Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: "Ναι" στη δρομολόγηση "Thunder" αλλά χωρίς Μύκονο

Κυκλάδες: “Ναι” στη δρομολόγηση “Thunder” αλλά χωρίς Μύκονο

|

Το Υπουργείο Ναυτιλίας μέσω κύκλων ενημέρωσε την Fast Ferries για την μην αναγκαιότητα νέας δρομολόγησης, αντιπρότειναν την αφαίρεση της Μυκόνου από το δρομολόγιο και η Fast Ferries έχει πλέον το λόγο όσον αφορά την επόμενη κίνησή της για το Thunder 

Οι εξελίξεις τρέχουν… Και όλα περιστρέφονται γύρω από το ταχύπλοο Thunder της Fast Ferries με τις αντιδράσεις να χτυπούν κόκκινο όπως αναφέραμε και χθες..  Είχαμε τονίσει ότι φάνηκαν οι προθέσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” που ανέφερε ότι “¨δεν θα κάνει δεκτές τις αιτήσεις για έκτακτες δρομολογήσεις και τροποποιήσεις πλοίων τους  (Thunder και SuperRunner αντίστοιχα) παρά την περί του αντιθέτου “αμφιλεγόμενη” εισήγηση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών”.  Μιλούσε για γραμμές «φιλέτα» οι οποίες όμως είναι κορεσμένες από άλλα πλοία και ξεκαθάριζαν ότι “είναι σαφές πως δεν υπάρχει καμιά έκτακτη ή κατ’ επείγουσα ανάγκη να προστεθεί στα δεκάδες υπάρχοντα ένα ακόμα πλοίο στην Σαντορίνη όπου ήδη περισσότερα από 20 πραγματοποιούν δρομολόγια σε ένα νησί που ήδη βαρύνεται δυσανάλογα με την φέρουσα ικανότητα του από τους ημερήσιους τουρίστες που αυτά τα πλοία συνήθως διακινούν όπως και τα κρουαζιερόπλοια. Ακόμα περισσότερο όταν το λιμάνι έχει πεπερασμένη δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης περισσότερων του… ενός πλοίων”.

Σήμερα, είχαμε την επόμενη ημέρα και με δεδομένο ότι στα χέρια του ο Υπουργός είχε επιστολές από το Δήμαρχο Ανάφης και Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που ζητούσαν τη δρομολόγηση του ταχύπλοου «Thunder»με βάση το πρόγραμμα που είχε εγκρίσει το Συμβούλο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών… Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα naftemporiki ” σήμερα το πρωί η πλοιοκτήτρια εταιρεία Fast Ferries ενημερώθηκε από το υπουργείο ότι δεν εγκρίνεται το δρομολόγιο του ταχυπλόου «Thunder» παρά το γεγονός ότι είχε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Το σκεπτικό ήταν ότι δεν υπάρχουν «έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες». Στη συνέχεια όμως η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημερώθηκε ότι θα εγκριθεί υπό τον όρο να βγάλει από το δρομολόγιο την  προσέγγιση στη Μύκονο μόνο για τη φετινή σεζόν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε ότι θα χρειασθεί λίγο χρόνο προκειμένου να εξετάσει εάν με την αλλαγή αυτή το δρομολόγιο θα είναι βιώσιμο. Ωστόσο σε επικοινωνία που είχε η «Ν» με την εταιρεία Fast Ferries της δηλώθηκε ότι η ακτοπλοϊκή εμμένει στο αρχικό και εγκεκριμένο ομόφωνα από το ΣΑΣ δρομολόγιο της.

Σημειώνεται ότι το «Thunder» είχε ζητήσει να δρομολογηθεί ως «έκτακτη δρομολόγηση» για το 2020, στη γραμμή Θήρα – Νάξος – Μύκονος – Πειραιάς και επιστροφή, αφού το πλοίο αγοράσθηκε από την Fast Ferries τον προηγούμενο Αύγουστο και δεν μπορούσε να δηλωθεί εμπρόθεσμα, καθώς η σχετική διαδικασία γίνεται στις αρχές του έτους.

Στο τελευταίο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) της 13ης Δεκεμβρίου εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα της Fast Ferries για την εκπρόθεσμη δρομολόγηση του «Thunder» στη γραμμή Θήρα – Νάξος – Μύκονος – Πειραιάς και επιστροφή (με την προσθήκη όμως τριών εβδομαδιαίων προσεγγίσεων στην Ανάφη και μία στην Θηρασιά). Παράλληλα, εγκρίθηκε και ένα αίτημα του «Naxos Jet» της SeaJets στην ίδια γραμμή, ως τροποποίηση δρομολογίου. Όπως αποφασίσθηκε ομόφωνα στο πλαίσιο των «κανόνων του ΣΑΣ» το «Naxos Jet» από τον Πειραιά θα αναχωρούσε πρώτο (15.30), ενώ το «Θάντερ» θα ακολουθούσε (αναχώρηση 15.50)”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λιμάνι Νάξου: Από το «Δέσποινα» του 1955 στο σήμερα και τα προβλήματα που δεν …λύθηκαν

Η 31η Ιουλίου του ’55 άλλαξε τον τρόπο που δένουν τα πλοία· ο Αύγουστος του ’25 μας θυμίζει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει ο τρόπος που «δένει» η πόλη με το λιμάνι.

Σίφνος: Το Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές» γράφει τις πιο νόστιμες ιστορίες των Κυκλάδων (video)

Θαλασσομαγειρέματα το πρωί, «Κουζίνα του Τσελεμεντέ» το απόγευμα, γλέντια τη νύχτα — 25–27/9, είσοδος ελεύθερη

Αμοργός τραγουδά: Mουσικοκινητική αγωγή για τους μικρούς, χορωδία για όλους

Ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα (Οκτ. 2025–Ιούν. 2026) με τον μαέστρο Γιάννη Γαβρά και το Μουσικό Εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων».

Ελλάδα: Μόλις το 4,5% των γιατρών υπηρετούν στα νησιά (!!!)

Αριθμοί που «πονούν»: πολλά νησιά χωρίς βασικές ειδικότητες μόλις πέσει η αυλαία του καλοκαιριού

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας τον Οκτώβριο

Μαστογραφία, Τεστ Παπ με HPV και έλεγχος PSA – Ραντεβού από 23/9, εξετάσεις από 1/10 στην Αθήνα

Σαντορίνη – Ξεκινά η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία: Μια φιάλη παραπάνω, ένα χαμόγελο ακόμα

Από 4 έως 12 Οκτωβρίου η 71η Εθελοντική Αιμοδοσία για τον συνάνθρωπο και την ελπίδα. Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

«ΑΞΟΠΑΤΗΜΑΤΑ»: Ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου οι εγγραφές στη χορευτική ομάδα

Κυριακή 5/10, 19:00–21:00 στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου — παιδιά από 4+ και τμήματα ενηλίκων

Σαντορίνη: «Ανοίγει» το εργοστάσιο τομάτας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο και ψηφιακές παρουσιάσεις 26–28 Σεπτεμβρίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»

Νάξος – Πορτάρα: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος 23–24/9 λόγω εργασιών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κλείνει προσωρινά τον χώρο Παλάτια για λόγους ασφάλειας. Απομακρύνεται το συρματόπλεγμα και τοποθετείται νέα περίφραξη.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ο Νίκος Σιδερής ορίστηκε πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμωτής

Σιδερής Νίκος η επιλογή του Δημάρχου – Αποχές και ενστάσεις από Κορρέ και Χατζηανδρέου

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.