Θεολόγος) πήραν από 220 επιβάτες το καθένα και από 65 ΙΧ. Απλώς ο Θεολόγος σαν ρο-ρο πήρε 65 φορτηγά και το Superferry II 15.  Αν όλη την κίνηση είχε πάρει π.χ. ο Θεολόγος – πέρσι τέτοια εποχή – θα θεωρείτο ένα αποτυχημένο δρομολόγιο, καθώς τότε είχε πρωτόκολλο 1100 επιβάτες, 200 ΙΧ και 70 φορτηγά.

Αυτή τη στιγμή τα συμβατικά των δύο εταιρειών – που εξυπηρετούν με σοβαρότητα και συνέπεια όλο τον χρόνο το νησί και την γραμμή μας – ταξιδεύουν με ελάχιστες πληρότητες, πλην εξαιρέσεων. Από του Αγίου Πνεύματος με τέσσερα δρομολόγια ημερησίως και οι δύο μπαίνουν μέσα καθημερινά.

Ας λάβουμε υπόψη μας πως και οι δύο δέχτηκαν αλλεπάλληλα οικονομικά πλήγματα επί 8-9 μήνες (χειμώνας, κορονοϊός, αποχή τουριστών από το εξωτερικό). Συνεπώς τα ανεκτέλεστα του προσεχούς 15θημέρου ήταν μια λύση. 

Συζητώντας με παράγοντες της ακτοπλοΐας σήμερα πληροφορηθήκαμε πως δεν προβλέπεται να βγει ταχύπλοο μέχρι τέλη Ιουνίου. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν ξένοι τουρίστες, δεν υπάρχουν γκρουπ, δεν υπάρχουν κλεισμένα εισιτήρια.

Επίσης ας λάβουμε υπόψη μας τα συμβατικά των δύο αξιόπιστων εταιρειών της γραμμής μας είναι αυτά που στηρίζουν όλο τον χρόνο την οικονομία και την κοινωνία της Άνδρου> Έχουμε γράψει και ξαναγράφουμε για τον ρόλο των συμβατικών. Αν αυτά γονατίσουν θα γονατίσει η ακτοπλοΐα και η οικονομία και η κοινωνία των νησιών μας.

Αυτά λοιπόν είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα. Το τι θα γίνει στη συνέχεια μέχρι το τέλος Ιουλίου θα συνεκτιμηθεί σε σχέση με την πορεία της αγοράς και τις ανάγκες της Άνδρου και των άλλων νησιών για μεταφορικό έργο.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα “enandro.gr”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Στη Σκιά του Ζα»: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

Συναυλίες, αφιερώματα, εκδηλώσεις παράδοσης και ιστορίας στο Φιλώτι – Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και συγκίνηση στην καρδιά της Νάξου

Πάρος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2025, διεθνής θρίαμβος για τις Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ανέδειξε την Πάρο στην 1η θέση παγκοσμίως – Σημαντικές διακρίσεις και για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Στοπ σε κρίσιμα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, σε αβεβαιότητα η νησιωτική ανάπτυξη

Μεγάλες περικοπές στο σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αφήνουν εκτός δεκάδες υποδομές σε υγεία, ενέργεια και παιδική μέριμνα – Πλήγμα για νησιά και τοπικές κοινωνίες

“Εξοικονομώ” με νέα μορφή από το 2026: Με συμμάχους τους παρόχους ρεύματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ριζικές αλλαγές στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης – Πάνω από 300.000 ωφελούμενα νοικοκυριά, ESCO μοντέλο και Κάρτα Δικαιούχου φέρνουν νέα εποχή στο «Εξοικονομώ».

Ανδρος – «Όταν ξεκίνησα, η θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή»: Ο ψαράς Δημήτρης Ζάννες αφηγείται τη ζωή του

Ο Ανδριώτης ψαράς Δημήτρης Ζάννες μιλά για την αγάπη του για τη θάλασσα, την κρίση στην αλιεία και τον ρόλο του αλιευτικού τουρισμού σε ένα επάγγελμα που σβήνει σιωπηλά.

ΑΠΑΣ Νάξου στον 1ο Όμιλο της “National League 1”, ποιοι είναι οι αντίπαλοί (πίνακας)

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι της National League 1 για τη σεζόν 2025-2026 – Δυνατές ομάδες και υψηλό επίπεδο στον γεωγραφικό όμιλο της Νάξου

ΚΟΚ – Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους: 3.959 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και αυστηροποίηση των ποινών με τον νέο ΚΟΚ – Στο Νότιο Αιγαίο 374 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γενική Συνέλευση στον Κυνηγετικό Σύλλογο Νάξου την Κυριακή 13 Ιουλίου

Στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης οι διοικητικοί και οικονομικοί απολογισμοί, ο προϋπολογισμός 2025 και η πρόταση για έκτακτη εισφορά υπέρ φιλοθηραματικών δράσεων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά