Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες - Σίφνος: Η πρώτη άφιξη του Olympus στο λιμάνι (video)

Κυκλάδες – Σίφνος: Η πρώτη άφιξη του Olympus στο λιμάνι (video)

|

Με καπνογόνα και παρουσία της Δημάρχου Μαρίας Ναδάλη, η πρώτη άφιξη χθες το βράδυ του επιβατικού πλοίου Olympus στην Σίφνο (video) 

Αργησε λίγο… Αλλά είναι εδώ. Το πρώτο δρομολόγιο του επιβατικού πλοίου Olympus στη νέα του γραμμή που περιλαμβάνει και το νησί της Σίφνου είναι γεγονός

Και όταν πλοίο έφτασε στο λινάνι άναψαν αρκετά καπνογόνα από την προβλήτα και το πλοίο ανταπέδωσε με τον δικό του ξεχωριστό ήχο της κόρνας.. 

Στο λιμάνι το πλοίο περίμεναν οι επιβάτες αλλά και οι επίσημοι..

Εκτός από τον πράκτορα Γιώργο Ποδότα, η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργούλης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  Απόστολος Διαμαντής και αρκετοί Δημοτικοί σύμβουλοι. Κατόπιν ανέβηκαν στην γέφυρα όπου και άφησαν γλυκά και ευχήθηκαν στον καπετάνιο και το πλήρωμα καλά ταξίδια

Μίνι ιστορικό 

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα kaipoutheos.gr Το πλοίο «Ολύμπους» είναι ένα πολύ καλό πλοίο που προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή σε μια καριέρα που γνώρισε πολλές όμορφες αλλά και πολλές δύσκολες στιγμές. Το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της εταιρείας του κ. Γιαννάτου.

Ήταν το 1998 οταν το πλοίο ξεκίνησε να ταξιδεύει για την Med Link Lines στη γραμμή από Πάτρα για Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι και με προσεγγίσεις στην Κερκυρα. Ήταν το «Maria G”, το «Βασιλοβάπορο του Γιαννάτου» όπως το αποκαλούσαν στο λιμάνι της Πάτρας.

Τα χρόνια που ακολούθησαν τα δεδομένα στις γραμμές της Ιταλίας άλλαξαν άρδην με τη δρομολόγηση πολλών νεότευκτων πλοίων. Το «Μaria G” περασε τελικά στην εταιρεία EΝDEAVOUR της οικογένειας Τζανετάτου και μετονομάστηκε σε «Elli T”. Ακολούθησαν όμορφες μέρες για το πλοίο που κρατησαν μέχρι το 2010-2011.

Στη συνέχεια η εταιρεία του σταδιακά αποχώρησε από την ακτοπλοΐα και το πλοίο βρέθηκε να ταξιδεύει το 2012 στη γραμμή από τον Πειραιά για το Ρέθυμνο με τον καπετάν-Γιώργη τον Αρβανίτη στο τιμόνι.

Παρά το φιλόδοξο ξεκίνημα οι δυσκολίες για το πλοίο ήταν μεγάλες, ο ανταγωνισμός από τις δύο μεγάλες εταιρείες του νησιού πολύ σκληρός, ενώ προέκυψαν και μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα το πλοίο να διακόψει τα δρομολόγιά του.

Έπειτα από κάποια χρόνια το πλοίο ξεκίνησε ξανά τα δρομολόγιά του το 2019 και τα συνέχισε με διακοπές μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Η νέα γραμμή ήταν αυτή τη φορά από Πειραιά για Μήλο-Σαντορίνη-Ρέθυμνο.

Στη δική μας γραμμή τώρα ξέρουμε όλοι ότι το «Διονύσιος Σολωμός» είναι ένα πλοίο εξαιρετικό με πολλές δυνατότητες, σίγουρα ένα από τα καλύτερα πλοία του Αιγαίου και με τον εξαιρετικό καπετάν Μιχάλη Λυγνό(έναν από τους καλύτερους καπετάνιους που έχει περάσει από την γραμμή σύμφωνα πάντα με την άποψη μας)είναι η τέλεια επιλογή.

Όμως, σίγουρα δεν αρκεί για να καλύψει τη γραμμή το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι του 2020 ήταν ένα ιδιόμορφο καλοκαίρι με κίνηση μειωμένη κατά 50% περίπου. Για το λόγο αυτό το «Διονύσιος Σολωμός» μπόρεσε να καλύψει τη γραμμή δίχως προβλήματα.

Αν το καλοκαίρι του 2021 είναι ένα πιο «κανονικό» καλοκαίρι τότε θα χρειαστεί και δεύτερο συμβατικό πλοίο. Τα ταχύπλοα θα είναι σίγουρα αρκετά, αλλά τα συμβατικά παίζουν και αυτά έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διακίνηση επιβατών και οχηματων.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα δύο προηγούμενα χρόνια το πλοίο μπορεί να εξυπηρετήσει τα νησιά μας. Έχει ένα πολύ μεγάλο γκαράζ, έχει όμορφους εσωτερικούς χώρους, έχει σίγουρα πολλές δυνατότητες.

Για τη Σίφνο το «Ολύμπους» μπορεί να αποδειχθεί λίρα εκατό. Απευθείας δρομολόγιο από Πειραιά σε ώρες απογευματινές και επιστροφή στον Πειραιά τις πρωτινές ώρες. Είναι δύναμη το «Ολύμπους». Έχει καλή ταχύτητα και καλό ταξίδεμα στον καιρό. Και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

 

Ακολουθεί το βίντεο με πρώτες δηλώσεις του καπετάνιου και του πράκτορα Γιώργου Ποδότα: 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος (Καστράκι) – Κ. Σαλτερής: “Φτιάξαμε έναν Επιτάφιο που αρμόζει στη περιοχή μας” (video)

Ο Κυριάκος Σαλτερής μιλάει στον Γιάννη Κοντόπουλο για τον Επιτάφιο του Καστρακίου (video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.