Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες - Μονογυιού: Ενα επιπλέον δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς - Δυτικές Κυκλάδες

Κυκλάδες – Μονογυιού: Ενα επιπλέον δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς – Δυτικές Κυκλάδες

|

Με ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού εξασφαλίσθηκε ένα (1) επιπλέον ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς προς τις Δυτικές Κυκλάδες 

Κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού προέβη σε μία σειρά από ενέργειες με σκοπό την εξασφάλιση της επάρκειας ακτοπλοϊκών δρομολογίων για το νησί της Μήλου. και κατά συνέπεια σε όλα τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων 

Ειδικότερα, η Κατερίνα Μονογυιού σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου, εξασφάλισε ένα επιπλέον ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιά – Δυτικών Κυκλάδων με το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Ως εκ τούτου, μετά την παρέμβαση της κ. Μονογυιού τα δρομολόγια Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες γίνονται 4 στο σύνολο και διαμορφώνονται ως εξής:
– Δευτέρα και Τετάρτη, 15:00
– Παρασκευή και Σάββατο, 07:00

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Εξασφαλίζουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο Πειραιάς-Δυτικές Κυκλάδες με σκοπό την αποφυγή ταλαιπωρίας και την βελτίωση της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων της Μήλου.

Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται όλοι οι κάτοικοι των Δυτικών Κυκλάδων και εξασφαλίζεται η επάρκεια της τροφοδοσίας του νησιού.

Από την πρώτη στιγμή αποτελεί βασική προτεραιότητα μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Κυκλαδιτών και η στήριξη της νησιωτικότητας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Διευθυντή Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Γεώργιο Ρίγγα για την άμεση ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα τους.»
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου: Τρεις γαλλικές ταινίες μικρού μήκους με φόντο τη Νάξο

Η καλλιτεχνική ομάδα KineKima επιστρέφει με το πρότζεκτ Moïra, ένα κινηματογραφικό τρίπτυχο που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο νησί και θα προβληθεί απόψε, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, στο Κάστρο της Χώρας.

Θεατρική παράσταση «Η Σταχομαζώχτρα» στο Φιλώτι – Μια ζωντανή αναβίωση του Παπαδιαμάντη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί το κοινό την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, για να παρακολουθήσει ένα έργο βαθιά ανθρώπινο και διαχρονικό.

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου