Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΚυκλάδες: Με το ...αριστερό η σύνδεση Ραφήνας - Ηρακλείου

Κυκλάδες: Με το …αριστερό η σύνδεση Ραφήνας – Ηρακλείου

|

Πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης χθες βράδυ (01/05) η τελετή αγιασμού του πλοίου (Superferry)  με αφορμή την έναρξη της δρομολογιακής σύνδεσης που για πρώτη φορά πραγματοποιείται με συμβατικό πλοίο απο τη Ραφήνα προς Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Σαντορίνη – Ηράκλειο – Δεν έφυγε το πλοίο από την Ραφήνα για Ηράκλειο (video) 

Τελικά το πρώτο ταξίδι του SuperferryII στις 2 Μαΐου 2018 από Ραφηνα για Κρήτη στις 07:50 – που θα πέρναγε και από Άνδρο – δεν έγινε γιατί το πλοίο, που είναι στη Ραφήνα από 30 Απριλίου, ολοκληρώνει τελικά σήμερα τις επιθεωρήσεις για πιστοποιητικό σφαλείας. Τους επιβάτες για Άνδρο-τήνο-Μύκονο εξυπηρέτησε το Αικατερίνη που έφυγε στις 07:50′. 

Ή παράταση των επιθεωρήσεων στο Suerferry II οφείλεται σε αλλαγή κλάσης του πλοίου – λόγω του δρομολογίου της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το καράβι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του από Ραφήνα για Ηράκλειο – με ενδιάμεσα λιμάνια Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη – από μεθαύριο.

Όμως, αποτέλεσμα αυτής της απρόσμενης καθυστέρησης της τελευταίας στιγμής κατά μια μέρα – ως προς την Άνδρο – είναι πως 50 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές, του Γυμνασίου και Λυκείου Κορθίου, που ταξίδευαν σήμερα για Ηράκλειο να αλλάξουν δρομολόγιο για να μην χάσουν μια μέρα από την προγραμματισμένη εκδρομή τους για Κρήτη!

Να σημειώσουμε ακόμα πως χτες βράδυ πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο της Κρήτης γινόταν δεξίωση στο Superferry για την έναρξη του νέου δρομολογίου που ξεκίνησε ήδη σήμερα 2/5 το πρωί στις 7:45’ από Ηράκλειο μέσω Σαντορίνης, Πάρου, Μυκόνου, Τήνου και Άνδρου προς Ραφήνα. Το δύο πλοία όλο τον μήνα από σήμερα θα περνούν από Άνδρο στις 18:45’ κάθε μέρα εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό όσους θέλουν να φύγουν αργότερα για Ραφήνα.

Με πληροφορίες από το ΕνΑνδρω 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Καλά θα πάει»: Οι Μακαλιάς – Ρούμπος φέρνουν το απρόβλεπτο στη Σαντορίνη

Ένα αυτοσχεδιαστικό comedy show γεμάτο ρυθμό, τρέλα και «καμένο» χιούμορ, όπου οι θεατές γίνονται σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.

Β. Κικίλιας: «Οι ψαράδες έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου»

Δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας για ουσιαστικό διάλογο με τις ενώσεις αλιέων και στήριξη των δικαιωμάτων τους, με ταυτόχρονη προστασία των θαλασσών και του φυσικού πλούτου.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.